Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γάζα και Υεμένη "Πολιτική των τειχών"

2.2 Η εξάπλωση των Καρχηδονίων

Βιομηχανία απαγωγών

Στα δύο χώρισαν οι Ισραηλινοί τη Βηθλεέμ, στα τρία τη Γάζα

Οι Καρχηδόνιοι γρήγορα επέκτειναν τα όρια του κράτους τους σε βάρος των άλλων φοινικικών αποικιών.

Αίσια έκβαση φαίνεται ότι λαμβάνει και η νέα υπόθεση απαγωγής Ευρωπαίων στην Υεμένη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στις ακτές της Β. Αφρικής η κυριαρχία τους εκτεινόταν από τον κόλπο της Σύρτης στα ανατολικά μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού στα δυτικά.

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες τρεις από τους πέντε Ιταλούς ομήρους που είχαν απαχθεί από μέλη φυλής με αίτημα την αποφυλάκιση ομόφυλών τους.

Μια "πολιτική των τειχών" έχει ξεκινήσει το Ισραήλ: θα χωρίσει τη Βηθλεέμ στα δύο με ένα τείχος ύψους 8 μέτρων, ενώ χθες χώρισε με οδοφράγματα στα τρία την πυκνοκατοικημένη Γάζα.

Τον 6ο αι. π.Χ. ήταν κύριοι της Σαρδηνίας, των Βαλεαρίδων, των νότιων ακτών της Ιβηρικής και σημαντικών θέσεων στις δυτικές ακτές της Σικελίας.

Μέχρι αργά χθες γίνονταν διαπραγματεύσεις των τοπικών αρχών με τους απαγωγείς, για να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι δύο Ιταλοί.

Δύσκολος δρόμος. Παλαιστίνια και το παιδί της προσπαθούν να παρακάμψουν τα οδοφράγματα στη Γάζα

Η εγκατάσταση τους στη Σικελία και η επέκτασή τους στο νησί τους έφερε σε επαφή με τους Έλληνες αποίκους.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από την εκπνοή του 2005 ελεύθεροι αφέθηκαν και οι πέντε Γερμανοί που κρατούνταν όμηροι άλλης φυλής στην Ανατολική Υεμένη.

Οι Παλαιστίνιοι έπρεπε χθες να περπατούν πάνω στην παραλία για να παρακάμψουν τα ισραηλινά οδοφράγματα.

Οι σχέσεις τους με τους Έλληνες της Δύσης ποτέ δεν ήταν φιλικές.

Μεταξύ των ομήρων ήταν και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιούργκεν Χρόμπογκ.

Η απόφαση να χωριστεί η Λωρίδα της Γάζας στα τρία εφαρμόστηκε από τους Ισραηλινούς έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις της Τετάρτης, όταν οι στρατιώτες σκότωσαν ένδεκα Παλαιστινίους σε επιδρομές που πραγματοποίησαν στη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με βολές ρουκετών που τραυμάτισαν τρεις ανθρώπους στη νότια ισραηλινή πόλη Σντερότ.

Τις περιόδους που δεν προσπαθούσαν να επεκταθούν εδαφικά στη Σικελία, τους ανταγωνίζονταν σκληρά στο εμπόριο.

Την ίδια ώρα στη Λωρίδα της Γάζας οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως απελευθέρωσαν έναν Ιταλό όμηρο λίγες ώρες μετά την απαγωγή του. Το μέτρο ελήφθη για να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες, ανακοίνωσε το Ισραήλ, αλλά οι Παλαιστίνιοι υπογράμμισαν ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις τους είναι ταπεινωτικοί και θα αυξήσουν τα αντι-ισραηλινά αισθήματα και τη βία.

Η Καρχηδόνα και οι εμπορικοί της δρόμοι

Ο απαχθείς ήταν μέλος 18μελούς αντιπροσωπείας της ιταλικής αριστεράς, που έφτασε στην περιοχή ενόψει των βουλευτικών εκλογών. "Στα κοτόπουλα δεν αρέσει το κλουβί ­ λέτε να αρέσει στους ανθρώπους;" σχολίαζε η 70χρονη Αλέγια αλ-Σμαΐρι, καθώς περπατούσε κατά μήκος της παραλίας της Γάζας. Η απαγωγή πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις ημέρες από την απελευθέρωση τριών Βρετανών ομήρων στη Γάζα. Πάσχει από διαβήτη και προσπαθούσε να φθάσει στο νοσοκομείο για να πάρει τα φάρμακά της.

Ουίνστον Τσόρτσιλ

Γυναίκες είχαν αναγκαστεί να πάρουν στην αγκαλιά τα παιδιά τους καθώς τα κύματα έσκαζαν ορμητικά.

«Ηλεκτρική καρέκλα για τον Χίτλερ»

Άλλοι χρησιμοποιούσαν κάρα που τα έσερναν για να μετακινηθούν, κάτι συνηθισμένο όταν οι Ισραηλινοί κλείνουν τους δρόμους.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1940 έως το 1945, ήθελε να εκτελέσει τον Χίτλερ χωρίς δίκη και να εκτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες τους ηγέτες των ναζί, μόλις συλλαμβάνονταν, σύμφωνα με απόρρητα ως τώρα ντοκουμέντα, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Νέα επεισόδια

«Σκεφτείτε πως, αν ο Χίτλερ πέσει στα χέρια μας, θα τον θανατώσουμε οπωσδήποτε», δήλωσε ο Τσόρτσιλ σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Δεκέμβριο του 1942, σύμφωνα με τις σημειώσεις του αναπληρωτή γραμματέα του συμβουλίου σερ Νόρμαν Μπρουκ.

Στη Δυτική Όχθη σημειώθηκαν χθες νέα βίαια επεισόδια.

Ο απαγχονισμός ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιούνταν στη Βρετανία για την εφαρμογή της θανατικής ποινής, αλλά ο Τσόρτσιλ έμοιαζε να προτιμά την ηλεκτρική καρέκλα.

Ένας ένοπλος Παλαιστίνιος της Χαμάς σκοτώθηκε από τους στρατιώτες στην Τουλκάρεμ.

Τουρκία

Εξάλλου εντάθηκαν χθες οι αντιδράσεις για το σχέδιο του Ισραήλ να χωρίσει στα δύο τη Βηθλεέμ με ένα τείχος ύψους 8 μέτρων, προχωρώντας στην κατάσχεση μεγάλων τμημάτων της συνοικίας που περιβάλλει τον Τάφο της Ραχήλ.

Αυξάνονται και πληθύνονται…

Πρόκειται για ένα ιερό σαν φρούριο στην άκρη της παλαιστινιακής πόλης, όπου Εβραίοι προσκυνητές φθάνουν με θωρακισμένα λεωφορεία και μπαίνουν για να προσευχηθούν υπό το άγρυπνο βλέμμα Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο πληθυσμός της Τουρκίας θα φτάσει το 2006 τα 73 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας του Ινστιτούτου Στατιστικής, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Πολλές παλαιστινιακές οικογένειες και επιχειρήσεις, που θα βρεθούν ξαφνικά να ζουν σ' ένα γκέτο, αποκομμένοι από την υπόλοιπη Βηθλεέμ, εξέφρασαν τους φόβους τους.

Ο πληθυσμός στην Κωνσταντινούπολη θα φτάσει τα 11,6 εκατομμύρια κατοίκους, ακολουθούμενη από την πρωτεύουσα Άγκυρα (4,3 εκατομμύρια) και τη Σμύρνη (3,7 εκατομμύρια).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο τουρκικός πληθυσμός θα φτάσει τα 76,5 εκατομμύρια κατοίκους το 2010, ενώ κατά την τελευταία επίσημη απογραφή του 2000 η Τουρκία αριθμούσε 67.844.903 κατοίκους.