Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Επιστολή αναγνώστου

( πάνος παπανάκος: ένας κλειστός ζωγράφος ) 

Πάνος Παπανάκος: ένας κλειστός ζωγράφος Εδώλιο για 1.500 υποθέσεις

Διαθεματική εργασία

Ο ζωγράφος Πάνος Παπανάκος, αν και μοιάζει, δεν είναι ένας ζωγράφος fauve (φοβ).

Γρήγορη εκδίκαση ζήτησε ο Κ. Σημίτης από τον Ευάγγ. Κρουσταλλάκη

"Αποφασίσατε να ετοιμάσετε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τόπο σας (πόλη ή χωριό) το οποίο θα μπορείτε να δίνετε σε ξένους για να τον γνωρίσουν ή να το αναρτήσετε στο διαδίκτυο για να προσελκύσετε επισκέπτες στην περιοχή σας". Είναι ένας αυτοδίδακτος, χαρισματικός, ζωγράφος με ιδιόμορφη ψυχική κατάθεση στα έργα του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

- Χωριστείτε σε ομάδες. Γι' αυτόν ισχύει ο φοβισμός, ένας όρος που αναγκάστηκα να δημιουργήσω κατά τη διάρκεια των γραπτών μου για τα audiovisual μαθήματα, που έλαβα στις ΗΠΑ το 1966.

Εκατοντάδες υποθέσεις διαφθοράς, πάνω από 1.500 συγκεκριμένα, έχει προωθήσει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, αλλά, για λόγους που δεν εξαρτώνται από την ίδια, οι υποθέσεις αυτές δεν έχουν φτάσει στο ακροατήριο.

- Η πρώτη θα ασχοληθεί με την ιστορία του τόπου.

Με τον όρο φοβισμό εννοώ τους υπερευαίσθητους εκείνους ζωγράφους, που οι φοβίες τους ξεπηδώντας υποσυνείδητα τους κάνουν να προσδίδουν ανθρωπομορφικά, ζωόμορφα ή ακόμη και γκαργκουίλικα σχήματα στα έργα τους, όπως π.χ. και ο Τάκης Ιατρού και ο Κάρολος Τσίζεκ.

Ο Κ. Σημίτης δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να παραπέμψει τις υποθέσεις διαφθοράς στη Δικαιοσύνη αποδεικνύει τη θέλησή της να υπάρξει έλεγχος σε βάθος

- Η δεύτερη με την αρχιτεκτονική (σπίτια, δημόσια κτίρια κ.λπ.).

Σχετικά αναφέρω πως σε ένα τοπίο του Τάκη Ιατρού "Το ακρωτήριο" έχει καθαρά το σχήμα ενός ποντικού, που η μουσούδα του απολήγει στη θάλασσα).

Η αναφορά ανήκει στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος, μιλώντας χθες το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγ. Κρουσταλλάκη να υπάρξει άμεση εκκαθάριση των υποθέσεων αυτών.

- Η τρίτη με τοπική μουσική και χορούς.

Συνάμα ο Παπανάκος, όπως και ο αδελφός του Θεόδωρος, είναι συχνά ταλαντούχος στα πλούσια χρώματά του που δεν είναι αμιγή, αλλά σύμμεικτα με βυζαντινό πλούτο από συνιστώσες αποχρώσεις.

Θέλουμε, είπε, να μην αποτελματωθούν οι υποθέσεις αυτές που αφορούν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι έδρασαν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

- Η τέταρτη με την τοπική κουζίνα-κρασιά / προϊόντα της περιοχής.

"Η εκδρομή και ο αισθησιακός εορτασμός" μέσα στα χρώματα της φύσης είναι η συνεχής πρόταση της καταναγκασμένης ψυχής του προικισμένου Παπανάκου.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη όλες αυτές τις υποθέσεις αποδεικνύει τη θέλησή της να υπάρξει έλεγχος σε βάθος, δραστηριοποίηση των αρμόδιων Αρχών, γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων και τιμωρία των υπευθύνων για τις υποθέσεις διαφθοράς.

- Η πέμπτη με ήθη και έθιμα των κατοίκων.

Αισθάνεται αφόρητα την ανάγκη του ψυχικού εορτασμού βαίνοντας προς την Εδέμ συχνών Κυριακάτικων εκδρομών που του απαλύνουν με πνευματική ανάταση το βασανιστήριο του εαυτού του.

Απάντηση στη Ν.Δ.

- Η έκτη με τις ασχολίες-επαγγέλματα των κατοίκων.

Χωρίς να το γνωρίζει, ακολουθεί σαν γνήσιος παγανιστής την αρχαία συνταγή του προγόνου μας, Αρίστιππου του Κυρηναίου, διακόπτοντας όσο το δυνατόν συχνότερα την οδύνη των βασανιστικών, έμμονων σκέψεων με την ηδονή της απόλαυσης, σωματικής, αισθημάτων και της τέχνης καταλήγοντας κάθε φορά στο γοητευτικό απόσταγμα ενός μοναδικού, συχνά απροσδόκητου σαν εντύπωση και αποτέλεσμα, πίνακα.

Οι δηλώσεις Σημίτη έγιναν προφανώς σε απάντηση της κλιμακούμενης από ημέρες επίθεσης της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης για τη διαφθορά στην κρατική μηχανή και τις επίμονες πληροφορίες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει πολλά στοιχεία στη Βουλή στις 4 Φεβρουαρίου, κατά τη σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

- Η έβδομη με το φυσικό περιβάλλον.

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η κυβέρνηση προετοιμάζει την άμυνά της έναντι όλων αυτών, και οι πληροφορίες τη φέρουν να διαθέτει ήδη στο οπλοστάσιό της στοιχεία από τα οποία εξάγεται σχέση της Ν.Δ. με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

- Κάθε ομάδα θα συγκεντρώσει υλικό από διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο.

Και είναι διατεθειμένη να απαντήσει με όλα τα μέσα στην προσπάθεια της Ν.Δ. να επαναφέρει από την πίσω πόρτα τη σκανδαλολογία, στην προσπάθειά της να πλήξει την κυβέρνηση και το έργο που επιτελεί.

Παράλληλα θα συγκεντρώσει και φωτογραφίες για τον τόπο στο παρελθόν και σήμερα.

"Η σκανδαλολογία της Ν.Δ. αποτελεί ένα προπέτασμα καπνού που υποκρύπτει την προγραμματική ένδεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης", είπε ο Πρωθυπουργός.

- Μπορείτε ακόμα να πάρετε και συνεντεύξεις από παλιούς κατοίκους της περιοχής, που θα σας μιλήσουν για τις αλλαγές που έγιναν στον τόπο σας.

Και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια να συνεχίσει, παρά τις αντιδράσεις, τις τομές που επιτελεί στον τόπο.

Τέλος, συνθέστε το φυλλάδιό σας με τα στοιχεία που συγκεντρώσατε.

"Θέλουμε", ανέφερε, "ο δημόσιος βίος της χώρας να είναι διαφανής και να υπάρχει πλήρης προστασία του δημόσιου συμφέροντος".

Οι εκβιασμοί

Υπενθύμισε μάλιστα ότι με δική του πρωτοβουλία άνοιξε το μέγα θέμα των εκβιασμών, καθώς η κυβέρνηση έστειλε στη Δικαιοσύνη το σχετικό υλικό (αναφερόταν στη διαβίβαση στον εισαγγελέα του σημειώματος Αγγελόπουλου για τη σχέση εκβιαστών και 17 Νοέμβρη). Και αναφέρθηκε και στο γνωστό θέμα της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο, θυμίζοντας ότι αυτό αναδείχθηκε εξαιτίας του νόμου που ψήφισε το υπουργείο Πολιτισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν, επ' αυτού, ότι οι έλεγχοι στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες που ξεκίνησαν από την ΑΕΚ θα συνεχιστούν σε όλες τις ομάδες της Α' Εθνικής, και ο νόμος - που προβλέπει ακόμη και υποβιβασμό στη Β' Εθνική - θα εφαρμοστεί σε κάθε κατεύθυνση, και με οποιοδήποτε κόστος…