Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στο μυαλο του αρη βρισκεται ο αγωνας με τον πανιωνιο στο uleb cup :: 29/1/2006 19:00:15) 

Συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου θα έχει σήμερα ο Θανάσης Τζεβελέκης μαζί με τον Γιάννη Δαμιανίδη.

Δέσμευση για λύση μετά τον θρίαμβο

Συμπέρασμα:

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΟ ULEB CUP

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος διαδέχεται στο αξίωμα του Προέδρου τον Γλαύκο Κληρίδη από τον πρώτο γύρο

Η μηχανή Carnot είναι μια αντιστρεπτή μηχανή, στην οποία όλη η προσφερόμενη θερμότητα Qυ προέρχεται από μια θερμή δεξαμενή θερμοκρασίας Tυ, και όλη η θερμότητα που αποβάλλεται Qx πηγαίνει στην ψυχρή δεξαμενή θερμοκρασίας Τx.

Αφήνει πίσω την ήττα

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Το παραγόμενο έργο από τη μηχανή είναι W = Qυ - Qx.

Θέλει, δεν θέλει, ο Άρης πρέπει να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ηρακλή, την πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα στο 2006

Με θρίαμβο του Τάσσου Παπαδόπουλου έληξαν από τον πρώτο γύρο οι εκλογές στην Κύπρο.

Η αρχή του Carnot, που συνεπάγεται ότι όλες οι αντιστρεπτές θερμικές μηχανές θα έχουν την ίδια απόδοση, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η απόδοση τους θα εξαρτάται μόνο από τις θερμοκρασίες της θερμής και ψυχρής δεξαμενής που χρησιμοποιούν.

Οι "κίτρινοι" έκαναν την χειρότερή τους εμφάνιση στο νέο έτος και με τον Αντρέα Ματζόν στην τεχνική ηγεσία, οφείλουν όμως να συγκεντρωθούν πλέον στον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο στο κλειστό του Ελληνικού.

"Ευχαριστώ και τη Φωτεινή" δήλωσε συγκινημένος ο νικητής των χθεσινών εκλογών στην Κύπρο

Και μια και είδαμε ότι η απόδοση μιας θερμικής μηχανής είναι: [pic], συμπεραίνουμε ότι ο λόγος [pic] θα εξαρτάται μόνο από τις θερμοκρασίες των δεξαμενών. Το ULEB Cup είναι πλέον στο προσκήνιο για τον Άρη, που πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να παρουσιάσει σαφώς καλύτερη εικόνα από την προχθεσινή. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που υποστηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ και το ΚΙΣΣΟΣ, συγκέντρωσε το 51,5% και διαδέχεται στο αξίωμα του προέδρου τον Γλαύκο Κληρίδη, που έμεινε κάτω από το 40% (38,8%). Αποδεικνύεται ότι: [pic] (11) όπου οι θερμοκρασίες Tx και Tυ εκφράζονται σε Kelvin. "Η ομάδα μαζί και χάνει και μαζί κερδίζει. Ο γενικός εισαγγελέας κ. Αλέκος Μαρκίδης, που με την υποψηφιότητά του προκάλεσε σύγχυση στην Κεντροδεξιά, συγκέντρωσε τελικά 6,6%. Συνεπώς, η απόδοση μιας μηχανής Carnot δίδεται από τη σχέση: [pic] (12) και είναι η μέγιστη απόδοση που μπορεί να έχει οποιαδήποτε πραγματική θερμική μηχανή η οποία λειτουργεί μεταξύ των θερμοκρασιών Τx και Tυ. Βέβαια, μεταξύ μας θα πούμε για τα τρελά λάθη που έκαναν κάποιοι", είπε ο Ματζόν που δεν… πίστευε στα μάτια του από αυτά που έβλεπε. Μετά την ήττα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, που κυβερνά από το 1993 την Κύπρο, δείχνει ότι εισέρχεται σε βαθιά κρίση.

Από τη σχέση (12) είναι προφανές ότι σε κανονικές θερμοκρασίες μια απόδοση 100% είναι αδύνατη*.

Χθες στην προπόνηση της ομάδας επισήμανε στους παίκτες του τα λάθη τους και περιμένει άμεση ανταπόκριση από αυτούς στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή πλεύσης στη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά τη λύση του πολιτικού προβλήματος.

Μόνο αν η θερμοκρασία της ψυχρής δεξαμενής Τx ήταν το απόλυτο μηδέν, κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό.

Η αποστολή για τον αυριανό αγώνα αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη νίκη του, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι θα επιδιώξει λύση μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν.

Αλλά πρακτικά και θεωρητικά η επίτευξη θερμοκρασίας ίσης προς το απόλυτο μηδέν είναι αδύνατη σε δεξαμενή.

Ο Άρης θα προπονηθεί και στο κλειστό του Ελληνικού.

Απέστειλε επίσης μήνυμα προς τους Τουρκοκυπρίους λέγοντας ότι προσβλέπει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση προς το καλό των δύο κοινοτήτων, με ισότητα και σεβασμό της αυτοτέλειας κάθε μίας:

Συνεπώς, μπορούμε να επαναδιατυπώσουμε το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ως εξής:

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι κ.κ. Τζεβελέκης - Δαμιανίδης, που θα ακολουθήσουν την αποστολή στην Αθήνα, σχεδιάζουν να συναντηθούν με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου και να συζητήσουν για το ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση παίρνοντας ένα από τα δυο εναπομείναντα "εισιτήρια". "Αναμένουμε", είπε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, "τον κ. Ανάν για να συζητήσουμε και θα αποδείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι η δέσμευσή μας για λύση παραμένει σταθερή, ώστε μια ενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρώπη".

2ος Νόμος της θερμοδυναμικής: διατύπωση Kelvin-Planck:

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια οργανωμένη κίνηση των ανθρώπων του Άρη, για να εξασφαλίσουν θέση στην Ευρωλίγκα, παρ' όλα αυτά τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να παίξει εκεί του χρόνου, εκτός από τους Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό.

Τηλεφώνημα σε Κληρίδη

Δεν είναι δυνατή η κατασκευή θερμικής μηχανής η οποία να μετατρέπει ένα ποσό θερμότητας εξ ολοκλήρου σε έργο.

Γ. ΣΥΡΙΔΗΣ

Η πιθανότητα επικράτησης του κ. Παπαδόπουλου από τον πρώτο γύρο φάνηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, αφού τα exit-pools των τριών καναλιών τού έδιναν από 49,5% μέχρι 51,5%.

Εικ. 1.45

Στις 7 το απόγευμα, και με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, το προβάδισμά του σταθεροποιήθηκε στο 51,5%.

Ας υποθέσουμε ότι ο δεύτερος νόμος δεν ισχύει, οπότε θα ήταν δυνατή η κατασκευή μιας τέτοιας τέλειας μηχανής, όπως αυτή παραστατικά παρουσιάζεται στην Εικ. 1.45.

Έως τότε το επιτελείο του κ. Κληρίδη διατηρούσε την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα στις μεγάλες πόλεις (Λευκωσία, Αμμόχωστος) θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επικράτηση του κ. Παπαδόπουλου από τον πρώτο γύρο.

Θα μπορούσαν τότε να συμβούν μερικά περίεργα πράγματα.

Η ελπίδα αυτή αποδείχθηκε όμως μάταιη και μισή ώρα αργότερα ο Γλαύκος Κληρίδης τηλεφώνησε και συνεχάρη τον ανθυποψήφιό του.

Για παράδειγμα, αν η μηχανή ενός πλοίου δε χρειαζόταν μια δεξαμενή χαμηλής θερμοκρασίας, για να αποβάλλει θερμότητα σ' αυτήν, το πλοίο θα μπορούσε να ταξιδεύει συνεχώς, χρησιμοποιώντας τα τεράστια αποθέματα εσωτερικής ενέργειας του νερού των ωκεανών.

Ο κ. Παπαδόπουλος τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να παραμείνει στο Εθνικό Συμβούλιο λέγοντάς του ότι χρειάζεται την εμπειρία, τις γνώσεις και την πείρα του.

Στην περίπτωση αυτή δε θα είχαμε καθόλου ανάγκη καυσίμων.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα υπήρξε μια βαθμιαία μετατόπιση του κ. Παπαδόπουλου σε μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι στο σχέδιο Ανάν.

* Αυτό αποτελεί έναν άλλο νόμο, γνωστό ως τρίτο νόμο της θερμοδυναμικής.

Επισημαίνουν ότι αν και δήλωνε πως το σχέδιο Ανάν δεν είναι βιώσιμο και λειτουργικό, και ότι σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές θα διαπραγματευθεί σκληρά τις απαραίτητες αλλαγές, κράτησε χαμηλούς τόνους από τη στιγμή που το κατέθεσε ο γενικός γραμματέας και στήριξε την κοινή θέση του Εθνικού Συμβουλίου, πως το σχέδιο αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν μεγάλη σημασία στην πρώτη δήλωσή του μετά την νίκη, επειδή - όπως λένε - έδειξε ότι στις προθέσεις του είναι να σεβαστεί τόσο τη διαπραγματευτική διαδικασία όσο και τα χρονοδιαγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις τους χθες στη Λευκωσία, τόσο ο κ. Κληρίδης όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Κασουλίδης υποστήριξαν πως ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να αναλάβει από σήμερα επικεφαλής των διαπραγματεύσεων.

Ευθύνες σε Μαρκίδη

Για τον απερχόμενο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, του οποίου η θητεία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, η τρίτη κατά σειράν υποψηφιότητά του αποδείχθηκε "φαρμακερή". Ο 84χρονος πρόεδρος δεν κατάφερε να πείσει τους Κυπρίους ότι η παραμονή του στο αξίωμα ήταν απαραίτητη για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κληρίδης είχε ζητήσει ανανέωση της θητείας του μόνο για 16 μήνες. Η υποψηφιότητά του έδειχνε αρχικά να έχει δυναμική. Στις 3 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας κ. Αλέκος Μαρκίδης ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα είναι υποψήφιος, διασπώντας τις δυνάμεις του ΔΗΣΥ. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Αναστασιάδης επιρρίπτουν τώρα στην υποψηφιότητα Μαρκίδη και σε όσα στελέχη του ΔΗΣΥ τη στήριξαν τις ευθύνες για την ήττα. Χθες μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε τη διαγραφή των τριών βουλευτών (Ερωτοκρίτου, Προδρόμου, Συλλούρη) που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα Μαρκίδη και σήμερα συγκαλεί τα όργανα του κόμματος για να την επικυρώσουν. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΔΗΣΥ που θεωρούν τον κ. Αναστασιάδη συνυπεύθυνο, αφού του καταλογίζουν τόσο παλινωδίες στην επιλογή του υποψηφίου (Γιαννάκης Ομήρου) όσο και την αποξένωση του κ. Μαρκίδη από το κόμμα. Η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται θυελλώδης.

Συγχαρητήρια από Σημίτη

Ο κ. Σημίτης συνεχάρη δημόσια τον κ. Παπαδόπουλο για τη νίκη του "σε έναν δύσκολο αγώνα". Τον χαρακτήρισε πολιτικό με εμπειρία και γνώση, "κατάλληλο να κατευθύνει τον κυπριακό λαό σ' αυτήν την κρίσιμη φάση". Ο Πρωθυπουργός, που δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει χθες με τον κ. Παπαδόπουλο λόγω των πανηγυρισμών των οπαδών του τελευταίου, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη συνέχιση της άρτιας συνεργασίας.

Ωστόσο, αίσθηση δημιούργησε και η δημόσια αναγνώριση, εκ μέρους του κ. Σημίτη, της προσφοράς του Γλαύκου Κληρίδη τόσο στο Κυπριακό όσο και στην ένταξη της νήσου στην Ένωση. "Άνοιξε τους δρόμους που πιστεύω ότι η νέα ηγεσία θα ακολουθήσει", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κ. Παπαδόπουλος "δεν θα ακολουθήσει διαφορετική γραμμή".

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιος είναι ο "κύριος όχι" της κυπριακής πολιτικής

Τον μεγάλο νικητή των κυπριακών προεδρικών εκλογών τον κυνηγάει η φήμη του "μίστερ νόου" της κυπριακής πολιτικής και ίσως αυτό να του χάρισε και τη χθεσινή επιτυχία. Αυτή η φήμη πάντως δεν είναι αβάσιμη, αφού ο κ. Παπαδόπουλος όχι μόνο καταψήφισε το 1959 τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου, αλλά είχε εισηγηθεί και στον Μακάριο να τις απορρίψει. Και υπήρξε σταθερά αρνητικός σε κάθε σχέδιο επίλυσης του προβλήματος τα επόμενα χρόνια. Η πολιτική σταδιοδρομία του 69χρονου διακεκριμένου δικηγόρου της Λευκωσίας υπήρξε ταραχώδης. Ενεργό στέλεχος της ΕΟΚΑ, γενικός υπεύθυνος του πολιτικού της σκέλους για όλη την Κύπρο, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ο νεώτερος υπουργός που ανέλαβε ποτέ αξίωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία (το 1960 σε ηλικία 26 ετών). Το μόνο έλλειμμα για τον έμπειρο πολιτικό με την πείρα των σαράντα ετών είναι το διεθνές κύρος, αφού σε Λονδίνο, Ουάσιγκτον και - όπως λένε διπλωματικές πηγές - στον ΟΗΕ τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία.

Και για τους Τουρκοκυπρίους όμως, ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν "κόκκινο πανί". Ο λόγος ήταν όχι μόνον η αντίθεσή του στα σχέδια λύσης, αλλά και ο - για τους Τουρκοκυπρίους - "σκληροπυρηνικός" τρόπος με τον οποίο υπεράσπιζε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. Η υποστήριξή του από το ΑΚΕΛ, που διατηρούσε πάντοτε επικοινωνία με την άλλη πλευρά, προκάλεσε ταραχή στα κατεχόμενα.

Παπαδόπουλος και Κληρίδης υπήρξαν συνιδρυτές του πρώτου μακαριακού συντηρητικού κόμματος, του "ενιαίου κόμματος". Μετά την εισβολή όμως, ο κ. Παπαδόπουλος διέρρηξε τις σχέσεις του με τον Κληρίδη, επειδή αυτός ίδρυσε το ΔΗ.ΣΥ., στο οποίο στεγάστηκαν και πραξικοπηματίες. Στη Βουλή μπήκε ως ανεξάρτητος. Από το 1991 εκλέγεται με το ΔΗ.ΚΟ., του κ. Σπύρου Κυπριανού, του οποίου την ηγεσία ανέλαβε το 2000. Μεγάλη του επιτυχία υπήρξε η ανασύσταση της συνεργασίας του ΔΗ.ΚΟ. με το ΑΚΕΛ. Ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν η εκλογή του κ. Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Βουλής, ενώ το μεγάλο "έπαθλο" υπήρξε το ανώτατο αξίωμα της Κύπρου. Κερδισμένος, μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας που κατάφερε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε γενικός γραμματέας στο ΑΚΕΛ να χαρίσει μια νίκη στο κόμμα σε προεδρικές εκλογές.