Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

4ος όμιλος (21η αγωνιστική) Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου - Φαρκαδόνα 4-2 Αλμυρός - Απόλλων Λάρισας 4-1 Ανδρούτσος Γραβιάς - Αστέρας Καρδίτσας 6-0 Ηρακλής Χάλκης - Δήμητρα 4-1 Φιλοκτήτης - Ρήγας Φεραίος δ.δ. Κίσαβος - Αχιλλέας Φαρσάλων 1-1 ΑΟ Καρδίτσας - Θησέας Αγριάς 0-0 Ταυρωπός - Αστέρας Ιτέας 4-0 Μετέωρα - Μυρίκη 6-0

Άλλοθι ψάχνει ο Ντενκτάς

Τα γράμματα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - B - ΓΚΟΛ 1. Ανδρούτσος Γραβιάς - 47 - 39-6 2. Ταυρωπός - 36 - 33-18 3. Ρήγας Φεραίος - 36 - 28-16 4. Φιλοκτήτης Μελιβοίας - 33 - 24-16 5. Απόλλων Λάρισας - 32 - 24-21 6. Μετέωρα - 30 - 30-27 7. Ηρακλής Χάλκης - 30 - 28-29 8. ΑΟ Καρδίτσας - 29 - 24-16 9. Φαρκαδόνα - 29 - 22-22 10. Αχιλλέας Φαρσάλων - 28 - 30-20 11. Κίσαβος Συκουρίου - 27 - 17-17 12. Εθν. Ολυμπιακός Βόλου - 26 - 29-26 13. ΓΣ Αλμυρού - 26 - 24-35 14. Αστέρας Καρδίτσας - 24 - 19-23 15. Θησέας - 23 - 19-26 16. Αστέρας Ιτέας - 21 - 29-47 17. Δήμητρα - 17 - 16-34 18. Μυρίκη - 3 - 11-49

Χαρακτήρισε τον νέο Πρόεδρο ως πιο αρνητικό και σκληρό

Ήδη από πολύ νωρίς οι Ρωμαίοι κατακτητές είχαν έρθει σε επαφή με τα ελληνικά γράμματα και τις τέχνες.

O Εθν. Ολυμπιακός Βόλου έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΑΚΟΣ

Λατίνοι ποιητές και συγγραφείς επηρεάστηκαν αποφασιστικά από τους μεγάλους Έλληνες ποιητές, τον Όμηρο και άλλους, όπως ο Βιργίλιος με την «Αινειάδα» του, που αποτελεί συνέχεια ως προς το περιεχόμενο της της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, με τα «Βουκολικά» του που μαρτυρούν την επίδραση του Θεόκριτου και τα «Γεωργικά» που φανερώνουν επίδραση του Ησιόδου, ή ο Οβίδιος και ο Οράτιος που είναι επηρεασμένοι από την Αλεξανδρινή ποίηση.

Εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και σήμερα συναντάται δύο φορές, πρωί και απόγευμα, με τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών Άλβαρο ντε Σότο.

Αλλά και στη φιλοσοφία, στην ιστορία, στις επιστήμες, στο δίκαιο των ρωμαϊκών χρόνων οι επιρροές είναι ολοφάνερες.

Γρήγορα στις διαπραγματεύσεις. Ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου συναντάται σήμερα δύο φορές, πρωί και απόγευμα, με τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών Άλβαρο ντε Σότο

Παράλληλα οι Έλληνες συνεχίζουν να παράγουν πλούσιο πνευματικό έργο: περιηγητές (Παυσανίας) πεζογράφοι (Λογγίνος, Φιλόστρατος), γραμματικοί (Αθηναίος), ιστοριογράφοι (Διονύσιος, Ιώσηπος, Αππιανός, Αρριανός, Κάσσιος Δίων), φιλόσοφοι (Επίκτητος, Δίων ο Χρυσόστομος, Λουκιανός, Ηρώδης ο Αττικός, Πλούταρχος, Πλωτίνος) γιατροί (Γαληνός) συνεχίζουν την καλλιέργεια και προαγωγή όλων των επιστημών μέσα στις νέες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Ο άνθρωπος των Ηνωμένων Εθνών επέστρεψε χθες από την Άγκυρα και συναντήθηκε αμέσως με τον Ρ. Ντενκτάς, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν σε Άγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία.

Πολλοί από αυτούς έζησαν στη Ρώμη και έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πνευματική ζωή της αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλά ενημερωμένων πηγών, ο Κ. Ανάν παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στο χρονοδιάγραμμα της 28ης Φεβρουαρίου και στον χαρτοφύλακά του θα έχει το τρίτο και τελικό σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο ναός του Βάκχου στο Baalbek του Λιβάνου (150-200 μ.Χ.). Ο ναός υψώνεται σε ένα βάθρο (podium) και περιβάλλεται από κιονοστοιχία κορινθιακού ρυθμού. Κίονες του ίδιου ρυθμού διακοσμούν και τους εσωτερικούς τοίχους του σηκού.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν, ωστόσο, ότι η υποβολή του εξαρτάται τώρα από δύο παράγοντες.

Η Άγκυρα έδωσε διαβεβαιώσεις στον κ. Ντε Σότο ότι η θέση της ως προς τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα ανακοινωθεί στις 25 Φεβρουαρίου, είκοσι τέσσερις ώρες, δηλαδή, μετά τις συνομιλίες του Κόφι Ανάν στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, πάντως, ανήγγειλε ήδη από τις Βρυξέλλες την πρόθεση του κ. Ανάν να υποβάλει τρίτο σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, θα αποτελεί προσπάθεια συγκερασμού των συμφερόντων των δύο πλευρών. Ωστόσο, ο Ρ. Ντενκτάς αμφισβήτησε χθες τη βεβαιότητα της επίσκεψης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία λέγοντας ότι "πρέπει να περιμένουμε, για να δούμε αν θα έλθει".

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά τη συνάντηση του επικεφαλής του διεθνούς Οργανισμού με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ανάν χαρακτήρισε τον κ. Παπαδόπουλο πολύ καλό γνώστη και έμπειρο διαπραγματευτή, επιθυμεί να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα για τις δυνατότητες που εμπεριέχει μια διαπραγμάτευση Παπαδόπουλου - Ντενκτάς.

Ήδη, ο κατοχικός ηγέτης, αναζητώντας προφανώς άλλοθι, χαρακτήρισε τον νέο Πρόεδρο ως πιο αρνητικό και σκληρό διαπραγματευτή από τον κ. Κληρίδη, εικόνα που καλλιεργεί και μερίδα του τουρκοκυπριακού Τύπου.

Ο κ. Παπαδόπουλος άρχισε ήδη να μελετά τους φακέλους των διαπραγματεύσεων και να σχηματίζει τη διαπραγματευτική του ομάδα. Σήμερα θα έχει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο οποίος τού υποσχέθηκε κάθε βοήθεια αλλά αρνήθηκε να συνεχίσει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις έως το τέλος της θητείας του στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ζήτησε από τον κ. Κληρίδη να συνοδεύσει τον κ. Παπαδόπουλο στις διαπραγματεύσεις. Ανάλογη δημόσια όμως έκκληση είχε κάνει και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, όταν σε δήλωσή του κάλεσε τους δύο άνδρες (Κληρίδη - Παπαδόπουλο) να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό έως τις 28 του μηνός.

ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επικριτικά σχόλια για την εκλογή Παπαδόπουλου

Με επικριτικά, σχεδόν εχθρικά σχόλια υποδέχτηκε ο αγγλόφωνος Τύπος την εκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πιο σκληρό σχόλιο ήταν αυτό των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" που υποστηρίζει πως η νίκη του κ. Παπαδόπουλου ρίχνει σκιά στα σχέδια του ΟΗΕ για μια λύση στην Κύπρο.

"Η ελληνοκυπριακή πλευρά μπορούσε μέχρι σήμερα να δείχνει λογική, αφού η αδιαλλαξία του Ντενκτάς τής επέτρεψε να συνεχίσει με τη σιωπηρή αντίθεσή της στο σχέδιο Ανάν. Με τη νέα ηγεσία όμως, είναι ώρα να αποκαλυφθεί η μπλόφα" αναφέρει το άρθρο, που υποστηρίζει πως αν η Άγκυρα καταφέρει να πείσει τον Ντενκτάς να δεχτεί έναν συμβιβασμό, ο κ. Παπαδόπουλος θα υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα χαρτιά του.

Η εφημερίδα καταλήγει πως αν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Ελληνοκύπριοι αρνηθούν τη συμφωνία, τα μέλη της Ε.Ε. θα το σκεφτούν πολύ αν θα επικυρώσουν την ένταξη ενός κράτους που είχε την ευκαιρία να ξαναγίνει ενιαίο, αλλά η ηγεσία του ηθελημένα άφησε την ευκαιρία να κάνει ειρήνη.