Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( δελτιο μεταγραφων :: 8/1/2006 20:13:47) 

ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο δεύτερος αποικισμός (8ος-6ος αι. π.Χ.).

"Μπέμπης" ο Εβρά

"Αν η μονάδα λειτουργούσε, θα είχα σωθεί"

Ο όρος προέρχεται από το ρ. αποικίζω (στέλνω μακριά από τον οίκο, από την πατρίδα) και δηλώνει την αναγκαστική μετακίνηση, την εγκατάσταση σε άλλη περιοχή και τη δημιουργία νέας πόλης.

Παίκτης της Μάντσεστερ θα είναι και επίσημα, από σήμερα, ο Πατρίς Εβρά.

Συγγενείς χρηστών έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον των κατοίκων της οδού Αναγεννήσεως, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν καταλάβει το κτίριο του ΟΚΑΝΑ

Το φαινόμενο αυτό διαφέρει από την εξάπλωση των ελληνικών φύλων στα μικρασιατικά παράλια (11ος - 9ος αι. π.Χ.).

Ο 24χρονος διεθνής Γάλλος αμυντικός αφήνει τη Μονακό για να υπογράψει στη Γιουνάιτεντ, σε μια μεταγραφή που θα στοιχίσει 7 εκατ. ευρώ. "Αν η μονάδα είχε λειτουργήσει, θα έπαιρνα μεθαδόνη και θα είχα σωθεί.

Η ίδρυση αποικιών την αρχαϊκή εποχή ήταν επιχείρηση οργανωμένη εξ ολοκλήρου από τη μητέρα-πόλη (μητρόπολη).

Ο γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης -Γάλλος διεθνής- Εβρά θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις για την οριστικοποίηση της μεταγραφής, που θα είναι η δεύτερη χειμερινή της Μάντσεστερ, μετά από αυτήν του Σέρβου Νεμάνια Βίντιτς. Τώρα δεν ξέρω αν θα προλάβω…".

Οι αποικίες, ωστόσο, ήταν νέες πόλεις-κράτη, αυτόνομες και αυτάρκεις.

"Η μεταγραφή έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί", τόνισε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Σπύρος είναι 48 χρόνων και μετρά 20 χρόνια στη χρήση ουσιών.

Οι δεσμοί τους με τις μητέρες-πόλεις ήταν χαλαροί, σε μερικές περιπτώσεις ανύπαρκτοι, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις οι σχέσεις ήταν εχθρικές.

ΞΑΝΑΣΜΙΞΑΝ ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ: Έχει το νούμερο 925 στη λίστα για τη μεθαδόνη, που όπως λέει "είναι πια η μόνη μου ελπίδα, αφού δεν κατάφερα τίποτα σε κανένα άλλο θεραπευτικό πρόγραμμα".

9. Η ίδρυση αποικιών Τις Συρακούσες έκτισε ο Αρχίας αφού από την Κόρινθο έπλευσε εκεί την ίδια εποχή που ιδρύθηκαν η Νάξος και τα Μέγαρα. Λέγεται ότι ο Μύσκελλος και ο Αρχίας συγχρόνως ήρθαν στους Δελφούς και όταν ζήτησαν χρησμό από το θεό ρωτήθηκαν: τι από τα δύο προτιμούν πλούτο ή υγεία. Ο Αρχίας λοιπόν προτίμησε τον πλούτο, ο Μύσκελλος όμως την υγεία· στον ένα έδωσε χρησμό να ιδρύσει τις Συρακούσες και στον άλλο τον Κρότωνα. Έτσι λοιπόν συμβαίνει η πόλη των Κροτωνιατών να είναι τόσο υγιεινή, όπως προηγούμενα ανέφερα. Οι Συρακούσες όμως έφθασαν σε τέτοιο σημείο πλούτου, ώστε να διαδοθεί παροιμία γι' αυτές που λεγόταν για εκείνους που ζούσαν πολυτελή ζωή, ότι δηλαδή δεν θα τους αρκούσε ούτε ο φόρος της δεκάτης των Συρακουσών. Ο Αρχίας όταν έπλεε προς τη Σικελία άφησε τον Χερσικράτη που καταγόταν από το γένος των Ηρακλείδων με ένα μέρος της στρατιάς του για να ιδρύσει την ονομαζόμενη τώρα Κέρκυρα, προηγουμένως όμως Σχερία. Εκείνος λοιπόν αφού έδιωξε τους Λιβυρνούς που κατείχαν το νησί, ίδρυσε την αποικία· ο Αρχίας εξάλλου όταν έφτασε στο Ζεφύριο των Δωριέων και βρήκε εκεί μερικούς που είχαν έρθει από τη Σικελία και είχαν σταλθεί από τους ιδρυτές των Μεγάρων τους πήρε μαζί του και από κοινού ίδρυσε μ' αυτούς τις Συρακούσες. Μεγάλωσε η πόλη αυτή και εξαιτίας της ευφορίας της γης και των καλών της λιμανιών. Και οι κάτοικοι της έγιναν ηγήτορες και συνέβη ώστε και όταν είχαν τυράννους οι Συρακούσιοι να κυριαρχούν σε άλλους και όταν ήταν ελεύθεροι να ελευθερώνουν όσους ήταν υποδουλωμένοι από τους βαρβάρους. Γιατί άλλοι από τους βαρβάρους ήταν κάτοικοι της χώρας και άλλοι από την απέναντι στεριά έκαναν επιδρομές· κανένα όμως δεν άφηναν να αγγίζει τα παράλια οι Έλληνες, αλλά δεν είχαν και τη δύναμη να τους εκδιώξουν εξ ολοκλήρου από την ενδοχώρα και παρέμειναν μέχρι σήμερα οι Σικελοί, οι Σικανοί, οι Μόργητες και μερικοί άλλοι να νέμονται το νησί μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ίβηρες, τους οποίους αναφέρει ο Έφορος ότι ήταν οι πρώτοι οικιστές της Σικελίας από τους βάρβαρους. Στράβων, Γεωγραφικά, VI, 2,4.

Στη Σάλκε θα συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι ο Χαλίλ Αλτιντόπ.

Περιμένει 2 χρόνια και από τον περασμένο Σεπτέμβριο θα μπορούσε να έχει μπει στο πρόγραμμα, στη νέα μονάδα μεθαδόνης που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην οδό Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη.

Τα αίτια που συνέβαλαν στην ίδρυση των αποικιών ήταν: - η στενοχώρια, όπως αναφέρεται από τους αρχαίους συγγραφείς, δηλαδή το πρόβλημα που προέκυψε από την αύξηση του πληθυσμού και τις περιορισμένες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης· Ο 23χρονος Τούρκος επιθετικός της Καϊζερσλάουτερν, 2ος σκόρερ της μπουντεσλίγκα φέτος με 13 γκολ (ένα λιγότερο από τον Κλόζε), μένει ελεύθερος σε έξι μήνες, συνεπώς είχε τη δυνατότητα να "κλείσει" πρόωρα σε άλλη ομάδα.

Μόνο που η μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και έχουν καταλάβει το κτίριο!

- η έλλειψη πρώτων υλών, ιδιαίτερα μετάλλων - η αναζήτηση νέων αγορών για την προμήθεια και την πώληση αγαθών - οι εσωτερικές πολιτικές κρίσεις που οδηγούσαν σε απομόνωση μια ομάδα των κατοίκων - οι γνώσεις που διέθεταν για τους θαλάσσιους δρόμους και τις περιοχές εγκατάστασης· Η Σάλκε προσέφερε στον Χαλίλ Αλτιντόπ πενταετές συμβόλαιο, αλλά -κυρίως- τη δυνατότητα να σμίξει ξανά με τον δίδυμο αδελφό του, Χαμίτ Αλτιντόπ, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί καριέρα από τις Ροτχάουζεν και Βατενσάιντ, πριν χωρίσουν το καλοκαίρι του 2003.

"Ισχυρίζονται πως από εμάς θα αρρωστήσουν και τα παιδιά τους", λέει στα "ΝΕΑ" ο Σπύρος.

- ο ριψοκίνδυνος χαρακτήρας των Ελλήνων εκείνης της εποχής, όπως αντανακλάται μέσα από την Οδύσσεια.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ για τη Νιουκάστλ!

Μαζί του, στην αναμονή, εκατοντάδες άλλοι.

Από τα μέσα του 8ου αι. π.Χ. μέχρι και τα μέσα του 6ου αι. π.Χ. οι Έλληνες εξαπλώθηκαν στη Μεσόγειο και στον Εύξεινο Πόντο, στα όρια του τότε γνωστού κόσμου, περιορίζοντας έτσι τη δραστηριότητα άλλων λαών και ιδιαίτερα των Φοινίκων.

Οι "ανθρακωρύχοι" επιχειρούν να "χαλάσουν" τη μεταγραφή του Νιχάτ από τη Σοσιεδάδ στη Σπαρτάκ Μόσχας, προσφέροντας στον 26χρονο διεθνή επιθετικό τη δυνατότητα ν' αγωνιστεί στο πλευρό του συμπατριώτη του, Εμρέ.

Όπως και ο 30χρονος εγγονός του κ. Αριστείδη Λάφη που τα τελευταία 4½ χρόνια περιμένει για μια θέση στο πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη, "για να σωθεί από τα ναρκωτικά".

Η αποικιστική εξάπλωση επανασύνδεσε ουσιαστικά τους Έλληνες με τη Μεσόγειο και είχε σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτιστική εξέλιξη αυτής της περιόδου.

Στη Νιουκάστλ, άλλωστε, ο μεν Όουεν θα μείνει τρεις μήνες εκτός δράσης, ο δε Σίρερ είναι στα 36 του και το καλοκαίρι θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

"Ο εγγονός μου θα μπορούσε σήμερα να παίρνει μεθαδόνη για να γλιτώσει από την ηρωίνη.

Όλα τα στοιχεία που καθορίζουν τον ελληνικό πολιτισμό, όπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι πολιτικές πρακτικές, οι αισθητικές αντιλήψεις και γενικότερα ο τρόπο ζωής, οι Έλληνες τα μετέφεραν στις νέες τους πατρίδες.

Αν καταλάβαιναν τι σημαίνει η μεθαδόνη για τα παιδιά μας, πρώτοι εκείνοι που διαμαρτύρονται θα αγκάλιαζαν τη νέα μονάδα", λέει στα "ΝΕΑ" ο κ. Λάφης.

Οι αποικίες εξελίχθηκαν σε χώρους πειραματισμού για τον Ελληνισμό.

Συγγενείς χρηστών έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον των κατοίκων της οδού Αναγεννήσεως, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν καταλάβει το κτίριο του ΟΚΑΝΑ.

Στις επαφές τους με τους γηγενείς πληθυσμούς έδωσαν πολιτιστικά στοιχεία και πήραν.

"Ο εισαγγελέας έκρινε πως οι αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν το θέμα και να διαπιστώσουν αν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της μήνυσης".

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι η διάδοση της γραφής·

Στο μεταξύ, η λειτουργία της μονάδας παραμένει σε αδιέξοδο, την ώρα μάλιστα που 555 άνθρωποι είναι στη λίστα αναμονής, ενώ τουλάχιστον 10 έχασαν πέρυσι τη ζωή τους περιμένοντας!

το χαλκιδικό αλφάβητο, μια μορφή του ελληνικού αλφαβήτου, διαδόθηκε από τους Χαλκιδείς αποίκους στους ιταλικούς λαούς και έγινε στη συνέχεια το πρότυπο διαμόρφωσης του λατινικού.

Με έγγραφό του προς τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα Ναρκωτικά, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος εκφράζει τις ενστάσεις που έχει ο ίδιος και το δημοτικό συμβούλιο για τη λειτουργία μονάδας μεθαδόνης στη συγκεκριμένη περιοχή, "που είναι υποβαθμισμένη, με 24 οίκους ανοχής και 35 μπαρ - καμπαρέ"…

Δύο από τα αρχαιότερα ελληνικά νομίσματα. Επάνω: Αργυρό νόμισμα της Αίγινας με παράσταση χελώνας (600 π.Χ.). Κάτω: Νόμισμα της Εφέσου από ήλεκτρο με παράσταση ελαφιού (600 π.Χ.). (Αθήνα, Νομισματικό Μουσείο)

Οι κάτοικοι της Αναγεννήσεως υποστηρίζουν πως "δεν θέλουν σκουπίδια μπροστά στην πόρτα τους" και πως η μονάδα κρύβει "κινδύνους για τα παιδιά τους"…

Η οικονομική κρίση αντιμετωπίστηκε έξω από τα όρια των πόλεων-κρατών, σε ευρύτερο οικονομικό χώρο με την ανάπτυξη του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας. Το εμπόριο δεν περιορίστηκε στην ανταλλαγή αγαθών, απέκτησε χαρακτήρα εμπορευματοχρηματικό με την κοπή και τη χρήση τον νομίσματος. Η εφεύρεση του νομίσματος δεν ήταν μια απλή καινοτομία που διευκόλυνε τις οικονομικές σχέσεις εκείνης της εποχής. Το νόμισμα γίνεται τώρα το κύριο μέσο συναλλαγής. Οι οικονομικές μεταβολές είχαν συνέπειες και στην κοινωνία των πόλεων-κρατών. Νέα κατηγορία πολιτών, αυτοί που πλούτισαν, διεκδίκησε μερίδιο στην άσκηση της εξουσίας. Έτσι, η αριστοκρατικά οργανωμένη κοινωνία πέρασε κρίση. Η δουλεία, τέλος, αναπτύχθηκε λόγω της ανάγκης για περισσότερα και φθηνότερα χέρια. Για πρώτη φορά αυτή την εποχή χρησιμοποιήθηκαν δούλοι αργυρώνητοι, δηλαδή αγορασμένοι, ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ από τον 8ο έως τον 6ο αιώνα π.Χ.