Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Γαστρονομία

( νέων αποκτημάτων συνέχεια.... ) 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ Φαινόμενα

Μικρό εργαστήριο

Νέων αποκτημάτων συνέχεια….

Επιτέλους, αληθινά παιδιά

- Κρατήστε ένα θερμόμετρο κοντά και κάτω από ένα σβηστό ηλεκτρικό λαμπτήρα

Συνεχίζοντας με τις βορειοελλαδικές οινικές κυκλοφορίες του 1998 θα σας αναφέρω τα καινούργια κρασιά του Κτήματος Λαζαρίδη από την Αδριανή Δράμας.

Είναι ένα πρόγραμμα που σέβεται την παιδικότητα και δεν μετατρέπει τα παιδιά σε μαϊντανούς-ντεκόρ μεγαλίστικων τηλε-εδεσμάτων

- Σημειώστε τη θερμοκρασία.

Η σειρά "Πύργος Ιουλία" περιέχει πλέον και τα λευκά "Ασύρτικο", "Semillon" (που έχει περάσει από βαρέλι) καθώς και το ερυθρό " Merlot 1996".

ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ

- Ανάψτε το λαμπτήρα κρατώντας το θερμόμετρο στην ίδια θέση έτσι, ώστε να φωτίζεται.

Ακόμη, μέσα στη χρονιά, η ίδια εταιρεία μας παρουσίασε και το "Μοσχάτο" βιολογικής καλλιέργειας.

Το πρωινό παιδικό πρόγραμμα της ΕΤ1 θυμίζει πως τα παιδιά δεν είναι ντεκόρ, δεν είναι για χάζι

- Μετά από 3-4 λεπτά σημειώστε πάλι τη θερμοκρασία.

Μέσα στο καλοκαίρι το "Κτήμα Βογιατζή" στη λίμνη Πολυφύτου μας πρότεινε το λευκό και ροζέ Τοπικό Οίνο Βελβεντού από Chardonnay, Ροδίτη, Μπατίκι και Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο αντίστοιχα.

Με τον σεβασμό που αρμόζει στην παιδική ψυχούλα τους η ΕΤ1 τολμάει ένα μεγάλο παιδικό, πρωινό πρόγραμμα, ολόκληρο ελληνικής παραγωγής, χωρίς τα συνήθη εισαγόμενα προγράμματα με την κακόηχη μεταγλώττιση, χωρίς τα κινούμενα σχέδια με τις ασαφείς, κακομούτσουνες επιθετικές φιγούρες, που κάνουν πόλεμο σαν να είναι αυτό το μάθημα ζωής.

Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί μεταβλήθηκε η ένδειξη του θερμομέτρου;

Η εταιρεία Τσάνταλη έφερε στην κυκλοφορία το "Ραψάνη Επιλεγμένος 1993", από επιλεγμένα σταφύλια ορεινών αμπελώνων της ζώνης, που παλαίωσε τρία συνολικά χρόνια σε βαρέλια και φιάλες.

Προλάβαμε την εκπομπή, αφού είχε ξεκινήσει, για να δούμε χαρούμενα παιδιά στο στούντιο να "φρουτίζουν τα δέντρα", να πετούν δηλαδή μικρά τόπια σαν φρούτα σε χαρτονένια δεντράκια προσπαθώντας να τα κολλήσουν επάνω τους.

- Παρατηρήστε πως μεταβάλλεται η ένδειξη του θερμομέτρου από τη στιγμή που το τοποθετήσατε κοντά στον λαμπτήρα.

Η εταιρεία Μπουτάρη έδωσε στην κυκλοφορία το "Κτήμα Φιλυριά", μία Γουμένισσα που παράγεται από σταφύλια του αμπελώνα της εταιρείας σε ίση συμμετοχή του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας.

Όποιος κολλήσει τα περισσότερα φρούτα κερδίζει.

Προσπαθήστε να ερμηνεύσεται τις παρατηρήσεις σας.

Τέλος στις αρχές μόλις του μήνα κυκλοφόρησε το "Chardonnay", το καινούργιο κρασί του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Και είχαν κέφι τα πιτσιρίκια καθώς πετούσαν τα φρούτα, με εκείνο το ανέμελο και απροσποίητο ύφος που έχουν όταν βρίσκονται μεταξύ τους, χωρίς την αίσθηση του φακού, χωρίς να μιμούνται μεγαλίστικα σουσούμια για να χαρεί η μαμά και ο μπαμπάς για το μαϊμουδάκι τους, αληθινά παιδιά. Πετούσαν με δύναμη τις μπαλίτσες τους, απολαμβάνοντας ένα παιχνίδι μάλλον απαγορευμένο στα σπιτικά σαλόνια, ενώ ο φακός απλώς ταξίδευε στα γελαστά πρόσωπα μεταφέροντας την ανεπιτήδευτη χαρά τους, χωρίς να ζουμάρει σε ματάκια και χειλάκια, για να συγκινηθούν οι μεγαλύτεροι από τη δροσερή, τρυφερή τους χάρη. Δεν προσφέρονταν τα παιδιά που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΤ1 για κατανάλωση, αλλά συμμετείχαν για το δικό τους κέφι.

Και μετά το παιχνίδι, ήρθε η ώρα της κατασκευής. Πώς στολίζουμε ένα κεράκι. Με λίγα υλικά, ξυλαράκια κανέλας, χάντρες, σκοινί, κορδέλες, κόλλα, με κινήσεις εύκολες, γινόταν παιχνίδι η ντεκορασιόν των κεριών.

Μετά ήρθε η ώρα του κουκλοθέατρου, "Οι Κουκλομέγαλοι και τα πολυσπόρια", με ένα σκετσάκι που έμοιαζε με σάτιρα εκείνου του "Άντε γεια", που παραπέμπει σε τηλεμαγκιές και τηλεχουλιγκανισμούς, αλλά έχει επικρατήσει χάρη στο προσωπικό στυλ του παρουσιαστή, που την χρησιμοποιεί. "Χάιντε" είναι ο τίτλος του σκετς και δείχνει έναν παρουσιαστή, ο οποίος δέχεται τηλεφωνήματα από τηλεθεατές, αλλά τους διακόπτει και λέει τα δικά του με μάγκικο ύφος. Δεν αρνείται τα σύγχρονα μεγαλίστικα σύμβολα η εκπομπή, αλλά με φυσικότητα, χωρίς να τα καθαγιάζει, να μεγεθύνει, εντάσσοντάς τα στο παιχνίδι, έτσι όπως κάνουν και τα παιδιά.

Κατόπιν έχουν σειρά πειράματα στο στούντιο, καπνοί, τρελομπουρμπουλήθρες, τα πιτσιρίκια παρακολουθούν, ξεσηκώνονται μόλις βλέπουν τα τρελοπειράματα. Ανέκαθεν μάγευαν τα παιδιά τα παράδοξα των χημικών ενώσεων, άνοιγαν δρόμους στην περιέργεια, τα έκαναν να φαντάζονται πως μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο και τον εαυτό τους.

Οι παρουσιαστές ανάμεσά τους διακριτικοί, με φόρμες εργατικές, είναι φανερό ότι βρίσκονται εκεί για τα παιδιά και όχι για να προβάλουν τον εαυτό τους, όχι για να τα προκαλέσουν να μιμηθούν στάσεις και κινήσεις που δεν τους αρμόζουν. Ας θυμηθούμε πρωινάδικα και άλλα σόου, που μετατρέπουν τα πιτσιρίκια σε μαϊντανούληδες που χάσκουν μπροστά σε προκλητικές παρουσιάστριες εκπαιδευόμενα έτσι στην κατανάλωση και τα ψευδο-όνειρα μιας απατηλής λάμψης.

Το πρωινό παιδικό πρόγραμμα της ΕΤ1 θυμίζει πως τα παιδιά δεν είναι ντεκόρ, δεν είναι για χάζι, δεν είναι απλώς καθρέφτες που αντανακλούν τα όνειρά μας και γι' αυτό τα σπρώχνουμε σε διάφορα σόου να επιδείξουν τη δροσιά που εμείς χάσαμε, για να απαλύνουν αυτά το βάρος της αποτυχίας μας κάνοντάς τα καραγκιοζάκια της μαμάς και του μπαμπά.