Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( πρωτιά με ρεκόρ άμυνας :: 11-03-2003) 

ΠΟΛΟ: Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Πρωτιά με ρεκόρ άμυνας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Ηρακλής και Παναθηναϊκός μπαίνουν πλέον στη διαδικασία των πλέι άουτ για την παραμονή τους στην Α1

Με τη Βουλιαγμένη πρώτη και… καλύτερη, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα πόλο της Α1. Η ομάδα του Βαγγέλη Ρουπακα κατάφερε μάλιστα να πετύχει ρεκόρ σε ό,τι αφορά την άμυνα, αφού τα 131 γκολ παθητικό είναι το καλύτερο στην ιστορία τής Α1.

Σε δέκα ημέρες αρχίζουν τα πλέι οφ με τον ΝΟ Χίου να αντιμετωπίζει τον ΝΟ Χανίων και τον Εθνικό τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη φάση δεν μετέχουν οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός. Όσον αφορά τα πλέι άουτ, στην πρώτη φάση (αρχίζει αύριο) ο ΝΟ Πάτρας θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή και το Π. Φάληρο τον Πανιώνιο. Παναθηναϊκός και Γλυφάδα θα αγωνιστούν στη δεύτερη φάση με τους ηττημένους της πρώτης.

Στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής: Η Βουλιαγμένη δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 14-4 (Γ. Αφρουδάκης 3), ενώ ο Ολυμπιακός παρά την απουσία πέντε παικτών (Τρμπόγεβιτς, Ψύχος, Θωμάκος, Χάμπερτ και Δεληγιάννης) πέρασε με νίκη από την Πάτρα (11-10, Πλατανίτης 5 - Μπόρος 4). Ο Εθνικός, με πρώτο σκόρερ τον Βλοντάκη (6 γκολ), επικράτησε 17-8 της Γλυφάδας, ενώ Ελμισιάν και Ντούλος (από 4 γκολ) ήταν οι πρωταγωνιστές τής νίκης του ΝΟ Χίου στο Π. Φάληρο (14-9). Ο Πανιώνιος νίκησε 8-6 τον ΝΟ Χανίων (Μπίρο, Μονιούδης από 3 - Βιζιράκης 3), ενώ ο Παναθηναϊκός εύκολα τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη 14-8 (Τσόκας 5 - Σάριτς 3).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η τελική βαθμολογία: Βουλιαγμένη 41, Ολυμπιακός 39, Εθνικός 35, ΝΟ Χίου 31, ΝΟ Χανίων 21, ΠΑΟΚ 20, ΝΟ Πάτρας 20, Π. Φάληρο 17, Παναθηναϊκός 16, Γλυφάδα 12, Πανιώνιος 9, Ηρακλής 3.

Για το πρωτάθλημα πόλο της Α1 γυναικών: Ποσειδώνας Πάτρας - Ολυμπιακός 8-5, Ιωνικός - Γλυφάδα 4-14, Εθνικός - ΝΟ Χανίων 3-5, Νηρέας Χαλανδρίου - Βουλιαγμένη 4-5. Βαθμολογία (13 αγ.): Γλυφάδα και Βουλιαγμένη από 22, Ποσειδώνας 17, Ολυμπιακός 14, Νηρέας 13, ΝΟ Χανίων 10. Εθνικός 4, Ιωνικός 0.

Στην πισίνα γιόρτασαν τα Κούλουμα οι παίκτες της Εθνικής Πόλο, αφού από το απόγευμα της Κυριακής ο Σάντρο Καμπάνια είχε προγραμματίσει το δεύτερο καμπ προετοιμασίας, εν όψει της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μοναδικό πρόβλημα, ο τραυματισμός του Θωμάκου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας, η Εθνική (μετέχει στον προκριματικό όμιλο, στην Μπρατισλάβα) θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα (9/4) τη Ρουμανία και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με Πολωνία, Μάλτα, Τουρκία και Σλοβακία.