Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( συμπληρωνονται οι "16" της επομενης φασης του uleb cup :: 16/1/2006 20:10:30) 

Στην ηγετική φυσιογνωμία του Μποντίρογκα ποντάρουν οι Ρωμαίοι για πρόκριση στους "16" του ULEB cup.

ΡΙΠΕΣ

Ασκήσεις - Θέματα για συζήτηση

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ "16" ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ULEB CUP

Το πρόβλημα

1. Να προσπαθήσετε να σκιαγραφήσετε το κλίμα (κοινωνικό, οικονομικό, ψυχολογικό) μέσα στο οποίο δημιουργούν οι λογοτέχνες από το 1920 ως το 1930.

Μάχη για δύο θέσεις

ΟΥΤΕ την υπόθεση των Αγώνων εξυπηρετούν ούτε την εικόνα της Ελλάδας, ως διοργανώτριας χώρας, βοηθάνε… Να παρατηρήσετε στους Πίνακες το ιστορικό πλαίσιο 1914-1923 και να λάβετε υπόψη ότι το 1922 η Ελλάδα δέχτηκε 1.500.000 πρόσφυγες.

Δυο θέσεις έμειναν κενές, για να συμπληρωθεί η 16άδα των ομάδων που θα παλέψουν στη δεύτερη φάση του ULEB Cup.

ΟΣΑ συνέβησαν χθες στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004. 2. Να διαβάσετε την «αθηναϊκή επιστολή» του Γρηγορίου Ξενόπουλου με τίτλο «Ο Καβάφης» και να σχολιάσετε τον τρόπο με τον οποίο ο Ξενόπουλος μιλά στα παιδιά για τον ποιητή.

Οι δυο θέσεις θα καλυφθούν σήμερα, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. ΚΑΙ αυτό γιατί, πέρα από τις σκοπιμότητες και τις ευκαιριακές μεταμορφώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής…

Στη συνέχεια και αφού μελετήσετε σχετικά να αιτιολογήσετε την ποιητική ιδιοφυΐα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, του οποίου η ποίηση διέσπασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε ποίηση ευρωπαϊκή.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι γίνεται στη Γαλλία εκεί όπου η Λεμάν υποδέχεται τη Ρόμα.

Ο οποίος άλλα λέει τη μία εβδομάδα και άλλα την επομένη…

3. Στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.IME.gr/, να δείτε τη σελίδα: «Η επέκταση του ελληνικού κράτους, Πολιτισμός». Οι Γάλλοι με νίκη περνούν στην επόμενη φάση, ενώ ακόμα και αν χάσουν με λιγότερο από 14 πόντους διαφορά θα προχωρήσουν στη διοργάνωση αρκεί να μην ηττηθεί ο Ερυθρός Αστέρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ μερικές αλήθειες που δεν κρύβονται.

Από εκεί να πάρετε πληροφορίες για τις τάσεις που υπάρχουν στις Τέχνες την ίδια περίοδο και να τις συγκρίνετε με τη λογοτεχνία. Αν συμβεί αυτό τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία (Ερυθρός Αστέρας, Ρόμα και Λεμάν) και μένει εκτός η γαλλική ομάδα.

ΔΕΚΑΕΠΤΑ μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων, είναι πια φανερό σε όλους ότι και πολλά έργα αλλά και σημαντικά οργανωτικά ζητήματα…

Βιβλιογραφία Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να βρίσκονται σε εκκρεμότητα…

1. Βίττι, Μ. (2002). A' Όμιλος: Εστουντιάντες - Μπρι, Άλμπα - Βέντσπιλς, Ακαντέμικ - Άρης.

ΕΝΩ τα χρονικά περιθώρια έχουν γίνει πλέον ασφυκτικά.

Ιδεολογική λειτουργία της ελληνικής ηθογραφίας. Βαθμολογία: Άρης 16, Μπρι 14, Βέντσπιλς 14, Ακαντέμικ 14, Εστουντιάντες 12, Άλμπα 11.

ΤΗΝ ίδια στιγμή οι προϋπολογισμοί πολλών έργων έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους αρχικούς σχεδιασμούς…

Αθήνα: Κέδρος. Β' Όμιλος: Άστρονατς - Ρέτζιο Εμίλια, Άνβιλ - Πανιώνιος, Βιλερμπάν - Χέμοφαρμ.

ΠΑΡΑ τις αντίθετες διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και Οργανωτικής Επιτροπής.

2. Δάλλας, Γ. (1986). Βαθμολογία: Ρέτζιο Εμίλια 15, Χέμοφαρμ 15, Βιλερμπάν 15, Πανιώνιος 13, Άστρονατς 12, Άνβιλ 11.

ΕΤΣΙ αυτό που επείγει σήμερα δεν είναι η επίρριψη ευθυνών από την κυβέρνηση στην Οργανωτική Επιτροπή ή το αντίθετο…

Καβάφης και Ιστορία. Γ' Όμιλος: Αλικάντε - Ζελέζνικ, Ούνιξ Καζάν - Μπεσίκτας, Σαρλερουά - Κουελούζ.

ΑΛΛΑ η συμπόρευση και - κυρίως - η συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί από όλες τις πλευρές η επιτυχία των Αγώνων.

Αθήνα: Ερμής. Βαθμολογία: Ούνιξ Καζάν 17, Ζελέζνικ 15, Αλικάντε 14, Σαρλερουά 13, Μπεσίκτας 12, Κουελούζ 10.

ΚΑΙ είναι χρέος του Πρωθυπουργού, ο οποίος περίπου πριν από τρία χρόνια ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της Ολυμπιάδας…

3. Δασκαλόπουλος, Δ. & Στασινοπούλου, Μ. (2001). Δ' Όμιλος: Διναμό Μόσχας - Σκαϊλάινερς, Λεμάν - Ρόμα, Ερυθρός Αστέρας - Χάποελ Ιερουσαλήμ.

ΝΑ δώσει ένα τέλος στη διελκυστίνδα των διαφωνιών και των συγκρούσεων και να διασφαλίσει το κύρος της χώρας και των Αγώνων.

Ο βίος και το έργο του Κ. Π. Καβάφη Αθήνα: Μεταίχμιο. Βαθμολογία: Διναμό Μόσχας 16, Χάποελ Ιερουσαλήμ 15, Ερυθρός Αστέρας 14, Λεμάν 14, Ρόμα 13, Σκαϊλάινερς 9. 4. Ιλίνσκαγια, Σ. (1998). Οι δρόμοι προς τον ρεαλισμό στην ποίηση του 20ού αιώνα. Αθήνα: Κέδρος. 5. Μαστροδημήτρης, Π. Δ. (1996). Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ηθογραφία. Αθήνα: Δόμος. 6. Ντουνιά, Χ. (2001). Κ. Γ. Καρυωτάκης, Η αντοχή μιας αδέσποτης τέχνης. Αθήνα: Καστανιώτης. 7. Πρεβελάκης, Π. (1984). Άγγελος Σικελιανός. Αθήνα: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. 8. Σαββίδης, Γ.Π. (1989). Στον πεζόδρομο του Καρυωτάκη. Ο παρατηρητής, 9-10. 9. [Συλλογικό] (1998). Καρυωτάκης και καρυωτακισμός, Πρακτικά επιστημονικού συμποσίου το 1997. Αθήνα: Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού πολιτισμού και Γενικής παιδείας, Σχολή Μωραΐτη. 10. Φαρίνου-Μαλαματάρη, Γ. (2001). Αφηγηματικές τεχνικές στον Παπαδιαμάντη. Αθήνα: Κέδρος