Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( νεκρούς κύκνους μετρά η βόρεια ελλάδα :: 12/2/2006 23:34:32) 

Αγώνας δρόμου για ενημέρωση και ελέγχους - Απειλή αυστηρών προστίμων

Πώς θα αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές του κράτους

Γ. ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΖΩΗ;

Νεκρούς κύκνους μετρά η Βόρεια Ελλάδα

Ο τρόπος απόδοσης της εισφοράς του κράτους στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης καθορίστηκε με απόφαση των υφυπουργών Οικονομίας κ. Γ. Φλωρίδη και Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρ. Σπυρόπουλου. Με την παραπάνω περιγραφή εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι με τα μυστήρια της η Εκκλησία είναι παρούσα σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Συγκεκριμένα στην απόφαση - μεταξύ αλλων - προβλέπεται ότι από 1/1/2003 η απόδοση της εισφοράς του κράτους στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης και ασθένειας αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πλην ΟΓΑ και ΙΚΑ, για τους ασφαλιζομένους από 1/1/1993, πραγματοποιείται ανά τρίμηνο, με την εξής διαδικασία:

Μάλιστα οι κυριότεροι σταθμοί στη ζωή του ανθρώπου (γέννηση, γάμος, αρρώστια, θάνατος) συνδέονται με ένα μυστήριο της Εκκλησίας.

Εντάθηκαν από χθες το πρωί σε ολόκληρη τη Χαλκιδική οι έλεγχοι της νομαρχίας για τη φύλαξη των οικόσιτων πουλερικών, καθώς μέχρι σήμερα καταγράφηκαν περισσότερα από δέκα κρούσματα νεκρών κύκνων στον Άγιο Μάμα, στη Νέα Φώκαια, στο Παλιούρι και στην Αμμουλιανή. α) Κάθε φορέας κύριας ασφάλισης και ασθένειας, μετά τη λήξη κάθε τριμήνου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, που θα βασίζεται σε αναλυτικά μηχανογραφικά στοιχεία εισπράξεων εισφορών, θα βεβαιώνει το ύψος των εισπραχθεισών εισφορών από νεοεισερχομένους στην ασφάλιση στο τρίμηνο αυτό και τον αριθμό των ασφαλισμένων, στους οποίους αντιστοιχούν.

Ακόμα σημαντικότερη είναι η παρατήρηση ότι με τα μυστήρια επιβεβαιώνεται η ενότητα σώματος και ψυχής, αφού ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται μέσα σ' αυτά ως ενιαία ψυχοσωματική οντότητα.

Οι περισσότεροι βρέθηκαν στον υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα και στις Αλυκές της Αμμουλιανής. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα καθορίζεται συγχρόνως το ποσό συμμετοχής της εισφοράς του κράτους.

Δεν αντιμετωπίζεται, δηλαδή, ο άνθρωπος ως ένα πνευματικό ον μόνο, αλλά και ως ένα υλικό ον που έχει και υλικές ανάγκες, όπως την κίνηση, την τροφή, τη σωματική υγεία, τη θεραπεία των αρρωστιών του.

Κυνηγοί από την περιοχή των Νέων Μουδανιών εντόπισαν την Παρασκευή τουλάχιστον πέντε νεκρούς κύκνους στον Άγιο Μάμα και ειδοποίησαν την Κτηνιατρική Υπηρεσία της νομαρχίας. β) Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα αναλυτικά μηχανογραφικά στοιχεία εισπράξεων εισφορών, θα υποβάλεται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δ/νση Οικονομικού) εντός του επομένου, από τη λήξη του τριμήνου, μηνός και θα αποτελεί το δικαιολογητικό βάσει του οποίου θα εκδίδεται το οικείο χρηματικό ένταλμα πληρωμής από την ΥΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είναι αλήθεια ότι στη σημερινή εποχή που τα μυστήρια είναι ξεκομμένα από τον βασικό τους άξονα, τη Θεία Ευχαριστία, πολλές φορές στα μάτια του απλού κόσμου εμφανίζονται σαν απλές τελετές που δρουν μάλιστα με μαγικό σχεδόν τρόπο.

"Ήταν αδύνατο να ληφθούν δείγματα από όλα τα νεκρά πουλιά, γιατί κάποια ήταν σε προχωρημένη σήψη.

γ) Για την καταβολή του ποσού της εισφοράς του κράτους του Δ΄ τριμήνου εκάστου έτους, η οποία θα γίνεται στις αρχές του επόμενου οικονομικού έτους, θα υποβάλεται συγχρόνως και ο εγκεκριμένος ισολογισμός - απολογισμός του συγκεκριμένου έτους.

Μπορεί κάποιες φορές να το διαπιστώσει κανείς αυτό σε μια βάπτιση ή σε ένα γάμο, όταν εμφανίζονται να γίνονται σαν ένα κοινωνικό μόνο γεγονός.

Πάντως και τα περασμένα χρόνια βρίσκαμε νεκρούς κύκνους, διότι είναι πολύ ευαίσθητα πουλιά και πεθαίνουν από το κρύο και την ασιτία", δήλωσε στη "Θ" ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουδανιών Χάρης Σαρόγλου.

δ) Η οριστικοποίηση του ποσού της εισφοράς του κράτους του κάθε τριμήνου θα γίνεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ακόμα, όμως, και αν μερικές φορές συμβαίνει αυτό, η ενέργεια και οι χάριτες του Θεού δίνονται στον άνθρωπο σαν μια δυνατότητα για την προκοπή όλου του Σώματος της Εκκλησίας.

Κτηνίατροι της νομαρχίας συγκέντρωσαν τα νεκρά πουλιά και έστειλαν δείγματα από τα πτηνά κάθε περιοχής για έλεγχο στα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Αυστηρά πρόστιμα

Από χθες το πρωί ο νομάρχης Αργύρης Λαφαζάνης έδωσε εντολή στην Κτηνιατρική Υπηρεσία να συνεχιστούν εντατικότεροι οι έλεγχοι που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα σε όλα τα οικόσιτα πουλερικά. "Πρέπει όλοι όσοι εκτρέφουν πουλερικά στο σπίτι τους να τα περιορίσουν, να μην τα αφήνουν να βοσκούν ελευθέρα και οι χώροι όπου βρίσκονται να είναι σκεπασμένοι από πάνω, ώστε τα περιττώματα των αποδημητικών πτηνών να μη φθάνουν σε αυτά. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα τους επιβάλλονται αυστηρότατα πρόστιμα και θα φτάσουμε ακόμα και σε κατάσχεση των πτηνών, εάν χρειασθεί", δήλωσε στη "Θ" ο κ. Λαφαζάνης. Ο νομάρχης ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής τη συνδρομή των ανδρών της αστυνομίας.

Τηλεφωνική γραμμή

Παράλληλα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, θα βρίσκεται κτηνίατρος στη νομαρχία και θα απαντά σε κλήσεις πολιτών είτε για τυχόν νεκρά πτηνά είτε για καταγγελίες για πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα. Η τηλεφωνική γραμμή της νομαρχίας Χαλκιδικής είναι το 23710 21880.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ