Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, με ένα νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που μετέδωσε το αραβικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ακούγεται να λέει ότι η αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν, που είχε ως στόχο τη δολοφονία του, απέτυχε παταγωδώς.

Η χαρά του κόσμου δεν έμελλε να κρατήσει πολύ…

Ο παροικιακός Ελληνισμός

"Τα αμερικανικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν μιαν επιδρομή κατά του πακιστανικού χωριού Νταμαντόλα, με σκοπό τους να με δολοφονήσουν, καθώς και τέσσερις από τους συνεργάτες μου.

ΦΡΑΓΚΩ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝ

Η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, που άρχισε πριν από την Άλωση, συνεχίστηκε και έγινε πυκνότερη σε όλη την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας.

Όλος ο κόσμος ανακάλυψε τα ψέματα των Αμερικανών, καθώς και την πανωλεθρία τους", προσθέτει ο Αλ Ζαουάχρι.

Σκίτσο του Ντάνζινγκερ από την αμερικανική εφημερίδα "Ράτλαντ Χέραλντ"

Στο τέλος του 18ου αιώνα υπήρχαν πολυάριθμες ελληνικές παροικίες στη δυτική, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στη Βαλκανική και στη νότια Ρωσία. Το βίντεο φαίνεται ότι έχει μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού γίνεται αναφορά και στην πρόταση για εκεχειρία που έκανε ο ηγέτης της οργάνωσης Οσάμα Μπιν Λάντεν σε δικό του μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο μεταδόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.

Η χαρά της τουρκικής κοινής γνώμης για την απόρριψη από την Εθνοσυνέλευση, το περασμένο Σάββατο, της κυβερνητικής πρότασης να δοθεί άδεια "διέλευσης από το τουρκικό έδαφος στις αμερικανικές δυνάμεις για να χτυπήσουν το Ιράκ" και "εισβολής του τουρκικού στρατού σε ξένο έδαφος" δεν θα κρατήσει πολύ, όπως διαφάνηκε από τις χθεσινές "διευκρινίσεις" του Τούρκου επιτελάρχη.

Οι ελληνικές παροικίες στη Βενετία, στη Βιέννη, στην Τεργέστη και αλλού υπήρξαν εστίες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης ολόκληρου του Ελληνισμού.

Ο Αλ Ζαουάχρι εμφανίζεται με ολόλευκα ρούχα και κοιτά την κάμερα κατάματα έχοντας πίσω του μαύρο φόντο, ενώ υπάρχουν και αγγλικοί υπότιτλοι σε όσα λέει.

Ο στρατηγός Χιλμί Οζκιοκ, έδωσε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για να αποσαφηνίσει τη θέση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο θέμα του Ιράκ και δήλωσε ότι "η άποψη του στρατού βρίσκεται σε πλήρη αρμονία προς τις απόψεις που εξέφρασε η κυβέρνηση στην πρότασή της, αλλά, φυσικά, (ο στρατός) αισθάνεται απόλυτο σεβασμό στην απόφαση της Εθνοσυνέλευσης".

Στα σχολεία τους φοιτούσαν νέοι από τον ελλαδικό χώρο και από τα τυπογραφεία τους διοχετεύονταν χιλιάδες βιβλία στην υπόδουλη Ελλάδα.

Λέγεται ότι τόσο ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι όσο και ο Σαουδάραβας Μπιν Λάντεν κρύβονται σε μία δύσβατη ορεινή περιοχή, στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, τόπος συχνών επιδρομών των αμερικανικών και των πακιστανικών δυνάμεων.

Μία από τις εξηγήσεις που είχαν δοθεί στην τουρκική πρωτεύουσα όσον αφορά την απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης ήταν ότι "οι βουλευτές εξέλαβαν την επιγραμματική αναφορά της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, που είχε συνέλθει την προηγουμένη της ψηφοφορίας (28/2), ως αντίθεση του στρατού στην πρόταση".

Στη Βιέννη εκδόθηκαν τα πρώτα φιλολογικά περιοδικά, η πρώτη ελληνική εφημερίδα και τα έργα του Ρήγα Φεραίου.

Ο Χιλμί Όζκιοκ έλυσε με τις χθεσινές δηλώσεις του την "παρεξήγηση".

Παράλληλα, Έλληνες της διασποράς χρηματοδοτούσαν την ίδρυση και λειτουργία σχολείων στα Γιάννενα, στη Σιάτιστα, στη Σμύρνη και αλλού.

Η χθεσινή αποσαφήνιση εκ μέρους του επιτελείου, σε συνδυασμό με τις προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Ταγίπ Ερντογάν ότι "η Τουρκία δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής στις εξελίξεις που αφορούν την ασφάλειά της και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ" και η έκκλησή του προς τους βουλευτές "να αφήσουν κατά μέρος τους συναισθηματισμούς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους", δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας ότι η "πρόταση" θα προωθηθεί εκ νέου στην Εθνοσυνέλευση - αυτή τη φορά μετά τις αναπληρωματικές εκλογές της 9ης Μαρτίου, που θα βγάλουν τον Ερντογάν πρωθυπουργό.

Σήμερα καταφθάνει εξάλλου στην Άγκυρα αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Ουέξλερ, πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσου και εκ των ιδρυτών της Ομάδας Φιλίας με την Τουρκία, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Ο Τούρκος επιτελάρχης είπε επίσης ότι "ο στρατός δεν επιθυμεί τον πόλεμο, στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν έχει να διαλέξει ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά το μη χείρον" και αναφερόμενος στα αντιτουρκικά συλλαλητήρια στο βόρειο Ιράκ τόνισε ότι "η Τουρκία δεν επιθυμεί την ένταση".

Ο Χιλμί Όζκιοκ έδωσε την συνέντευξη Τύπου έχοντας καθήσει στο πλαϊνό του κάθισμα τον Ραούφ Ντενκτάς - που βρίσκεται στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις πριν από την Χάγη - και με τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στο τραπέζι.