Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( προστιμα στους πεντε αργοπορημενους :: 3/1/2006 22:20:24) 

Ο Σικαμπάλα θα κληθεί να πληρώσει τα περισσότερα.

α) Η Νέα Αθηναϊκή Σχολή και η ηθογραφία (1880-1922)

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΥΣ

Ιστορικό πλαίσιο

Βγήκε… τιμοκατάλογος

Μετά την Επανάσταση κυριάρχησε όπως είδαμε ο ρομαντισμός τόσο στην ποίηση, όσο και στην πεζογραφία.

Με πρόστιμα απάντησε η διοίκηση του ΠΑΟΚ στις πολλές απουσίες, που παρατηρήθηκαν στην πρώτη προπόνηση του 2006.

Πολλές, ωστόσο, κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές σε εθνικό επίπεδο συνέβαλαν ώστε και η ποίηση και η πεζογραφία να στραφούν προς νέες κατευθύνσεις και εκφραστικά μέσα, τα οποία στο μεταξύ είχαν λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι καμπάνες χτύπησαν για όλους τους απόντες, εκτός από τον Ουντέζε, η περίπτωση του οποίου θα συζητηθεί μόλις επιστρέψει, καθώς φαίνεται να είναι πολύπλοκη.

Οι ιστορικοί της λογοτεχνίας μας συσχετίζουν τους νέους προσανατολισμούς με την εσωτερική αναδιάρθρωση του κράτους από το 1881.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει πως θα βρίσκεται στο Φάρο της Πορτογαλίας, στο καμπ της εθνικής Νιγηρίας, φέρεται να συνεχίζει τις διακοπές του στην πατρίδα του και στην τελευταία του επικοινωνία με άνθρωπο του ΠΑΟΚ, είπε ότι θα επιστρέψει αύριο!

Με τη συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως παραχωρήθηκε στην Ελλάδα η Θεσσαλία και η Άρτα, με αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού και της καλλιεργήσιμης γης.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο έπεσε στον Σικαμπάλα, ο οποίος αν και είχε σχεδόν δέκα μέρες άδεια, δεν φρόντισε να επιστρέψει έγκαιρα.

Πρωταγωνιστικά πρόσωπα στην πολιτική ζωή ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος που οργάνωσαν εσωτερικά το νέο κράτος.

Ο Αιγύπτιος θα κληθεί να πληρώσει 3.000 ευρώ και το πρόστιμο θα αυξηθεί αν δεν επιστρέψει ούτε σήμερα, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του.

Έτσι αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα οι τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας.

Πιο μαλακά έπεσε ο Φουτσίνι, ο οποίος έδωσε το παρών του στη χθεσινή προπόνηση και θα κληθεί να πληρώσει 1.500 ευρώ, ενώ από 1.000 ευρώ θα πληρώσουν οι Εγκωμίτης, Γιασεμάκης και Χαραλάμπους.

Την ίδια εποχή ο πληθυσμός της υπαίθρου μετατοπίστηκε προς τα αστικά κέντρα.

Και οι τρεις είχαν την δικαιολογία ότι καθυστέρησε η πτήση από την Κύπρο και δεν πρόλαβαν την προπόνηση της Δευτέρας, αλλά στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως έπρεπε να έχουν επιστρέψει από την προηγούμενη μέρα για να μην το ρισκάρουν.

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη παρατηρήθηκε στην Αθήνα, της οποίας ο πληθυσμός από το 1870 μέχρι το 1896 τετραπλασιάστηκε. Φανερή ήταν η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να δώσει στο ελληνικό κράτος ευρωπαϊκή φυσιογνωμία. Αίτημα του νέου κράτους έγινε από την αρχή ακόμα της ίδρυσής του η ανάγκη επέκτασης των γεωγραφικών ορίων του. Σύμφωνα με τη διατύπωση του Συντάγματος του 1844, Ελλάδα δεν ήταν μόνο το βασίλειο που έφερε αυτό το όνομα, αλλά περιελάμβανε και όλους τους «αλύτρωτους» Έλληνες που ζούσαν έξω από τα όρια του κράτους. Έτσι γεννήθηκε η «Μεγάλη Ιδέα» που διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα και μέχρι τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Το κλίμα της εποχής εκφράστηκε και από το Γιάννη Ψυχάρη στο βιβλίο του Το ταξίδι μου (1888) που γράφτηκε στο Παρίσι: «ένα έθνος, για να γίνει έθνος, θέλει δύο πράγματα: να μεγαλώσουν τα σύνορα του και να κάμη φιλολογία δική του».

Ιάκωβος Ρίζος (1849Ί926), «Στην ταράτσα ή Αθηναϊκή βραδιά» (1897). Στον πίνακα είναι φανερή η επίδραση των ευρωπαϊκών συνηθειών στους Έλληνες αστούς (Εθνική Πινακοθήκη)