Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( τα μέτρα στα τελωνεία :: 11/1/2006 19:57:07) 

Η εισαγωγή πουλερικών από τρίτες χώρες δεν επιτρέπεται, ενώ οι έλεγχοι στους ταξιδιώτες είναι εξονυχιστικοί

ΟΥΕΦΑ: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΣΕΛΤΙΚ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Α. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Τι αποφάσισαν οι αρχές για τους συνοριακούς σταθμούς Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Με στρατηγό τον Όουεν στη μάχη της Βρετανίας;

Στο πρώτο άρθρο του Συμβόλου της Πίστης μας ("Πιστεύω") καταγράφεται η πεποίθηση της Εκκλησίας ότι ο Θεός είναι ο δημιουργός του ουρανού και της γης και όλων των ορατών και αοράτων δημιουργημάτων.

Τα μέτρα στα τελωνεία

Ραντεβού με το πεπρωμένο του έχει απόψε ο Μάικλ Όουεν στο Σέλτικ Παρκ. Στην Παλαιά Διαθήκη μάλιστα, γίνεται σαφές ότι ο Θεός, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δημιουργεί τον κόσμο ελεύθερα και από αγάπη στο τελευταίο του δημιούργημα, τον άνθρωπο.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει στη Γλασκώβη τη Σέλτικ στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ο Άγγλος στράικερ φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ τερμάτων σε ευρωπαϊκούς αγώνες, αγωνιζόμενος με την κόκκινη φανέλα. Στον άνθρωπο δίνεται από το Θεό η ικανότητα να δημιουργεί και να είναι κυρίαρχος πάνω στη γη (Γεν. 1,28).

Εκτακτα μέτρα έλαβαν οι τελωνειακές αρχές στα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει του κινδύνου της γρίπης των πουλερικών.

Σύμπτωση: εναντίον της Σέλτικ ο Όουεν είχε ξετυλίξει το κουβάρι των ευρωπαϊκών του τερμάτων πριν από έξι χρόνια. Αυτή η κυριαρχία σήμαινε να φροντίζει και να διακυβερνά τη φύση και να παίρνει από αυτή ό,τι του ήταν αναγκαίο για να ζει, χωρίς όμως να την καταστρέφει.

Στους δύο συνοριακούς σταθμούς, που συνδέουν τη χώρα μας με τη FYROM και την Αλβανία αντίστοιχα, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η εισαγωγή πουλερικών από τρίτες χώρες, ωστόσο λαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες πρόσθετα μέτρα, με εντατικούς ελέγχους που γίνονται στους ταξιδιώτες.

Ήταν πρώτος γύρος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για την περίοδο 1997-'98 και η Λίβερπουλ έπαιζε στον επαναληπτικό εναντίον της Σέλτικ στο Πάρκχεντ.

Η σχέση αυτή ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση βεβαιώνεται και από μια άλλη εικόνα: ο άνθρωπος καλείται να δώσει ονόματα στα ζώα (Γεν. 2,19-20).

Ήδη σχετικές οδηγίες έχουν λάβει οι τελωνειακές αρχές, τόσο από τα αρμόδια υπουργεία όσο και από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο μόλις 17 ετών τότε Όουεν πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ των «κόκκινων», η Λίβερπουλ απέσπασε ισοπαλία 2-2 και προκρίθηκε.

Μέσα από αυτή την εικόνα ο Θεός προτρέπει τον άνθρωπο με τη δράση του να κυριεύσει την κτίση, και αυτό θα αποτελέσει την αφετηρία της ιστορικής και πολιτιστικής του διαδρομής μέσα στον κόσμο.

Επειδή πολλοί κάτοικοι της περιοχής -κυρίως του νομού Φλώρινας- μεταβαίνουν στο γειτονικό Μοναστήρι και κάνουν τα ψώνια τους, στην επιστροφή υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

«Ο Μάικλ προηγείται πάντα της εποχής του», θεωρεί ο προπονητής του Ζεράρ Ουγέ και δεν έχει άδικο.

Ο άνθρωπος, δηλαδή, καλείται από το Θεό να δημιουργήσει τη δική του ιστορία.

Το πρώτο που ελέγχεται είναι αν μεταξύ των προϊόντων υπάρχουν κρέατα, τα οποία και κατάσχονται.

Η νέα «Μάχη της Βρετανίας», στην πρώτη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Λίβερπουλ αναμένεται να έχει και πάλι τη σφραγίδα του βραχύσωμου επιθετικού, ο οποίος στα 23 του χρόνια κατάφερε να πετύχει ό,τι ο σπουδαίος Ίαν Ρας στη μεγάλη καριέρα του στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Αυτό, όμως, δε σήμαινε ότι ο Θεός εγκατέλειψε τη δημιουργία στην τύχη της.

"Απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή οποιουδήποτε κρέατος από το τελωνείο.

Να σημειώσει 20 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μάλιστα, όταν ο άνθρωπος με την πτώση του παραποίησε τη ζωή και την ιστορία, ο Θεός παρενέβη μέσα στην ιστορία με στόχο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το σχέδιο του για όλη τη δημιουργία.

Οι οδηγίες που έχουμε λάβει είναι να διενεργούμε αυστηρούς ελέγχους και αυτό πράττουμε", δηλώνει μιλώντας στη "Μ" ο προϊστάμενος του τελωνείου Νίκης Γιώργος Ιωάννου.

Το κορυφαίο παιχνίδι στα 100 χρόνια της ιστορίας της έχουν χαρακτηρίσει οι επικεφαλής της Μπεσίκτας την αναμέτρηση με τη Λάτσιο.

Στην Κρυσταλλοπηγή

Η τουρκική ομάδα μετέχει για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά η τύχη τής γύρισε την πλάτη.

Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής που συνορεύει με την Αλβανία οι οικονομικοί μετανάστες, που επιστρέφουν από την πατρίδα τους, έχουν τη συνήθεια να φέρουν από τα σπίτια τους διάφορα εφόδια, μεταξύ αυτών και κρέας.

Στο αποψινό πρώτο παιχνίδι, στο Ολύμπικο, η Μπεσίκτας θα παραταχθεί χωρίς τέσσερις βασικούς της παίκτες (Ζάγκο, Ουζουλμέζ, Μετίν και Πεκτάς).

Όπως αναφέρει μιλώντας στη "Μ" ο προϊστάμενος του τελωνείου Χρήστος Πιστίκος, "δεν επιτρέπουμε την εισαγωγή από την Αλβανία ούτε ενός κιλού κρέατος", προσθέτοντας πως "οι έλεγχοι των αλλοδαπών που εισέρχονται στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιο αυστηροί και απαιτείται διπλάσιος και τριπλάσιος χρόνος στον έλεγχο των αποσκευών κάθε οικονομικού μετανάστη".

Στο άλλο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης η αήττητη σε 14 αγώνες στην Ευρώπη φέτος Μάλαγα υποδέχεται την Μποαβίστα.

Οι προϊστάμενοι των δύο τελωνείων υπογράμμισαν ωστόσο ότι δεν γίνονται απολυμάνσεις των οχημάτων που μπαίνουν στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει τέτοια οδηγία, επειδή, όπως είπαν, "η Δυτική Μακεδονία δεν είναι περιοχή υψηλής επικινδυνότητας".

Στους Ευζώνους

Στο μεταξύ ούτε από το τελωνείο Ευζώνων επιτρέπεται τους τελευταίους τρεις μήνες η εισαγωγή των πτηνών, ακόμα και στις περιπτώσεις που ορισμένοι προσπαθήσουν να περάσουν οικόσιτα πουλιά. Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν λάβει εντολές για να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους (π.χ. απολυμάνσεις αυτοκινήτων), ωστόσο, όπως αναφέρουν, είναι καθ' όλα έτοιμες και ενημερωμένες για οποιαδήποτε περίσταση κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Συναγερμός στους υγροβιότοπους

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει και στους υγροβιότοπους της ακριτικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή στη λίμνη Καστοριάς, στην Πρέσπα, στη Χειμαδίτιδα και στη Ζάζαρη. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ορνιθολογικής Εταιρείας για τη Δυτική Μακεδονία Νίκο Παναγιωτόπουλο, "αυτήν την περίοδο έχουν έρθει στους υγροβιότοπους της περιοχής τα αποδημητικά πουλιά, οπότε ο κίνδυνος να έχουν φτάσει κάποια πουλιά άρρωστα είναι υπαρκτός". Γι' αυτό τα συνεργεία της Ορνιθολογικής Εταιρείας και των κτηνιατρικών υπηρεσιών των νομαρχιών διενεργούν εκτενείς ελέγχους στους προαναφερόμενους υδροβιότοπους. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους κυνηγετικούς συλλόγους είναι αν δουν οι κυνηγοί κάποιο πουλί άρρωστο να το θανατώνουν και να το παραδίδουν στην Ορνιθολογική Εταιρεία ή στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να σταλούν δείγματα για εξέταση. Στους πολίτες δόθηκαν οδηγίες να ειδοποιούν τις αρμόδιες αρχές, στην περίπτωση που θα εντοπίσουν κάποιο πουλί με συμπτώματα αστάθειας ή με οποιαδήποτε άλλη αρρώστια. Στην περιοχή Πρεσπών επειδή υπάρχουν πολλά οικόσιτα πουλερικά, η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών έχει αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης, συστήνοντας στους κατοίκους να περιορίσουν τα πουλερικά τους.