Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( ποιο κύπελλο; :: 04-03-2003) 

ΠΑΟ: ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ποιο Κύπελλο;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ

Ο ΣΕΡΧΙΟ Μαρκαριάν το είπε ξεκάθαρα προ ημερών: "Στόχος πρώτος ο τίτλος". Ο πρόεδρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενθυμούμενος τις ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας και όλοι καταλάβαμε ότι το εγχώριο Κύπελλο δεν λέει και πολλά στην Παιανία. Και ας είναι τίτλος. Στο καλάθι δεν χωρούν δύο στόχοι, με τους τρεις γίνεται υπέρβαρο και η προσπάθεια μπορεί να μείνει στη μέση.

ΕΞΩ ο Νικοπολίδης και ο Λυμπερόπουλος. Μαζί και οι Μίκαελσεν, Χένρικσεν, Ολιζαντέμπε, Καραγκούνης. Όταν το Αιγάλεω κοιτά και στοχεύει να πάρει αύριο την πρόκριση, οι "πράσινοι" κατεβάζουν ποδοσφαιριστές με λίγα λεπτά συμμετοχής και υποβιβάζουν τον θεσμό.

Το ενδιαφέρον τους είναι να παρατάξουν ξεκούραστη ομάδα στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι-φωτιά με τον Πανιώνιο. Την περασμένη εβδομάδα ανάλογη κίνηση έκανε και ο Προτάσοφ στην Τούμπα. Για Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακό, η μάχη του τίτλου έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Θα ρωτήσετε: καλά, δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να περάσει το Αιγάλεω και με τα δεύτερα; Μπορεί!

ΑΠΛΑ, κάθε κίνηση τώρα που τα λουριά σφίγγουν αποδεικνύει ότι η ιεράρχηση στόχων έχει γίνει.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ της συναίνεσης που βγάζει προς τα έξω ο Γιάννης Γρανίτσας επιβεβαιώθηκε και χθες. Φιλοσοφία του είναι η εξής: δεν κατεβάζουμε τα πανό, δεν αντιδρούμε, ώστε σταδιακά να μειωθούν οι αντιδράσεις. Δηλαδή, δεν απαντάμε, μέχρι να βαρεθούν να βρίζουν και να αντιδρούν. Δεν είναι κατακριτέο να προχωράς σε αυτόν τον δρόμο. Χθες, η ανακοίνωση της ΑΕΚ ήταν ελαφρώς… γλυκανάλατη. Με γενικότητες.

ΤΙΠΟΤΑ για την επίθεση στον γυμναστή. Ενωτική μεν, χωρίς νεύρο δε. Αν νομίζουν στη Νέα Φιλαδέλφεια ότι ορισμένοι καλύπτονται, έχει καλώς. Ωστόσο, δεν καλύπτονται. Ο Μπουρουτζήκας το μετάνιωσε και δεν προχωρά σε μηνύσεις. Πέρασε από το γήπεδο, συζήτησε με τον Ντούσκο και αποχώρησε. Είναι εξαιρετικά πιθανό, η Ασφάλεια Αθηνών να κάνει έρευνες για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο γήπεδο της ΑΕΚ. Διότι δεν γίνεται τη μία να ξεσηκώνεται το… σύμπαν και την άλλη κάποιοι να κωφεύουν. Όσο για το γήπεδο, το όνειρο του Γιάννη Γρανίτσα παραμένει. Ο αγώνας κόντρα στον Πανιώνιο να είναι ο τελευταίος της ΑΕΚ στο υπάρχον γήπεδο!

ΕΝΑ καλό "ντιλ" για τους "ερυθρόλευκους" ολοκληρώθηκε χθες. Το Στάδιο Καραϊσκάκη δόθηκε στον Ολυμπιακό για τα επόμενα 49 χρόνια. Το γιατί δεν παραχωρήθηκε για… 50 είναι ένα θέμα, αλλά το κυριότερο σχετίζεται με την έγκαιρη παράδοσή του. Τον Ιούνιο του 2004. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να εστιαστεί η προσοχή της κυβέρνησης. Και αποδείχθηκε πως η κίτρινη κάρτα του Ρογκ ήταν σημαντική για το φαληρικό Στάδιο. Η ΕΟΕ ήταν ανήμπορη από το '96 να "τρέξει" το θέμα και εγκλωβίστηκε, αφήνοντας ένα γήπεδο να ερημώνει. Η σκυτάλη πήγε στον Ολυμπιακό. Το Καραϊσκάκη, μην το ξεχνάμε, προβλέπεται να φιλοξενήσει 11 αγώνες και η ΦΙΦΑ μαζι με τη ΔΟΕ επέμεναν για ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Αθήνα. Ήταν το "κλειδί".

Η ΕΡΩΤΗΣΗ, όμως, έρχεται αυθόρμητα: δεν πρέπει να δοθεί λύσει ή έστω να γίνει σοβαρή και ειλικρινής συζήτηση και προσπάθεια για τα γήπεδα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ; Η ισότητα δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια…

ΑΣ μην έχει κανείς απορίες. Οι παίκτες της ΑΕΚ στηρίζουν τους προπονητές και τους γυμναστές τους. Είναι κοντά τους. Με τη διαφορά ότι το κάνουν από… μέσα τους! Γιατί να εκτεθούν τα παιδιά. Η σιωπή για τους ποδοσφαιριστές είναι ακόμη μια φορά "χρυσός". Όπως τα συμβόλαια που έκαναν χρόνια και χρόνια…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κοστίζει, μια δήλωση έστω για τα μάτια του κόσμου. Είναι ακριβή η αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ στα αποδυτήρια, ουδείς όμως έκανε τον κόπο να το πει και έξω. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παραδέχθηκαν πως το γκολ της Προοδευτικής, αυτό που ακύρωσε ο διαιτητής, ήταν κανονικό και δεν υπήρχε οφσάιντ. Ακόμη και ο Κουλουχέρης έλεγε πως η μπάλα ακούμπησε στον ίδιο και όχι σε τέως συμπαίκτη του στην Προοδευτική… Ωραία λόγια… Τι καλά, όμως, να ακούγονταν και επίσημα. Η ειλικρίνεια ποτέ δεν βλάπτει.

ΚΑΤΑΝΕΤΣ. Δούλεψε ελάχιστα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, τραβά το σχοινί ύστερα από την απόλυσή του. Όταν φεύγει ένας τεχνικός όπως εγκατέλειψε ο Σλοβένος το "ερυθρόλευκο" σκάφος, λογικό είναι μαζί με την πίκρα να κυνηγά το δίκιο του και στα δικαστήρια. Πάνω από 1 δισ. απαιτεί. Ήταν φανερό πόσο αγύριστο κεφάλι έχει ο Κάτανετς. Το ζητούμενο τώρα είναι να έχει καλό νομικό…