Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο παοκ επικρατησε επι του πανιωνιου 78-76 στο κλειστο της πυλαιας :: 6/3/2006 18:37:17) 

Ο Εντιαγέ προσπαθεί να σκοράρει υπό την πίεση του Έιβερι.

ΓΝΩΜΗ

β. Μέτρα κατά της αρχαίας θρησκείας

Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ 78-76 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Πού είναι τα στοιχεία;

Προς τα τέλη του 4ου αι. κρίθηκε οριστικά η αντιπαράθεση μεταξύ αρχαίας θρησκείας και Χριστιανισμού.

Εχασε τη διαφορά, πήρε τη νίκη

ROBERT FISK

Η απόπειρα του αυτοκράτορα Ιουλιανού (361-363) να ξαναφέρει στη ζωή την λατρεία των θεών του Ολύμπου και να περιορίσει το δικαίωμα των χριστιανών να διδάσκουν σε μη χριστιανικά σχολεία απέτυχε.

Δεκάλεπτα: 25-14, 44-33 (ημίχρονο)

Πρώτα ανακοινώθηκε πως ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ συνελήφθη σε κοινή επιδρομή πρακτόρων της CIA και του Πακιστάν κοντά στο Ισλαμαμπάντ και μεταφέρθηκε έξω από τη χώρα σε "αδιευκρίνιστη τοποθεσία".

Οι ιδέες του ήταν ανεδαφικές για την εποχή του.

65-55, 78-76 (τελικό)

"Ο άνθρωπος που ήταν ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου" ήταν ο τρόπος που παρουσίασαν οι ΗΠΑ αυτή την τελευταία "νίκη" στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

Ο Θεοδόσιος Α' (379-395) έδωσε το οριστικό πλήγμα στην αρχαία θρησκεία, κλείνοντας τους ναούς και τα μαντεία της και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ελευσίνια Μυστήρια (392-393 μ. Χ.).

Θεατές: -

Μετά οι Πακιστανοί ανακοίνωσαν πως δεν έχει βγει από το Πακιστάν.

Το αυτοκρατορικό διάταγμα του έτους 392 μ. Χ. Κανένας απολύτως, από οποιαδήποτε τάξη ανθρώπων και αν προέρχεται, […] να μη σφάζει αθώα ζώα σε καμιά πόλη, για να προσφέρει θυσία σε αναίσθητα σύμβολα […]. Αν κάποιος τολμήσει να θυσιάσει σφάγιο ή να κάνει μαντική μετά εντόσθια σφαγμένου ζώου, να θεωρηθεί παραδειγματικά ένοχος εσχάτης προδοσίας, να φορτωθεί με όλες τις βαριές κατηγορίες και να καταδικαστεί ανάλογα, ακόμη και αν δεν επιβουλεύθηκε τη ζωή των ηγεμόνων. Για τη βαρύτητα του εγκλήματος είναι αρκετή η ίδια του η φύση, ότι δηλαδή μ' αυτό θέλησε να καταλύσει τους νόμους. Θεοδοσιανός Κώδικας, XVI, 10,12, έκδ. P. Kr?ger-Th. Mommsen, Δουβλίνο-Ζυρίχη 1971, 900.

Αγχώδη νίκη πήρε τελικά ο ΠΑΟΚ επί το Πανιωνίου το Σάββατο στο κλειστό της Πυλαίας με 78-76.

Μετά αξιωματούχος της πακιστανικής αστυνομίας δήλωσε πως αγνοεί ότι έγινε τέτοια σύλληψη.

Ο Δικεφάλος είχε σαφές προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος όμως απέφυγε την "αυτοκτονία" και πήρε τη νίκη χάρη σε τρίποντο του Γκαγκαλούδη.

Και μετά μια "πηγή" των Ταλιμπάν - αυτό σημαίνει ένας πραγματικός Ταλιμπάν, αλλά το "πηγή" υποτίθεται πως καλύπτει το γεγονός ότι ο παλιό αφγανικό καθεστώς εξακολουθεί να υφίσταται - ισχυρίστηκε πως ο κ. Μοχάμεντ "εξακολουθεί να είναι μαζί μας και υπό την προστασία μας και προκαλούμε τις ΗΠΑ να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους".

ΤΟ ΑΔΕΙΟ γήπεδο φάνηκε να μην επηρεάζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους.

Η ιστορία άρχισε τότε να φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Οι δυο ξένοι της ομάδας μαζί με τον Βασιλειάδη έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι δίνοντας στους γηπεδούχους το δικαίωμα να προηγούνται με διαφορά σταθερά πάνω από τους 10 πόντους (25-14 στο 10').

Κι αυτό εξαιτίας και του γεγονότος ότι η τελευταία θέση που είναι γνωστό ότι κατείχε ο πρώην Κουβεϊτιανός και νυν κάτοχος πακιστανικού διαβατηρίου ήταν σύμβουλος επικοινωνίας για το γάμο του γιου τού Οσάμα Μπιν Λάντεν στην Κανταχάρ τον Ιανουάριο του 2001.

Η μέγιστη τιμή της ήταν στο +18 στο 17' (38-20) με τον Δικέφαλο να δείχνει πως μπορεί να καλύψει και τη διαφορά των 9 πόντων που είχε χάσει στον πρώτο γύρο.

Και ήρθε ύστερα, με το σταγονόμετρο, η αποκάλυψη πως ο κ. Μοχάμεντ παραδόθηκε στις πακιστανικές αρχές (αν πράγματι παραδόθηκε) από την ISI, την πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών - για την οποία εργαζόταν παλιότερα ο κ. Μοχάμεντ.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ μέρος, ο Πανιώνιος γυρίζοντας την άμυνά του σε ζώνη δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ χωρίς πάντως να καταφέρνει να μειώσει κάτω από τους 10 πόντους (65-55, 30').

Όπως άλλωστε και ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι κανόνισε τον φόνο του δημοσιογράφου της "Γουώλ Στρητ Τζέρναλ" Ντάνιελ Περλ.

Αυτό έγινε στο 4ο δεκάλεπτο, όταν μια "νεκρή" περίοδος των γηπεδούχων επέτρεψε τους "κυανέρυθρους" με ένα σερί 0-13 να μετατρέψουν το 67-55 σε 67-68 (36').

Όποιοι "παραδίδονται" από την ISI στους Αμερικανούς τούτες τις ημέρες, είναι σχεδόν σίγουρα πρώην (ή νυν) εργαζόμενοι της πακιστανικής υπηρεσίας, ο έλεγχος της οποίας επί των Ταλιμπάν είχε εντυπωσιάσει ακόμη και την πακιστανική κυβέρνηση στα χρόνια πριν από το 2001.

Το παιχνίδι, εκ των πραγμάτων, εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να αποφεύγει την "αυτοχειρία" με τρίποντο του Γκαγκαλούδη 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος που έγραψε το τελικό 78-76, καθώς ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να απαντήσει.

Οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Μοχάμεντ είναι ο "εγκέφαλος" της 11ης Σεπτεμβρίου παραμένουν αναπόδεικτοι.

Θ.ΧΑΣΤΑΣ

Μέχρι τώρα, το πλησιέστερο που είχαμε φτάσει σε "εγκέφαλο" ήταν ο Μουνίρ αλ-Μοτασάντεκ, που φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα στη Γερμανία ως συνεργός σε μαζικό φόνο. Βέβαια, μπορεί να αποδειχθεί πως όλα είναι αλήθεια. Μπορεί να μάς δοθεί η απόδειξη που ζητούν οι Ταλιμπάν. Ή μπορεί ο κ. Μοχάμεντ να κρατηθεί από τους Πακιστανούς μέχρι να ανακαλυφθεί κάποιος άλλος "εγκέφαλος".