Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ισοπαλη με τη ν.κορεα η εθνικη που δεν επεισε :: 22/1/2006 21:50:22) 

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης σουτάρει και σημειώνει το 1-0, στον αγώνα της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα.

Επίθεση με… σκουλήκια και "πατάτες της ελευθερίας"!

2.1 Οικονομική, κοινωνική και πολιτική οργάνωση

Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης και Βύντρα απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην πόλη του Ριάντ.

Εναντίον Σιράκ το πρωτοσέλιδο της βρετανικής "Τhe Sun"

Αν και τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Καρχηδόνα, εξαιτίας της ολοκληρωτικής καταστροφής της από τους Ρωμαίους, δεν μπορούν να αποδείξουν την εικόνα μιας μεγάλης πόλης που αριθμούσε περίπου εκατό χιλιάδες κατοίκους, ωστόσο οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς αναφέρονται με θαυμασμό στην οικονομική ανάπτυξη και στην οργάνωση των Καρχηδονίων.

ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΗ Ν.ΚΟΡΕΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ

ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Η Καρχηδόνα εξελίχθηκε σε αξιόλογη δύναμη λόγω της δραστηριότητας των εμπόρων και των ναυτικών της.

Θέλει δουλειά πολύ

Στον κόσμο της διπλωματίας, οι αντιπαραθέσεις κρατούν ακόμη ένα κάποιο επίπεδο. Στον κόσμο των ταμπλόιντ, γίνονται συχνά από κωμικοτραγικές έως χυδαίες.

Η θέση της πόλης, που δέσποζε στα δύο τμήματα της Μεσογείου, διευκόλυνε την εμπορική αυτή δραστηριότητα των κατοίκων της.

Δεν ξέρουμε τι περίμενε να δει ο Ότο Ρεχάγεκλ στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας, όμως αυτό που είδαμε όλοι στην Ελλάδα, οκτώ μήνες περίπου πριν από την έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση

Ειδική έκδοση: "Ο Σιράκ είναι ένα σκουλήκι" ήταν χθες ο (γαλλικός) τίτλος της "Sun" που διάβασαν οι Παριζιάνοι

Οι Καρχηδόνιοι ασχολούνταν με το διαμετακομιστικό εμπόριο αγαθών ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Νότιο Κορέα και με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, όπου προηγήθηκαν με τον Ζαγοράκη (το δεύτερό του γκολ σε 112 συμμετοχές) και είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ, απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους.

Λαμπρό παράδειγμα ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ειδικής έκδοσης της βρετανικής "The Sun" που διανεμήθηκε χθες δωρεάν στο Παρίσι.

Μετέφεραν με τα καράβια τους υφάσματα, πορφύρα, έργα μικροτεχνίας, αρώματα, πολύτιμους λίθους από τις ακτές της Ανατολής, χρυσό και ελεφαντόδοντο από την Αφρική, σίδηρο, άργυρο και κασσίτερο από την Ισπανία.

ΣΙΓΟΥΡΑ η απουσία των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό είναι μια καλή δικαιολογία, αλλά το ίδιο ίσχυε και για τον αντίπαλο μας που δεν είχε πολλά από τα αστέρια του στο Ριάντ.

Όλη η σελίδα, εκτός φυσικά από τον λογότυπο της εφημερίδας, γραμμένη στα γαλλικά.

Είχαν επίσης στη δικαιοδοσία τους το εμπόριο του σιταριού που παραγόταν στην Αίγυπτο και τη Σικελία.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ του Ρεχάγκελ να παρατάξει ένα μείγμα έμπειρων μα παροπλισμένων παικτών (για παράδειγμα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το αποτελούσαν οι Καψής, Δέλλας που έχουν ξεχάσει πότε έπαιξαν για τελευταία φορά σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, αλλά στην Εθνική παίζουν συνεχώς) δεν τον δικαίωσε.

Πάνω δεξιά, ο πηχυαίος τίτλος: "Ο Σιράκ είναι ένα σκουλήκι".

Οι πολίτες της Καρχηδόνας πλούτιζαν από το εμπόριο και αποτελούσαν τα πληρώματα του στόλου της.

Κι αν κάποιοι νεαροί όπως οι Δάρλας, Λαγός αλλά κι ο MVP του αγώνα Δημήτρης Σαλπιγγίδης (δεν είχε καμία βοήθεια στην επίθεση) έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουνε, αυτό μάλλον δεν είναι αρκετό.

Εικονογράφηση, ένα μεγάλο σκουλήκι με το κεφάλι του Σιράκ, που ξεπροβάλλει από το κέντρο της Γαλλίας.

Ο στόλος είχε εθνικό χαρακτήρα και ήταν πανίσχυρος, ενώ ο στρατός της ήταν μισθοφορικός.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το παιχνίδι, η Εθνική προηγήθηκε με εξαιρετικό σουτ του Ζαγοράκη στο 10', έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με Σαλπιγγίδη (18΄) και Παπαδόπουλο (21΄), αλλά μετά το 20' δεν απείλησε καθόλου τον αντίπαλό της.

"Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρός σας, έτσι όπως απειλεί διαρκώς να ασκήσει βέτο στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης για την επιβολή της θέλησης του ΟΗΕ στο Ιράκ, έχει γίνει το όνειδος της Ευρώπης", νουθετεί το βρετανικό ταμπλόιντ τους Γάλλους.

Οι αξιωματικοί μόνο ήταν Καρχηδόνιοι, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπήρχε ο φόβος επιδρομών.

ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Παρκ Τσου Γιονγκ (24΄) και στο β' ημίχρονο όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο επικίνδυνοι με τον Νικοπολίδη να σταματά τον Λι Τσουν Σο στο 62΄ και τον Γιούνγκ Τζο στο 91΄.

"Ο κύριος Σιράκ… περιφέρεται αλαζονικά προσπαθώντας να κάνει την Γαλλία να δείχνει πιο σημαντική από ό,τι είναι.

Διέθεταν, παράλληλα, ισχυρό ιππικό από Νουμιδούς, υποτελή γειτονικό τους λαό, και πολεμικούς ελέφαντες.

Στον άλλο αγώνα του τουρνουά η Σαουδική Αραβία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Φινλανδία (1-1).

Δεν ντρέπεστε για αυτόν;".

Την τύχη της πόλης και τη διοίκηση της είχαν στα χέρια τους οι πλούσιοι έμποροι, οι ναυτικοί και οι κάτοχοι μεγάλων εκτάσεων γης.

Η απάντηση

Το πολίτευμα με το οποίο κυβερνήθηκε η Καρχηδόνα ήταν αριστοκρατικό.

Η απάντηση της γαλλικής προεδρίας ήταν ψύχραιμη:

Επικεφαλής της πολιτείας ήταν δύο άρχοντες με ετήσια θητεία.

"Οι ύβρεις", δήλωσε η εκπρόσωπός της, Κατρίν Κολονά, "συχνά αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα για εκείνους που τις εκστομίζουν παρά για εκείνους στους οποίους απευθύνονται".

Μοιράζονταν την εκτελεστική εξουσία μαζί με τη βουλή, την οποία συγκροτούσαν μόνιμα μέλη από τους αρχηγούς των παλαιών γενών.

Η "απάντηση" των απλών Γάλλων πολιτών ήταν πιο δυναμική:

Η συνέλευση του λαού εξέλεγε μόνο τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους στρατηγούς.

"Ο Τύπος πρέπει να είναι ελεύθερος, αλλά αυτό είναι θλιβερό", δήλωσε ο 30χρονος Μπρινό Στερν.

Αργότερα όμως φαίνεται ότι η πολιτική δύναμη της συνέλευσης αυξήθηκε εξαιτίας των αντιθέσεων μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

"Πρόκειται για φιλοπολεμική προπαγάνδα.

Στατήρας από ήλεκτρο της Καρχηδόνας. Οι Καρχηδόνιοι στη νομισματοκοπία τον ς μιμήθηκαν ελληνικά πρότυπα. (Αθήνα, Νομισματικό Μουσείο)

Είμαι υπερήφανος για τον πρόεδρο της χώρας μου.

2. Το πολίτευμα των Καρχηδονίων Οι Καρχηδόνιοι φαίνεται ότι έχουν καλό πολίτευμα κατά πολύ καλύτερο από άλλα, σε μερικά σημεία μάλιστα μοιάζει με το πολίτευμα της Σπάρτης … Πολλές διατάξεις του πολιτεύματος των Καρχηδονίων είναι άριστες. Απόδειξη πως το πολίτευμα λειτουργεί καλά, είναι ότι ο λαός διατηρεί τα δικαιώματα του και δεν προχώρησε σε καμία επανάσταση, άξια να αναφέρω, και κανείς δεν έγινε τύραννος … Από τις διατάξεις του αριστοκρατικού πολιτεύματος (της Καρχηδόνας) άλλες κλίνουν προς τη δημοκρατία και άλλες προς την ολιγαρχία. … Η παρέκβαση του αριστοκρατικού πολιτεύματος των Καρχηδονίων προς την ολιγαρχία είναι η σκέψη την οποία έχουν πολλοί· γιατί νομίζουν ότι οι άρχοντες πρέπει να εκλέγονται όχι μόνο από τους αρίστους (αριστοκράτες) αλλά και από τους πλούσιους. Είναι αδύνατον εκείνος που δεν έχει τα οικονομικά μέσα να εκτελέσει καλά τα καθήκοντα του ως άρχοντας και να περνάει τον καιρό του εγκαταλείποντας την εργασία του. Αριστοτέλης, Πολιτικά, 1272b, 25, 30-34· 1273a, 4-6,22-27.

Οι Βρετανοί είναι αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται για τον Μπλερ".

Η "Sun", η οποία ανήκει στον Αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία βρετανική εφημερίδα, με 3,5 εκατομμύρια φύλλα και δέκα εκατομμύρια αναγνώστες. Συνήθως ασχολείται με τις διασημότητες και τα σκάνδαλά τους (το πρωτοσέλιδο της έκδοσης που κυκλοφόρησε στην Βρετανία ήταν αφιερωμένο στην τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς και στον άσο του βρετανικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ), έχει όμως μακρά προϊστορία στις (άκομψες) αντιγαλλικές επιθέσεις.

Και στη δεύτερη σελίδα

Χθες, επέκτεινε στην γαλλική της έκδοση τις "φιλοφρονήσεις" εναντίον του Σιράκ και στη δεύτερη σελίδα: "Το σκουλήκι συναντά το τέρας", διακήρυττε αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε ο Σιράκ, στο πλαίσιο της γαλλοαφρικανικής συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε. Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε χρειάστηκε να πάρει ειδική άδεια προκειμένου να μεταβεί στο Παρίσι, καθώς η Ε.Ε. έχει επιβάλει εναντίον του, εξαιτίας των φτωχών του επιδόσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ταξιδιωτική απαγόρευση. Για τη συνάντησή του αυτή, ο Σιράκ επικρίθηκε και από την βρετανική αντιπολίτευση, η οποία χαρακτήρισε τη χειραψία των δύο ανδρών "την πιο βρώμικη της χρονιάς".

Ο "πόλεμος" ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι, ωστόσο, επικεντρώνεται στη φιλειρηνική στάση του Γάλλου προέδρου έναντι του Ιράκ. Και δεδομένης της συμμαχίας Λονδίνου-Ουάσιγκτον, δεν θα μπορούσε παρά να έχει συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ - με πρώτο στόχο της αμερικανικής γαλλοφοβίας τις γαλλικές εταιρείες. Το κίνημα γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον, με δεκαοκτώ Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να ζητούν οικονομικά αντίποινα εναντίον της Γαλλίας. Η κυβέρνηση Μπους πήρε τις αποστάσεις της αλλά οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων πολλαπλασιάζονται. Πολλά εστιατόρια έχουν αποσύρει τα γαλλικά κρασι, άλλα έχουν ξαναβαφτίσει τις french fries ("γαλλικές πατάτες", όπως λένε οι Αμερικανοί τις τηγανητές πατάτες) σε freedom fries ("πατάτες της ελευθερίας").

Οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος που έχει η Γαλλία εκτός της Ε.Ε. και το θέμα, όσο περιορισμένου εύρους κι αν είναι ακόμα, δεν παύει να την ανησυχεί. Έχει, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, τη στήριξη του γαλλογερμανικού άξονα. Οι αρθρογράφοι των αμερικανικών ταμπλόιντ επεκτείνουν τις εκκλήσεις τους για μποϊκοτάζ σε όλους τους "αχάριστους συμμάχους" των ΗΠΑ…