Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ζώδια :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( κάλυψη στον βαληνάκη αλλά όχι και στη χριστίνα :: 18/1/2006 20:22:53) 

Κάλυψη στον Βαληνάκη αλλά όχι και στη Χριστίνα ΡΙΠΕΣ

α. Η φάση της προετοιμασίας

Ο Ευ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της συζύγου του υφυπουργού στο παραδικαστικό

Οι χαμηλόμισθοι

• Προσδιορίζουμε το σκοπό της συνέντευξης και σχεδιάζουμε τον τρόπο υλοποίησης του.

Πλήρη κάλυψη παρέσχε χθες στον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

ΕΙΝΑΙ κατανοητή, ώς έναν βαθμό, η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει τη λήψη έκτακτων μέτρων… • Διαμορφώνουμε ένα σχέδιο δράσης, διεξαγωγής της συνέντευξης.

Ωστόσο με τη σχετική δήλωσή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η σύζυγος του υφυπουργού Χριστίνα Βαληνάκη να εμπλέκεται πράγματι στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. ΩΣΤΕ να μην προσδώσει χαρακτήρα πανικού…

• Εντοπίζουμε πιθανά ερωτήματα, θέματα που θέλουμε να θίξουμε.

Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης, ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα με τον Γ. Βαληνάκη, απάντησε ότι "η οικογενειακή ευθύνη είναι θέμα φασιστικών αντιλήψεων" και πρόσθεσε ότι "ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνω κιόλας γιατί κάποιοι που για δικές τους περιπτώσεις δεν αποδέχονται την οικογενειακή ευθύνη θεωρούν ότι είναι η ώρα να ασπαστούν τέτοιες απόψεις". ΣΤΗ δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, λόγω και των δυσμενών διεθνών συνθηκών από τον επικείμενο πόλεμο.

• Προσδιορίζουμε τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς επίσης και το χώρο και τη χρονική στιγμή, σε συμφωνία με το άτομο από το οποίο θα λάβουμε τη συνέντευξη.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε "σε όσους έχουν κάνει δηλώσεις για την οικογενειακή ευθύνη".

ΩΣΤΟΣΟ η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί ότι η οικονομική κρίση και κυρίως η μεγάλη ακρίβεια, που δεν οφείλεται μόνο στην αστάθεια λόγω Ιράκ…

Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενοχής της Χριστίνας Βαληνάκη και μάλιστα την ώρα που οι εισαγγελικές αρχές εξωδίκως δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για την ίδια.

ΠΛΗΤΤΕΙ κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και οδηγεί καθημερινά σημαντικά τμήματα του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας…

Οι ίδιες δικαστικές πηγές λένε πάντως ότι εντός των επόμενων ημερών η σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για τις υποθέσεις που αφορούν την αντιδικία της Μαρίας Κεστέκογλου και του Αναστάσιου Μπιζάκη, τις οποίες χειρίστηκε η Αντωνία Ηλία.

ΚΑΙ σε συνεχή δανεισμό με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν πλέον να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων.

ΤΟ ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτές οι ομάδες του πληθυσμού…

ΠΟΥ - άλλωστε - είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι κυρίως στήριξαν τις εξαγγελίες της για βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους…

ΚΑΙ το ότι υποσχέθηκε έκτακτη ενίσχυσή τους εφόσον οξυνθούν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στην οικονομία…

ΕΙΝΑΙ μεν θετικό, αλλά προφανώς δεν αρκεί για να τους ανακουφίσει.

Η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της και να προχωρήσει από τα λόγια στις πράξεις…

ΜΕ ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης και συγκεκριμένα μέτρα που θα βοηθήσουν τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους να σταθούν στα πόδια τους.

ΤΩΡΑ, γιατί αύριο θα είναι αργά!