Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( "κανόνι" ο κοτσόλης :: 03-01-2003) 

ΑΡΣΕΝΑΛ: ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

"Κανόνι" ο Κοτσόλης

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

Αν ο Παναθηναϊκός συμφωνήσει, τότε ο νεαρός Στέφανος Κοτσόλης θα αναχωρήσει την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη για την Αγγλία και θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Άρσεναλ

Άρσεναλ καλεί Στέφανο Κοτσόλη! Και με φαξ που έστειλαν χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι πρωταθλητές Αγγλίας ζήτησαν την συναίνεση των "πρασίνων" προκειμένου να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα ο νεαρός τερματοφύλακας στο Λονδίνο και να προπονηθεί με την Άρσεναλ. Και βέβαια σε περίπτωση που ο Κοτσόλης ικανοποιήσει τον Αρσέν Βενγκέρ στη θέση που πονάνε οι "κανονιέρηδες", θα αποκτηθεί άμεσα.

Αν ο Παναθηναϊκός συμφωνήσει, τότε ο νεαρός γκολκίπερ θα αναχωρήσει την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη για την Γηραιά Αλβιώνα και θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Άρσεναλ. Απάντηση του επίσημου Παναθηναϊκού δεν υπάρχει ακόμα, καθώς το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δημιουργεί πολλούς ενδοιασμούς, ενώ το θέμα πρέπει να συζητηθεί τόσο με τον προπονητή όσο και με τον Βέλιμιρ Ζάετς.

Στο μεταξύ, ο Ρενέ Χένρικσεν προπονήθηκε χθες κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Σέρχιο Μαρκαριάν για το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Βέβαια, η συμμετοχή του Δανού εξακολουθεί να είναι αμφίβολη διότι ναι μεν η αμυγδαλίτιδα πέρασε, ωστόσο ο κίτρινος πυρετός δεν λέει να πέσει. Το ίδιο και για τους Φύσσα, Λυμπερόπουλο που όλα δείχνουν ότι τελικά θα αγωνιστούν στο Ηράκλειο αν και κινδυνεύουν να χάσουν το ντέρμπι.

Πάντως, για καλό και για κακό, ο Μαρκαριάν για τις θέσεις των "επικίνδυνων" να δεχθούν κάρτα και να λείψουν από τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, έχει θέσει σε επιφυλακή στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών τους Πίτσο, Λίνκαρ, Σαπάνη και Βόκολο. Στον τελευταίο θα δοθεί για τέταρτη φορά εφέτος φανέλα βασικού, δίπλα στον Κυργιάκο, καθώς από τα μετόπισθεν θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Γκούμας.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Επισημαίνουμε ότι ο Παναθηναϊκός, όσο υπερβολικό κι αν φαίνεται, παίζει το 90% της σεζόν στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Με ΟΦΗ, Ολυμπιακό και Ακράτητο. Ήδη οι "πράσινοι" βρίσκονται τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, συνεπώς περιθώρια για απώλειες δεν συζητούνται καν στην Παιανία. Αν το "τριφύλλι" κάνει το 3/3, αυτόματα πατάει κορυφή και βλέπει με καλύτερο μάτι και σαφώς περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος με τα όνειρα να παραμένουν ζωντανά για τη διεκδίκηση του τίτλου. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟ "γκελάρει" σε κάποιο από τα προσεχή ματς και με δεδομένο το βατό πρόγραμμα του Ολυμπιακού στον δεύτερο γύρο, τότε η ψυχολογία πέφτει κατακόρυφα και τα όνειρα… πάνε περίπατο. Διότι μην ξεχνάμε ότι ο "αιώνιος" αντίπαλος έχει όλους τους δύσκολους αγώνες στην έδρα του, ενώ το "τριφύλλι" θα πρέπει να ταξιδεύσει δύο φορές στη Θεσσαλονίκη (Άρη, Ηρακλή) και φυσικά στη Ριζούπολη. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η νίκη είναι μονόδρομος για πολλούς λόγους.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, τα ονόματα που προτείνονται στον ΠΑΟ ολοένα και αυξάνονται. Χθες, προτάθηκε στο "τριφύλλι" και ο Πέπε Γκουαρντιόλα και μάλιστα λέγεται ότι βρίσκεται και αυτός στα υπόψη του Μαρκαριάν! Ο Ισπανός μέσος είναι απογοητευμένος από την ελάχιστη εφετινή του συμμετοχή στην πορεία της Ρόμα και ήδη ο Φάμπιο Καπέλο του συνέστησε να βρει ομάδα, καθώς δεν τον υπολογίζει. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε τον "σιδηρόδρομο" ονομάτων και επιμένουμε ότι ο Νταμιάν Μάνσο είναι ο παίκτης που ενδιαφέρει σοβαρά τον Παναθηναϊκό. Μόνο όταν "ναυαγήσουν" οι διαπραγματεύσεις με τον Αργεντινό η αθηναϊκή ομάδα θα δοκιμάσει αλλού την τύχη της.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια εύλογη απορία γύρω από τις ικανότητες και τα προσόντα του 23χρονου μέσου. Εφόσον θεωρείται τόσο προικισμένος ποδοσφαιριστής, για ποιο λόγο δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του καμία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και αγωνίζεται ακόμα στην πατρίδα του; Ο Αϊμάρ, ο Βερόν, ο Ρικέλμε και πολλοί άλλοι Αργεντινοί… απήχθησαν σε πολύ νεαρή ηλικία από Ιταλία και Ισπανία και σήμερα ζωγραφίζουν στα γήπεδα. Επίσης θυμίζουμε ότι πέρυσι η γαλλική Μπαστιά, που είχε αποκτήσει τον Μάνσο, ήταν τόσο… ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του που τον άφησε να πάει από εκεί που ήρθε! Γιατί άραγε;

ΑΔΕΙΑ ΞΑΝΑ

Εξάλλου, νέα άδεια, αυτή τη φορά 18 ημερών, ζήτησε χθες ο Ντέρεκ Μπόατεγκ από τον Μαρκαριάν και ο Ουρουγουανός σήκωσε ψηλά τα χέρια! Ο νεαρός Γκανέζος, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση επειδή επέστρεψε τρεις ημέρες αργότερα από την χριστουγεννιάτικη άδεια που του είχε χορηγηθεί, ζήτησε και πάλι να φύγει διότι πρέπει να αγωνιστεί σε ποδοσφαιρικό τουρνουά στην πατρίδα του. Για να μην πολυλογούμε, ο Μπόατεγκ αποτελεί ξένο σώμα στον ΠΑΟ και οι ιθύνοντες του "τριφυλλιού" ψάχνουν διακαώς ομάδα για να τον ξεφορτωθούν.

- Αναχώρησε χθες για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Αντώνης Νικοπολίδης, προκειμένου να δώσει το παρών με την μεικτή κόσμου στο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους. Ο διεθνής τερματοφύλακας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει αύριο το πρωί και έπειτα θα αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για το Ηράκλειο.