Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ζώδια :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ουσιαστικός ρόλος στη νομαρχία ) 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΙΠΕΣ

4.5 Οι δύο αντίθετες καταστάσεις των ηλεκτρισμένων σωμάτων

Ουσιαστικός ρόλος στη νομαρχία

Το τεστ

Πότε ασκείται ελκτική ηλεκτρική δύναμη και πότε απωστική;

Ο νεοεκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε χθες στη δημοσιότητα τον προεκλογικό του προϋπολογισμό- Τόνισε ότι ο ρόλος του δε θα είναι διακοσμητικός

Ο νέος γύρος συλλήψεων που φαίνεται ότι ξεκινά με στόχο τα στελέχη του ΕΛΑ… Τρίβουμε μια γυάλινη ράβδο με μεταξωτό ύφασμα και μια άλλη από εβονίτη με μάλλινο ύφασμα.

Ενεργό δράση για την επέκταση των κινήσεών τους προς το πολεοδομικό συγκρότημα αλλά και την ύπαιθρο του νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αναπτύξουν οι φίλοι και τα στελέχη της ομάδας "Οικολογία-Αλληλεγγύη, Συνασπισμός των Πολιτών".

ΘΑ αποτελέσει και πάλι ένα τεστ για την κυβέρνηση, ίσως ακόμα πιο δύσκολο από ό,τι οι συλλήψεις της 17Ν.

Μια ηλεκτρισμένη γυάλινη ράβδος απωθεί μια άλλη ηλεκτρισμένη γυάλινη ράβδο.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της κίνησης, νεοεκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, με αφορμή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει η ομάδα στο νομαρχιακό συμβούλιο.

ΓΙΑΤΙ βέβαια και σ' αυτή την περίπτωση θα κληθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι κάθε ενέργεια των ανακριτικών αρχών…

Αντιθέτως, μια ηλεκτρισμένη ράβδος από εβονίτη έλκει μια ηλεκτρισμένη γυάλινη ράβδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, τα στελέχη της κίνησης συζήτησαν πάνω στα εκλογικά αποτελέσματα, κάνοντας ταυτόχρονα έναν οικονομικό απολογισμό, καθόρισαν τις κεντρικές κατευθύνσεις της επόμενης τετραετίας και συγκρότησαν θεματικές επιτροπές εργασίας οι οποίες θα απασχολούνται με τομείς όπως θεσμικά, αγροτικά, δάση-υγρότοπους, βιομηχανία-ρύπανση, παιδεία, κοινωνική πολιτική, υγεία-κατανάλωση, πολεοδομικά, φιλοζωία, γυναίκες, πολιτισμό, αυτοκίνητο, ύπαιθρο.

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ σε συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία και σέβεται απολύτως τους κανόνες της ποινικής δικονομίας.

Κάθε ράβδος έλκει το ύφασμα με το οποίο τρίφτηκε.

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος, τα στελέχη της κίνησης έχουν απευθυνθεί σε αρκετές οργανώσεις, και κυρίως σε όσες αναπτύσσουν συλλογική δράση, για να δηλώσουν συμμετοχή στις επιτροπές εργασίας, με στόχο την επεξεργασία θέσεων και την ανάληψη δράσεων.

ΑΥΤΟ επιβάλλει η Δημοκρατία και το επίπεδο του νομικού πολιτισμού της χώρας…

Δύο ηλεκτρισμένα σώματα που έλκονται, λέμε ότι είναι αντίθετα ηλεκτρισμένα.

"Θεωρώ ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει περιορισμένες δυνατότητες, αφού δεν έχει ακόμη και εκείνες τις αρμοδιότητες που είχε ο διορισμένος νομάρχης.

ΕΙΝΑΙ όμως ταυτόχρονα απαραίτητο προκειμένου να δοθεί οριστικό και δίκαιο τέλος στο σίριαλ της τρομοκρατίας χωρίς αμφισβητήσεις ή ενστάσεις.

Ώστε δύο όμοια ηλεκτρισμένα σώματα απωθούνται ενώ δύο αντίθετα ηλεκτρισμένα σώματα έλκονται.

Παράλληλα όμως δεν έγινε και καμία προσπάθεια ώστε να συγκροτηθεί κάποιος μηχανισμός", υπογράμμισε ο επικεφαλής της κίνησης και συνέχισε: ΠΟΛΥ περισσότερο μάλιστα αν αληθεύουν οι πληροφορίες που φέρουν τον ΕΛΑ να είναι μια οργάνωση με πολύ μεγαλύτερο αριθμό στελεχών.

Έχουμε επινοήσει έναν απλό τρόπο για να χαρακτηρίζουμε τα σώματα που είναι όμοια ηλεκτρισμένα με μια γυάλινη ράβδο και όσα είναι αντίθετα ηλεκτρισμένα από αυτή.

"Το κράτος 'αποκεντρώνεται' παίρνοντας εξουσίες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης".

ΘΑ πρέπει να είναι σαφές άλλωστε πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι μόνο δικαστική αλλά ταυτόχρονα ηθική και πολιτική.

Στην πρώτη περίπτωση λέμε ότι τα σώματα είναι θετικά ηλεκτρισμένα ενώ στη δεύτερη περίπτωση λέμε ότι είναι αρνητικά ηλεκτρισμένα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στη θέση που θα κρατήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως "δε θα δεχθεί διακοσμητικό ρόλο, αλλά θα προσπαθήσει για την όσο το δυνατό πιο ενεργό συμμετοχή".

ΘΑ πρέπει δηλαδή να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση το καλοκαίρι…

Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι συμβατικός, θέλουμε να δείξουμε απλώς ότι στη φύση υπάρχουν μόνον δύο διαφορετικές καταστάσεις ηλέκτρισης των σωμάτων.

Προεκλογικές δαπάνες

ΝΑ αναγνωρισθεί δηλαδή η χωρίς εκπτώσεις τήρηση των διαδικασιών και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Όλα τα ηλεκτρισμένα σώματα μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δύο ομάδες:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της κίνησης αναφέρθηκε αναλυτικά και στις προεκλογικές δαπάνες του συνδυασμού "Οικολογία-Αλληλεγγύη, Συνασπισμός των πολιτών".

Στα θετικά ηλεκτρισμένα και στα αρνητικά.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, δαπανήθηκαν 13 εκατομμύρια δραχμές για τα έξοδα όλης της περιόδου.

Αν δύο σώματα απωθούνται, τότε ανήκουν στην ίδια ομάδα, αν έλκονται, σε διαφορετική.

Από τα χρήματα αυτά, περίπου 2.800.000 δραχμές δόθηκαν από το Συνασπισμό, ενώ 1.400.000 δραχμές προήλθαν από πωλήσεις εισιτηρίων σε εκδηλώσεις του συνδυασμού.

Εικόνα 4.29 Σε μια κρεμασμένη ηλεκτρισμένη γυάλινη ράβδο πλησιάζουμε διαδοχικά μια άλλη ηλεκτρισμένη γυάλινη ράβδο και μια ηλεκτρισμένη με εβονίτη. Στην πρώτη παρατηρούμε έλξη και στη δεύτερη άπωση.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, υπάρχει ένα χρέος της τάξης των επτά εκατομμυρίων δραχμών, τα οποία προβλέπεται να καλυφθούν από εκδηλώσεις.

Εικόνα 4.30

Τέλος, ο επικεφαλής της κίνησης προέτρεψε και τους άλλους υποψηφίους να δώσουν στη δημοσιότητα τον προεκλογικό προϋπολογισμό τους, έτσι ώστε να γίνει γνωστό από πού προήλθαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν.