Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( ο ιος της χιλιετιας ) 

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ Πάγωσαν τα όνειρα 17χρονου

Ιδιότητες της πίεσης των αερίων

Ένα βήμα πριν από την καταστροφή

Άλλος ένας νεκρός και πέντε αγνοούμενοι από τον χιονιά

Οταν σε ποικίλα σημεία ενός δοχείου που περιέχει αέρα μετρήσουμε την πίεση, διαπιστώνουμε ότι είναι παντού η ίδια.

Το millennium bag το ξέρουν ακόμη κι όσοι δεν έχουν ακουμπήσει ποτέ τα χέρια τους σε πληκτρολόγιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε αυτήν την παρατήρηση;

Είναι το αδύνατο σημείο του παγκόσμιου μηχανογραφικού συστήματος, η ώρα μηδέν για κάθε δικτυωμένο υπολογιστή.

Νεκρός, τυλιγμένος από το χιόνι, στα ορεινά της Καστοριάς, βρέθηκε ένας δεκαεπτάχρονος Αλβανός, που μαζί με ομοεθνείς του αναζητούσε ελπίδα περνώντας στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι η κίνηση των μορίων ενός αερίου είναι άτακτη.

Χιλιάδες εργαστήρια σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα-σταθμό της εξέλιξης της τεχνολογίας, εκατομμύρια χορηγούνται από μεγάλους οργανισμούς για αυτές τις έρευνες, κι όμως, η λύση στο πρόβλημα της χιλιετίας δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Από το πρωί χιόνιζε διαρκώς και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις ορεινές περιοχές του νομού

Επίσης, ο αριθμός των μορίων που περιέχεται ακόμα και σε μια μικρή ποσότητα αερίου, είναι πολύ μεγάλος.

Οι κυβερνήσεις, παγκοσμίως, έχουν αποτύχει να ηγηθούν του αγώνα κατά της "έκρηξης της βόμβας της χιλιετίας" όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το millennium bag οι επιστήμονες.

Το άτυχο παιδί είναι το ένα από τα δύο θύματα του πολικού ψύχους που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αφού νεκρός βρέθηκε τελικά και ένας 62χρονος βοσκός, επίσης στα ορεινά της Καστοριάς.

Επομένως τα μόρια βομβαρδίζουν ομοιόμορφα και με σταθερό ρυθμό κάθε περιοχή του τοιχώματος.

Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή έρχεται κάθε μέρα πιο κοντά, και τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου του 1999 ίσως γίνουν ώρα-σταθμός στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Την ίδια ώρα έρευνες στην ευρύτερη περιοχή γίνονται για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων Αλβανών, ενώ άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για έναν κυνηγό που χάθηκε στον Γαλλικό Ποταμό.

Άρα σε κάθε περιοχή η πίεση είναι η ίδια.

Οι οργανισμοί κι οι εταιρίες που ακόμη είναι ευπαθείς στον ιό της χιλιετίας αριθμούν χιλιάδες παγκοσμίως, κι οι ειδικοί τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, την οποία θα χρεωθούν απολύτως: είναι δικό τους έργο ο συντονισμός των ενεργειών για την αποφυγή της καταστροφής.

Ο 17χρονος Ερβίλ Ναστίμι πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα παρέα με έναν συμπατριώτη του.

Όταν μετρήσουμε την πίεση ενός αερίου και μετά από λίγο επαναλάβουμε τη μέτρηση, διαπιστώνουμε ότι η πίεση δεν έχει μεταβληθεί.

Υπολογιστές που τρέχουν σημαντικότατα προγράμματα σε ηλεκτροδοτικούς σταθμούς, ελέγχους εναέριας κυκλοφορίας, τραπεζικά συστήματα, παροχείς υπηρεσιών προνοίας, νοσοκομειακά μηχανήματα υποστήριξης της ζωής, φωτεινούς σηματοδότες κ.ά. είναι σήμερα απολύτως εκτεθειμένοι στον ιό.

Γρήγορα το παιδί εγκαταλείφθηκε από τις δυνάμεις του και αναζήτησε καταφύγιο από το κρύο κάτω από ένα βράχο.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι μετά από κάθε σύγκρουση τα μόρια κινούνται τόσο έντονα όσο και πριν από αυτήν.

Ο επικεφαλής της μεγάλης εμπορικής τράπεζας Ντόιτσε Μόργκαν Γκρένφελ της Νέας Υόρκης, Εντ Γιαρντένι, πιστεύει ότι, αν χτυπηθούν από το millennium bag, το σοκ για την παγκόσμια οικονομία θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που ακολούθησε το εμπάργκο του ΟΠΕΚ το 1973. Η φωνή του Γιαρντένι, εκ των πρώτων που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου παγκοσμίως, και άλλες ανάλογες φωνές είχαν φανεί να ξυπνούν τις κυβερνήσεις, με πρώτη την ομάδα των 7 ισχυρών (G7) της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίοι είχαν συγκαλέσει συνέδριο των ειδικών τους για τον περασμένο Μάιο, που όμως δεν έγινε ποτέ.

Ο συνοδοιπόρος του είδε ότι το παιδί δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Με την πάροδο του χρόνου η σφοδρότητα των συγκρούσεων δε μεταβάλλεται.

Οι κυβερνήσεις είναι καλές στις δηλώσεις, αλλά όχι στις πράξεις, δηλώνει ο αναλυτής της εταιρίας παροχής συμβουλών υψηλής τεχνολογίας SRI, Άνταμ Ράιτ.

Τότε εκείνος γύρισε πίσω και ενημέρωσε τις αρχές της Αλβανίας ότι ο Ερβίλ Ναστίμι είχε μείνει στο βουνό.

Άρα η πίεση μένει σταθερή.

"Οι G7 κατέδειξαν ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να μας πουν τραγούδια και να στήσουν χορούς για τα προβλήματα του 2000, αλλά όταν πρέπει να κάνουν κάτι πρακτικά, φεύγουν μακριά", τονίζει ο Ράιτ.

Οι αλβανικές αρχές με τη σειρά τους ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία στην Καστοριά και άρχισε έρευνα, με τη συμμετοχή και του ίδιου του Αλβανού που το κατήγγειλε.

Τέλος, αν θερμάνουμε ένα αέριο, χωρίς να μεταβληθεί ο όγκος του, παρατηρούμε ότι η πίεση αυξάνεται. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει, λέει, να σκεφτούν ακόμη και σχέδια παροχής βοήθειας, αν ο ιός της χιλιετίας δε νικηθεί, αφού μισθοί, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας δε θα δοθούν για εβδομάδες, ίσως και μήνες, από όσες υπηρεσίες λειτουργούν με δίκτυο υπολογιστών.

Ο 17χρονος βρέθηκε παγωμένος κοντά σε βράχο, στην περιοχή της Ιεροπηγής Καστοριάς και το πτώμα του μεταφέρθηκε για νεκροτομή.

Πράγματι, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται τα μόρια κινούνται εντονότερα και οι συγκρούσεις τους με το τοίχωμα είναι σφοδρότερες. Ο Γιαρντένι, μάλιστα, πιστεύει ότι Ρωσία και ΗΠΑ θα έπρεπε να αφοπλίσουν και τα πυρηνικά τους όπλα διότι καμία χώρα δεν μπορεί να εγγυηθεί πως τα συστήματα ελέγχου τους θα λειτουργήσουν.

62χρονος βοσκός

"Χρειαζόμαστε επικεφαλής κυβερνητικούς αξιωματούχους σε κάθε χώρα, που θα συντονίζονται όλοι από ένα διακεκριμένο επιστήμονα, τον παγκόσμιο ηγέτη του αγώνα εναντίον του millennium bag." προτείνει ο δρ. Γιαρντένι.

Από το κρύο εκτιμάται ότι έχασε τη ζωή του και ο 62χρονος βοσκός Νικόλαος Λιάπας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά, στη δασική περιοχή "Φουντουκλή".

Αν και δε φαίνεται να ακούει κανείς.

Τα ίχνη του Νικολάου Λιάπα χάθηκαν πριν από τρεις ημέρες, καθώς το κοπάδι του επέστρεψε στη στάνη, ο ίδιος όμως έμεινε εκεί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενδεχομένως ο βοσκός να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να υπέκυψε αβοήθητος.

Στο μεταξύ, μία άλλη καταγγελία, επίσης από Αλβανούς, κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές της Καστοριάς, που έως αργά χθες αναζητούσαν τέσσερις λαθρομετανάστες στον Γράμμο. Οι αλλοδαποί συμμετείχαν σε ομάδα δέκα λαθρομεταναστών που κατευθυνόταν στην Ελλάδα και έμειναν στους ορεινούς όγκους λόγω της ταλαιπωρίας. Οι ομοεθνείς τους, που έφτασαν στην Καστοριά, συνελήφθησαν, αλλά ενημέρωσαν τις αρχές της χώρας τους, αφού απελάθηκαν.

Ομάδες διάσωσης εξακολούθησαν και χθες να αναζητούν τον 49χρονος κυνηγό Νικόλαο Γκαράνη, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Γαλλικού Ποταμού. Για τον εντοπισμό του πέταξε και αεροπλάνο της αερολέσχης Θεσσαλονίκης, ενώ εκτός της Πυροσβεστικής συμμετέχει κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Μόνο με αλυσίδες

Τα προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χθες σε όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις. Από το πρωί χιόνιζε διαρκώς και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ με αλυσίδες διεξάγονταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις ορεινές περιοχές του νομού.

Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του νομού Κιλκίς, όπου τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά, ύστερα από απόφαση της νομαρχίας.

Καταστροφές όμως σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος των αγροτικών καλλιεργειών, καθώς από τον όγκο του νερού στον Γαλλικό Ποταμό πλημμύρισε λεκάνη αποξηραμένης λίμνης στα χωριά Μάνδρες και Λειψύδριο, σε έκταση που έφτασε τα 30.000 στρέμματα. Καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία και στη Μαγνησία, ενώ σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένουν οι αρχές στον Έβρο, από το φόβο της υπερχείλισης του ποταμού: η στάθμη του νερού εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το όριο ασφαλείας και ήδη έχουν απομακρυνθεί από τις παρόχθιες περιοχές ζώα και μηχανήματα.