Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( απειλούν με απεργία οι υπάλληλοι εμπορίου :: 4/1/2006 20:23:06) 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Α1 ΒΟΛΕΪ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Απειλούν με απεργία οι υπάλληλοι εμπορίου

Κρίσιμα τεστ πριν από τα πλέι οφ

Α΄ ΟΜΑΔΑΣ

Χωρίς ελέγχους θα κινδυνέψει να μείνει και η αγορά της Θεσσαλονίκης εάν η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν επιλύσει τα οικονομικά αιτήματα των υπαλλήλων που εργάζονται στις διευθύνσεις και τα τμήματα εμπορίου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ

1. Να βρείτε τα μέτρα των μιγαδικών αριθμών: [pic], [pic], [pic], [pic], [pic], [pic], [pic], [pic], [pic] και [pic]. Ο σύλλογος τους προανήγγειλε αποχή από τα καθήκοντά τους από την προσεχή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ωστόσο η κινητοποίηση ανεστάλη, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πρόκειται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στεφάνου, προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματα που έχουν θέσει οι εργαζόμενοι. Αναμέτρηση διπλής σημασίας για τον Παναθηναϊκό το αποψινό ντέρμπι με τον Ηρακλή (Λεωφόρος, 19.00), αφού χρειάζεται τη νίκη τόσο ψυχολογικά εν όψει της πιθανής αναμέτρησης των δύο ομάδων στα πλέι οφ του τίτλου όσο και βαθμολογικά αφού κυνηγά την 3η θέση.

2. Να βρείτε τα μέτρα των μιγαδικών αριθμών: [pic], [pic], [pic], [pic], όπου [pic] με [pic]. Οι τελευταίοι θεωρούν άνιση, αδικαιολόγητη και παράνομη την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης να μετατάξει τους πρώην υπαλλήλους των διευθύνσεων Εμπορίου σε άλλες υπηρεσίες των νομαρχιών με αποτέλεσμα να στερηθούν το επίδομα που λαμβάνουν οι συνάδελφοι τους στις κεντρικές υπηρεσίες, επιθεωρήσεις, μεταλλείων Νότιας και Βόρειας Ελλάδας και αλλού.

Πάντως η 21η αγωνιστική περιλαμβάνει ματς υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος για πρώτη και τελευταία τετράδα.

3. Να βρείτε τους μιγαδικούς [pic] για τους οποίους ισχύει: α) [pic] β) [pic] γ) [pic].

Χωρίς ελέγχους

Στη Νίκαια (γήπεδο Καραμπίνη, 19.00) η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται χωρίς περιθώριο απώλειας βαθμών την Ορεστιάδα που κινδυνεύει να βρεθεί στην τετράδα των πλέι άουτ!

4. Να βρείτε πού ανήκουν οι μιγαδικοί z για τους οποίους ισχύει: α) [pic] β) [pic] γ) [pic] δ) [pic] ε) [pic]. Στην περίπτωση που η συνάντηση του δ.σ του συλλόγου με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΝ αποβεί άκαρπη, οι υπάλληλοι απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που σημαίνει πως η αγορά θα μείνει χωρίς ελέγχους των αγαθών και της προέλευσής τους, των τιμών, της αισχροκέρδειας κ.ά.

Στην Κυψέλη (17.30, TV Magic) ο Πανελλήνιος που ψάχνει απεγνωσμένα για τους βαθμούς αποφυγής της τελευταίας τετράδας υποδέχεται τον σχεδόν σίγουρο για 1η θέση Ολυμπιακό.

5. Να βρείτε πού ανήκουν οι εικόνες των μιγαδικών z για τους οποίους ισχύει: α) [pic] β) [pic] «Ελπίζουμε ότι το υπουργείο θα κατανοήσει την αδικία.

Σκληρή μάχη για παραμονή είναι η αναμέτρηση Ρεθύμνου - Εθν. Αλεξανδρούπολης (18.00), ενώ στα ματς Ολυμπιάδας Mayfair Πατρών - ΠΑΟΚ και Άρη - Ε.Α. Πατρών είναι σούπερ φαβορί οι φιλοξενούμενες ομάδες.

6. Αν [pic], να βρείτε το γεωμετρικό τόπο της εικόνας του μιγαδικού z, όπου [pic].

Διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε πρώτη φάση σε διαρκή αποχή από τα καθήκοντά μας και στη συνέχεια σε απεργιακές κινητοποιήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Τακτικός.

*** Αγώνες που θα κρίνουν πολλά για τον τίτλο της Α1 και στην επίσης σημερινή 8η αγωνιστική της τελικής φάσης για τις θέσεις 1η-6η στο γυναικείο βόλεϊ, αφού υπάρχει το ντέρμπι ισοβάθμων στην κορυφή Φιλαθλητικού - Βριλησσίων (Πυλαία, 17.30) και η αναμέτρηση του ισχυρού Άρη με τον τρίτο ισόβαθμο της κορυφής Παναθηναϊκό (Χαριλάου, 17.00).

7. Από τους μιγαδικούς z, για τους οποίους ισχύει [pic], ποιος έχει το ελάχιστο και ποιος το μέγιστο δυνατό μέτρο;

Ο αντινομάρχης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής επισήμανε ότι οι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να απεργήσουν και ότι ενδεχόμενη αποχή από τα καθήκοντά τους δεν θα βλάψει τους ελέγχους, γιατί αυτοί σχετίζονται με το λιανικό εμπόριο και όχι με την παρασκευή των προϊόντων.

Συναντιούνται επίσης ΑΕΒΑΣ - Πανελλήνιος (Βύρωνας, 20.00).

8. Αν για τους μιγαδικούς z ισχύει [pic], να βρείτε που ανήκουν οι εικόνες των μιγαδικών w με [pic].

Φ.Σ.

9. Για δύο μιγαδικούς αριθμούς [pic] και [pic] να αποδείξετε ότι [pic].

Β΄ ΟΜΑΔΑΣ

1. Να δείξετε ότι για κάθε μιγαδικό [pic] ισχύει: [pic].

2. Έστω ο μιγαδικός [pic], για τον οποίο ισχύει [pic]. Να αποδείξετε ότι: Αν [pic], τότε ο [pic] είναι φανταστικός αριθμός και αντιστρόφως.

3. Έστω ο μιγαδικός [pic] με [pic]. Να αποδείξετε ότι: Ο [pic] είναι πραγματικός, αν και μόνο αν ο [pic] είναι πραγματικός ή [pic].

4. Έστω ο μιγαδικός [pic] με [pic], όπου [pic]. Να αποδείξετε ότι: ο [pic] είναι φανταστικός, αν και μόνο αν ο [pic] είναι φανταστικός.

5. Αν η εικόνα του μιγαδικού [pic] ανήκει στον κύκλο κέντρου [pic] και ακτίνας [pic], να δείξετε ότι το ίδιο ισχύει και για την εικόνα του μιγαδικού [pic].

6. Αν για το μιγαδικό [pic] ισχύει [pic], να δείξετε ότι η εικόνα του [pic] ανήκει στον κύκλο με κέντρο [pic] και ακτίνα [pic].

7. Αν για το μιγαδικό [pic] ισχύει [pic], να βρείτε την τιμή της παράστασης [pic]. Να ερμηνεύσετε γεωμετρικά το συμπέρασμα.

8. Να βρείτε το γεωμετρικό τόπο των εικόνων Μ των μιγαδικών [pic], για τους οποίους ισχύει: [pic]. Ποιο από τα σημεία Μ απέχει την ελάχιστη απόσταση από την αρχή [pic].

9. Αν [pic] και [pic] είναι οι εικόνες των μιγαδικών [pic] και [pic] αντιστοίχως και [pic], να αποδείξετε ότι: Όταν το [pic] κινείται σε κύκλο κέντρου [pic] και ακτίνας 4, τότε το [pic] κινείται σε μια έλλειψη.

10. α) Αν [pic], να δείξετε ότι [pic]. β) Αν για τους μιγαδικούς [pic] ισχύει [pic], να αποδείξετε ότι: [pic].