Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αναστοπουλος :: 5/2/2006 18:48:36) 

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Σενάρια με το μαχαίρι

Το κράτος της Περγάμου

Τέλος στο μαρτύριο

Παρά την έντονη διάψευση Σημίτη και τις προσπάθειες να "κλείσει το θέμα"

Το κράτος της Θράκης διαλύθηκε γρήγορα.

Στην ολοκλήρωση της ποινής στάθηκε κυρίως ο Νίκος Αναστόπουλος, που παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Αντίθετα, η περιοχή της Περγάμου που παραχωρήθηκε από τον Σέλευκο στον Φιλέταιρο (281 π.Χ.) εξελίχθηκε σταδιακά σε ανεξάρτητο κράτος.

"Το μαρτύριο τελείωσε, για εννιά αγώνες τραβήξαμε ένα Γολγοθά.

Σενάρια εδώ, σενάρια εκεί, σενάρια πιο πέρα! Παρά την ασυνήθιστα έντονη αποδοκιμασία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προς όσους εκπονούν, διακινούν και… πρωταγωνιστούν στα σενάρια διαδοχής του, η σεναριολογία δεν λέει να σταματήσει στο ΠΑΣΟΚ.

Η Πέργαμος απέκτησε μεγάλη δύναμη επί Ατταλού Α'(241-197 π.Χ.), ο οποίος, αφού νίκησε τους Γαλάτες, διεύρυνε τα όρια του κράτους και περιέλαβε τη μικρασιατική περιοχή του βασιλείου της Συρίας.

Δεν θέλω να σταθώ σε δικαιολογίες, πάντως, αλλιώς θα ήταν η κατάσταση με τον κόσμο στο γήπεδο.

Χθες, μάλιστα, καταβλήθηκε προσπάθεια από κυβερνητικούς κύκλους, και από στελέχη προσκείμενα στο Μέγαρο Μαξίμου, να τοποθετηθούν οι εμπνευστές των σεναρίων διαδοχής στη Ρηγίλλης.

Η πρωτεύουσα είχε κτιστεί κλιμακωτά πάνω σε λόφο, τον οποίο στεφάνωνε η ακρόπολη, λαμπρό θρησκευτικό και πολιτισμικό κέντρο.

Δεν ήμασταν αυτοί που ήμασταν στα προηγούμενα παιχνίδια.

"Διακινούνται από τη Ρηγίλλης - πρόκειται για παιχνίδι της Ν.Δ., στο οποίο αφελώς μετείχαν και στελέχη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ", λεγόταν με κάθε σοβαρότητα.

Από τα ιδρύματα ξεχώριζε η Βιβλιοθήκη, που είχε κάποτε 200.000 βιβλία.

Δεν είχαμε ουσία, πρώτον γιατί δεν βρεθήκαμε στη μέρα μας και δεύτερον γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε δέκα παίκτες μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Μάλιστα έφεραν ως παράδειγμα (της "ενασχόλησης" της Ρηγίλλης με το θέμα της αποχώρησης του κ. Σημίτη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) το προχθεσινό πρωτοσέλιδο του "Ελ. Τύπου" που είχε τίτλο "η σκυτάλη στον Γιώργο Παπανδρέου", "θέμα" που η εφημερίδα είχε ως πρώτο και χθες.

Στην Πέργαμο επινοήθηκε νέα γραφική ύλη από κατεργασμένο δέρμα ζώου, η περγαμηνή, η οποία ήταν πιο ανθεκτική από τον πάπυρο.

Το παιχνίδι αυτό τελείωσε, ο αγώνας μας όμως συνεχίζεται.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτού του είδους μπορεί να βολεύουν την κυβέρνηση να μεταφέρει σε άλλο γήπεδο το πολιτικό θέμα που έχει δημιουργηθεί, δεν έχουν όμως μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.

Αναπαράσταση της ακρόπολης της Περγάμου. (Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο)

Έτσι είναι η μπάλα, έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στην ομάδα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Πανηλειακό, που μόνο εύκολο δεν θα είναι".

Και τούτο γιατί, όπως είναι γνωστό, τα "όνειρα θερινής νυκτός" περί αποχώρησης του κ. Σημίτη είναι το αγαπημένο θέμα συζητήσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Με την ίδρυση νέων κρατών δημιουργήθηκαν νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του εμπορίου.

ΣΗΦΑΚΗΣ

Μερικά μάλιστα στελέχη, που φέρονται ως πρωταγωνιστές των σεναρίων αυτών, το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις επαφές τους με άλλα στελέχη, ακόμη και "αντιπάλων" κομματικών χώρων, στην αγωνιώδη προσπάθεια να διευρύνουν τα ερείσματά τους.

Στις αγορές της Μεσογείου έγιναν περιζήτητα τα μπαχαρικά, το βαμβάκι, τα μαργαριτάρια, οι πολύτιμοι λίθοι.

Ικανοποιημένος από την ισοπαλία

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν ο κ. Σημίτης "δεν θα τους κάνει τη χάρη", όπως ο ίδιος τόνισε προχθές βράδυ από τις Βρυξέλλες, το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θυμίζει και πάλι περιόδους μεγάλης αναταραχής.

Έμποροι και τεχνίτες έσπευσαν στις νέες πόλεις αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου δεν είχε λόγους να μην είναι ευχαριστημένος από το 0-0:

Το σκηνικό αυτό επιδεινώθηκε χθες με μια παρέμβαση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος μιλώντας στο Mega κατηγόρησε το μοντέλο διακυβέρνησης που εφαρμόζει ο κ. Σημίτης ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ.

Η καθημερινή επαφή των Ελλήνων με τους ντόπιους κατοίκους οδήγησε σταδιακά στην εξομάλυνση των διαφορών που υπήρχαν στα έθιμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία.

"Όταν παίρνεις θετικό αποτέλεσμα από τον Άρη που βρίσκει ρυθμό και βαδίζει από νίκη είναι θετικό.

"Χρέωσε" δε στον κ. Σημίτη τα σενάρια περί αλλαγής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκβιαστούν τα στελέχη του κόμματος.

Παρ' όλα αυτά είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου μόνο στο ανασταλτικό παιχνίδι, αφού επιθετικά δεν εφαρμόσαμε όσα σχεδιάσαμε.

Ο κ. Πάγκαλος, με χειμαρρώδη λόγο, διέβλεψε ότι στις επερχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί συντριπτική ήττα αν εξακολουθήσει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Είμαστε μακριά από τις προνομιούχες θέσεις, αλλά θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος.

Αλλά όπως είπε - προφανώς σε απάντηση των σεναρίων - "το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Κ. Σημίτη, (διότι…) οποιαδήποτε αλλαγή αλόγου εις το μέσον του ποταμού θα είναι καταστροφική για μας".

Εύχομαι στον Άρη να υλοποιήσει το στόχο του".

Παρέμβαση

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ

Ο πρώην υπουργός "άγγιξε" το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα και για δεύτερο σύμβουλο του κ. Σημίτη (πλην δηλαδή του Γ. Πανταγιά), ο οποίος, όπως ισχυρίσθηκε, ενέχεται σε σοβαρή περίπτωση παρέμβασης στον κρατικό μηχανισμό για να ευνοηθεί φίλος του.

Δεν χρειάζονται δικαιολογίες

Κατά τα λοιπά ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε στην επιχειρούμενη ανασυγκρότηση στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο κ. Σημίτης επιχειρεί να δημιουργήσει "δίκτυο" δικών του στελεχών μέσα στο ΠΑΣΟΚ…

Τους παίκτες του Άρη, εκπροσώπησε ο Νίκος Σκαρμούτσος.

Στο μεταξύ, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλ. Χυτήρης, απέδωσε τις δηλώσεις Σημίτη στις Βρυξέλλες ως προσπάθεια του Πρωθυπουργού "να στηρίξει την σταθερότητα της χώρας, γι' αυτό και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004 και πως δεν πρόκειται ο ίδιος να παραιτηθεί".

"Δεν ήμασταν καλοί σήμερα και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες.

Παρέμβαση έκαναν και δύο υπουργοί της κυβέρνησης, που καταδίκασαν τα σενάρια διαδοχής του Πρωθυπουργού.

Δεν μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλοί, αλλά σίγουρα από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι.

Πρόκειται για την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου που έκανε λόγο για "φανταστικά σενάρια περί διαδοχής που εξυπηρετούν σκοπιμότητες", και πρόσθεσε: "αν κάποιοι, εκτός ΠΑΣΟΚ, θέλουν να δουν αλλαγή, θα πρέπει να περιμένουν".

Έχω λίγες μέρες στην ομάδα, διέκρινα όμως ότι έχουμε καλούς παίκτες, καλό προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα ανέβουμε στην Α΄ εθνική.

Και για τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε "ανόητες αυτές τις συζητήσεις που δεν προσφέρουν τίποτε, ούτε στον τόπο ούτε στο ΠΑΣΟΚ"…

Σίγουρα η παρουσία του κόσμου θα μας βοηθήσει σημαντικά".

ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ

Το νερό και ο… υδραυλικός

Δεν χάνουν ευκαιρία οι προπονητές να αφήσουν αιχμές ο ένας για τον άλλο. Όσο καθυστερούσε ο Σηφάκης στη συνέντευξη Τύπου ο Αναστόπουλος έλεγε… "θα έρθει; Έχουμε κι άλλες δουλειές. Ο πρώτος ζήτησε συγγνώμη που δεν προσήλθε παίκτης του επειδή "υπήρχε πρόβλημα με το νερό", ο Αναστόπουλος απάντησε… "να μας καλέσει ο αθλητικός δικαστής να μας τιμωρήσει" και ο Σηφάκης αντέτεινε: "Εκτός κι αν είσαι υδραυλικός".