Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( πολιτισμένε, καλέ μου άνθρωπε :: 22/2/2006 22:10:59) 

Πολιτισμένε, καλέ μου άνθρωπε

Μαθηματικός προβληματισμός

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σου λέει ο άλλος. Στο σχήμα της εικόνας μεθάμε την κίνηση ενός σώματος, το οποίο διαγράφει την τροχιά C μεταξύ δύο θέσεων Α και Β, οι οποίες καθορίζονται από τα διανύσματα θέσης r1 και r2 αντίστοιχα. Κι όχι ό,τι κι ό,τι. Το κινητό σε χρόνο Δt μετατοπίζεται κατά το διάνυσμα Δr, το οποίο, όπως γνωρίζουμε, συνδέει την αρχική με την τελική θέση του. Ελληνικός πολιτισμός. Ορίζουμε ως μέση ταχύτητα υΜ ένα νέο διάνυσμα, που έχει φορά και διεύθυνση τη φορά και τη διεύθυνση της μετατόπισης και μέτρο [pic]. Αυτός που αποτελεί τη… βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Η γνώση της [pic], όμως, δεν αρκεί, για να ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε σημείο. Νέας τεχνολογίας όμως, πολύ πιο προηγμένης της προηγούμενης του συρτακίου και του μουσακά.

Έτσι, οι φυσικοί σκέφτηκαν το εξής «τέχνασμα»:

Τουλάχιστον, εκείνος στηριζόταν στις οικονομίες του Ευρωπαίου τουρίστα.

Θεώρησαν ότι το χρονικό διάστημα Δt γίνεται τόσο μικρό, ώστε το σημείο Β σχεδόν να συμπίπτει με το Α.

Αυτός στηρίζεται πλέον αποκλειστικά στο… περίσσευμα του Έλληνα.

Έτσι, η μετατόπιση Δr από τέμνουσα της τροχιάς, που ήταν στα σημεία Α και Β, μετατρέπεται σε εφαπτομένη αυτής στο σημείο Α.

Ο πολιτισμός του τζόγου είναι εδώ…

Ταυτόχρονα το πηλίκο Δr/Δt παίρνει μια συγκεκριμένη τιμή υ, που ονομάζεται στιγμιαία ταχύτητα και είναι ένα διάνυσμα εφαπτόμενο της τροχιάς. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ κι αυτός.

Το μέτρο του για κάθε σημείο δίνεται από τη σχέση: [pic] (ds είναι το απειροελάχιστο τμήμα της τροχιάς που διαγράφεται στον απειροελάχιστο χρόνο dt).

Γιατί όχι; Τι περικλείει άλλωστε το πλαίσιο του ορισμού; Τις τέχνες και τις επιστήμες. Αλλά, αν δεν τέχνη κι επιστήμη μαζί, να προβλέπεις το αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας του χωριού τού πάνω με το κάτω φιόρδ για την 4η κατηγορία της Νορβηγίας, τότε ποιο είναι;

ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και καταγγέλλει λίστα 1.200 πολιτισμένων ατόμων με εξωπραγματικά κέρδη στο στοίχημα συνόλου 186 δισεκατομμυρίων παλιών δραχμών. Μεταξύ αυτών των 1.200 φέρονται να βρίσκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της νύχτας. Η βουλευτής κάνει λόγο για στοιχήματα, προϊόν υποκλοπής. Μπορεί να έχει άδικο, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Μπορεί τους 1.200 να τους έχει βάλει στο μάτι ο Θεός. Να τους δίνει τόσα εκατομμύρια για να τους δοκιμάσει ως χαρακτήρες. Θεός είναι αυτός….

ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Ξεχνώ την επαγγελματική ιδιότητα και γράφω ως οπαδός. Ως ένας από αυτούς του -κατάπτυστου για πολλούς- πολιτισμού των γηπέδων. Ναι, αυτού του πολιτισμού, που τους αντικατέστησε την κουλτούρα του φιλάθλου με την υποκολτούρα του φανατισμού της "Χ" ομάδας. Του μοναδικού πολιτισμού όμως, που δεν βγάζει (συνήθως…) λεφτά, αλλά δίνει.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ είτε βγουν αληθινές είτε ψευδείς ή καταγγελίες… Κρατήστε το μικρό, κάκιστο, ασήμαντο ελληνικό πρωτάθλημα μακριά από το στοίχημα. Αφήστε τον οπαδό να ξοδεύεται (χωρίς να φαίνεται σε καμία λίστα) υπέρ του αντικειμένου, του ποδοσφαίρου. Το έχει άλλωστε αποδεχθεί στη μοίρα του. Να ξοδεύεται όμως για να πλουτίζουν οι πολιτισμένοι δεν αντέχεται.