Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον εγκέλαδο; :: 9/1/2006 18:13:13) 

Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον Εγκέλαδο;

ΙΝΓΚΡΙΝΤ ΜΠΕΤΑΝΚΟΥΡ

Η αυτοκρατορία των Μαουρία (Μοριαίων).

Ετοιμοι για την αντιμετώπιση καταστροφών από σεισμούς δηλώνουν οι τοπικοί φορείς

Πρόσωπα

Όταν ο Μ. Αλέξανδρος έφτασε στην περιοχή του Ινδού, φαίνεται ότι συναντήθηκε με τον Σαντρα-γκούπτα Μαουρία, γνωστό στους Έλληνες με το όνομα Σαδράκοττος, γιο ενός από τους μικρούς ηγεμόνες της Ινδίας.

Ποια σημεία χρειάζονται προσοχή:

Ένας χρόνος ομηρείας

Αυτός επηρεασμένος, από το μεγαλείο του Αλεξάνδρου, θέλησε να τον μιμηθεί ιδρύοντας μια μεγάλη ινδική αυτοκρατορία.

* Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, προβλήματα γήρανσης αντιμετωπίζουν οι παλιές οικοδομές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην αρχή κατέλαβε τα μικρά βασίλεια της περιοχής του Γάγγη και μετά, εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας που άφησε η αποχώρηση του Αλεξάνδρου, κατέκτησε όλα τα εδάφη ανατολικά του Ινδού και στη συνέχεια τη Ν. Ινδία.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εξέταση σε ερευνητικό επίπεδο

Ίνγκριντ Μπετανκούρ. Διαδηλώσεις για την απελευθέρωσή της θα γίνουν αύριο σε πολλές χώρες

Ο εγγονός του, ο Ασόκα (264-227 π.Χ.), ήταν ο πρώτος ηγεμόνας που κατόρθωσε να ενώσει πολιτικά όλη την Ινδία σε μια αυτοκρατορία.

* Σε προσεισμικό έλεγχο βρίσκονται 235 σχολικά κτήρια στον νομό Θεσσαλονίκης.

Ένας χρόνος κλείνει αύριο από την ημέρα της απαγωγής της.

Ο Ασόκα θα συμβάλει στη διάδοση του ινδικού πολιτισμού στις γύρω ασιατικές χώρες με την αποστολή βουδιστών μοναχών.

Τα κτίρια αυτά χτίστηκαν πριν από το 1959.

Μητέρα δύο παιδιών, βουλευτής, στη συνέχεια γερουσιαστής και μετά υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, η 41χρονη Ίνγκριντ Μπετανκούρ κρατείται από τις 23 Φεβρουαρίου 2002 όμηρος από τις FARC, τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας.

Από την εποχή της βασιλείας του Ασόκα χρονολογούνται τα πρώτα λίθινα μνημεία του ινδικού πολιτισμού.

Πρόγραμμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων περιλαμβάνει και τον έλεγχο των 204 κτιρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης

Μαρξιστικού προσανατολισμού, οι FARC έχουν 17.000 αντάρτες και είναι το μεγαλύτερο αντάρτικο που δρα στη χώρα.

Ονομαστές είναι οι στήλες του Ασόκα γεμάτες με εγχάρακτα βουδιστικά κείμενα.

Τα πρώτα αποτελέσματα των αντισεισμικών ελέγχων

Κρατούν ακόμη ομήρους άλλες 22 πολιτικές προσωπικότητες, 800 πολίτες και 47 αξιωματικούς του στρατού.

Κιονόκρανο με λιοντάρια από στήλη τον Ασόκα (3ος αι. π.Χ.). Ο Ασόκα ήταν ο ηγεμόνας που κατόρθωσε να ενώσει για πρώτη φορά ολόκληρη την Ινδία. Από τη βασιλεία τον χρονολογούνται τα πρώτα λίθινα μνημεία τον ινδικού πολιτισμού. (Μουσείο Σαρνάθ)

10 κτήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου χρειάζονται άμεσες επεμβάσεις.

Το θάρρος και η επιμονή που επέδειξε στον αγώνα της κατά της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών στην Κολομβία έκαναν την Μπετανκούρ γνωστή σε όλο τον κόσμο.

3. Ο Μ. Αλέξανδρος και οι ηγεμόνες της Ινδικής χερσονήσου Ο Αλέξανδρος ίδρυσε πολλές πόλεις στην Ινδία, τη Βακτριανή, την Αραχωσιανή και πρέπει να υποθέσουμε ότι τις ίδρυσε με βάση υπάρχουσες ελληνικές παροικίες - διότι μοιάζει απίθανο να άφησε σε κάθε πόλη στρατιώτες για να την οικήσουν. Ήρθε σε επαφή με πολλούς Ινδούς ηγεμόνες. Ένας νέος Ινδός αξιωματούχος έμεινε καιρό κοντά στον Αλέξανδρο και έμαθε πολλά απ' αυτόν. Οι δικοί μας αρχαίοι ιστορικοί τον ονομάζουν Σανδρόκοτο ή Σανδράκοτο και είναι ο περίφημος Chandragupta Maurya, ιδρυτής της δυναστείας των Μοριαίων, ο άνθρωπος που ενοποίησε όλη την Ινδία και υπήρξε ο πρώτος μεγάλος της αυτοκράτωρ. Άλλοι, τους οποίους γνώρισε, ήσαν ο Ταξίλης και ο Πώρος, που τους θυμόμαστε από την ιστορία, και ένας βασιλιάς πολύ σκοτεινός, ο Σοφίτης που αναφερόταν στα χρονικά, αλλά δεν είχαμε βρει τίποτα γι' αυτόν. Μέχρι που πριν από μερικά χρόνια ανακαλύφθηκαν ωραιότατα νομίσματα του, τα οποία απεικονίζουν ένα καταφανώς ινδικό πρόσωπο με ελληνικές επιγραφές. Ν. Δήμου, Ο Έλληνας Βούδας, εκδ. Νεφέλη, σ. 29-30.

Σε ένα από αυτά -και συγκεκριμένα, στο κτίριο διοίκησης- έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη ενίσχυσης

Θυγατέρα του Γκαμπριέλ Μπετανκούρ, υπουργού Παιδείας και πρεσβευτή της Κολομβίας στην UNESCO, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως στη Γαλλία (έχει και τη γαλλική υπηκοότητα), όπου σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού.

Νοσοκομεία: παίρνουν βαθμό 2,75 (με άριστα το 5) ως προς τη δομική στατικότητα τους.

Το 1989, ενώ ζούσε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή με τον πρώτο σύζυγο (σήμερα είναι παντρεμένη, σε δεύτερο γάμο, με τον Χουάν Κάρλος Λεκόντ) και τα δύο παιδιά της, τα εγκατέλειψε όλα για να επιστρέψει στη χώρα της και να δράσει.

Το μέσο έτος κατασκευής των 331 νοσοκομειακών κτιρίων της Θεσσαλονίκης είναι το 1969, δηλαδή πριν από 36 χρόνια.

Η μητέρα της είχε δει να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της ο Λουίς Κάρλος Γκαλάν, υποψήφιος τη χρονιά εκείνη για την προεδρία, ο οποίος ενσάρκωνε την ελπίδα για μια ριζική αλλαγή.

Ορισμένα νοσοκομεία, ωστόσο, όπως το "Γεννηματάς" και το "Άγιος Δημήτριος" έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 36 ετών και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων

Και η Κολομβία βρισκόταν στο χείλος της αβύσσου, έπειτα από χρόνια αιματηρού εμφυλίου ανάμεσα στους μαρξιστές αντάρτες, τους ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς, τα καρτέλ των ναρκωτικών και τους ανίσχυρους ή διεφθαρμένους πολιτικούς.

* Σχολεία: σε πρωτοβάθμιο έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός σχολικών κτιρίων χαρακτηρίζεται [1] από την παλαιότητα και [2] από την ανεπαρκή αντισεισμική προστασία

Μπήκε στην πολιτική μαζί με τη φίλη και συνεργάτιδά της, Κλάρα Ρόχας. Εξελέγη βουλευτής το 1994 και γερουσιαστής το 1998, ιδρύοντας το δικό της κόμμα, το Οξυγόνο, και δεν σταμάτησε να καταγγέλλει τη διαφθορά των πολιτικών και τη βία. Δέχθηκε επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής της, ξέφυγε από μια απόπειρα, υποχρεώθηκε να στείλει τα παιδιά της στο εξωτερικό. Και κατάλαβε πως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σύστημα ήταν να εκλεγεί στην προεδρία στις εκλογές του Μαΐου 2002. Παραιτήθηκε έτσι από την έδρα της στη Γερουσία στα τέλη του 2001, αλλά στις 23 Φεβρουαρίου απήχθη μαζί με τη Ρόχας. Για να απελευθερώσουν τους ομήρους τους, οι FARC απαιτούν μια "ανθρωπιστική ανταλλαγή" τους με αντάρτες που κρατούνται στις κολομβιανές φυλακές.

Διαδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ και της Ρόχας έχουν οργανωθεί για αύριο στην Κολομβία και τη Γαλλία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες (Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, αλλά και Καμερούν, Βραζιλία, ΗΠΑ). Πληροφορίες για τις κινητοποιήσεις δημοσιεύονται στο Ίντερνετ (www.Betancourt.info).