Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( κάτι χρωστάμε στον παοκ :: 25-01-2003) 

ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ ΣΤΗΝ "ΟΜΑΔΑ": ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ 4-1 ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Κάτι χρωστάμε στον ΠΑΟΚ

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

25 Αυγούστου 2002. Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι γεγονός με το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού να δεσπόζει στο πρόγραμμα. Τελικά, το εν λόγω ματς, μόνο ντέρμπι στα λόγια αποδείχθηκε, αφού ο "Δικέφαλος" συνέτριψε τον ΠΑΟ με 4-1. Η "πράσινη" πίκρα, τόσο στις τάξεις παικτών και διοίκησης, όσο και στων οπαδών, μεγάλη. Μάλιστα, οι τελευταίοι περίμεναν και επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για την ήττα της ντροπής του "τριφυλλιού".

Υπόσχεση νίκης

Οι "πράσινοι" δεν έχουν λησμονήσει. Και από εκείνο το βράδυ υποσχέθηκαν στους εαυτούς τους ότι θα ξεπλύνουν την ντροπή με νίκη-θρίαμβο στο παιχνίδι του β' γύρου. "Κάτι χρωστάμε στον ΠΑΟΚ" δηλώνει στην "ΟΜΑΔΑ", ο στυλοβάτης της άμυνας του "τριφυλλιού", Ρενέ Χένρικσεν. Και προσθέτει: "Περάσαμε πολλά ύστερα από εκείνη την ήττα, δύσκολες στιγμές. Όμως, μιλήσαμε μεταξύ μας και συμφωνήσαμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να νικήσουμε την ομάδα που μας συνέτριψε με το "καλημέρα" στο πρωτάθλημα".

Κρίσιμο ματς

Η πρώτη θέση δεν αγχώνει καθόλου τον Ρενέ Χένρικσεν που δηλώνει ότι η ομάδα είναι έτοιμη για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Πόσο κρίσιμο είναι για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

"Όσο δεν φαντάζεστε! Είναι το πρώτο ματς στον δεύτερο γύρο και καλούμαστε να κρατηθούμε στην πρώτη θέση, κόντρα σε μια ομάδα που αν νικήσει θα μας περάσει. Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, όμως σας υπόσχομαι πως η εικόνα θα είναι διαφορετική από τον πρώτο γύρο. Βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τότε και πηγαίνουμε από νίκη σε νίκη. Κάτι χρωστάμε στον ΠΑΟΚ…".

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να νικήσει τον "Δικέφαλο" του Βορρά;

"Είμαστε έτοιμοι, ωστόσο χρειάζεται πολλή προσοχή. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ μας νίκησε στη Λεωφόρο, συνεπώς πρόκειται για δύσκολο αντίπαλο. Θα βασιστούμε και πάλι στην καλή τακτική μας και την εξαιρετική ψυχολογία μας. Είμαστε καλύτερη ομάδα, όμως αυτό δεν λέει τίποτα. Πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο".

Τι σας συμβούλεψε ο Μαρκαριάν για το εν λόγω ματς;

"Μας τόνισε ότι πρέπει να ξεχάσουμε το σερί μας, τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρώτη θέση και να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Παίζουμε εντός έδρας και έχουμε χρέος να νικήσουμε. Επίσης, μας ανέφερε ότι για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να αγωνιστούμε ελεύθερα και χωρίς άγχος. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και χρειάζεται μεγάλη προσοχή".

Χωρίς άγχος

Σας αγχώνει η πρώτη θέση;

"Καθόλου! Πιο πολύ μας αγχώνει να κυνηγάμε την ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Εννοείται ότι δεν φοβόμαστε να είμαστε πρώτοι. Όσο πιο πολλές αγωνιστικές βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το ηθικό μας".