Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( θέλει γκολ από το... κέντρο :: 20-02-2003) 

ΑΕΚ: ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (3-6-1) ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ

Θέλει γκολ από το… κέντρο

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ

ΜΑΛΑΓΑ

Μπορεί οι απουσίες να αλλάζουν τα πλάνα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, όμως το κέντρο εξακολουθεί να αποτελεί σημείο - κλειδί για τον Σερβοέλληνα τεχνικό

Το σκορ που θα δώσει ελπίδες για τον αγώνα ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας θα κυνηγήσει απόψε (22.30, Supersport) η ΑΕΚ στην καυτή έδρα της Μάλαγα. Το κίνητρο της νίκης είναι ισχυρό και για τις δύο ομάδες που έχουν… ξεχάσει τη λέξη ήττα στους αγώνες της ευρωπαϊκής τους πορείας. Η Μάλαγα, που κέρδισε τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ από το Ιντερτότο, έχει κάνει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες μέχρι σήμερα.

Η ξαφνική απουσία του Γρηγόρη Γεωργάτου άλλαξε τα σχέδια του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος θα παρατάξει την ομάδα του με ιδιαίτερα ενισχυμένο κέντρο και άμυνα. Το σύστημα που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ θα είναι το 3-6-1 με τον Δημήτρη Ναλιτζή να είναι ο παρτενέρ του Ντέμη Νικολαΐδη σε έναν σύνθετο ρόλο.

Γκολκίπερ θα ξεκινήσει ο Διονύσης Χιώτης, εκτός αν ο παίκτης αισθανθεί κάποιες ενοχλήσεις ξαφνικά.

Στην άμυνα θα αγωνιστούν τρεις κεντρικοί αμυντικοί. Λίμπερο ο Μαουρίτσιο Ράιτ, ο ένας από τους άλλους δύο κεντρικούς αμυντικούς θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου και την άλλη θέση διεκδικούν δύο παίκτες. Ο Νίκος Γεωργέας και ο Μίκαελ Κρέικ. Ο Μπάγιεβιτς προβληματίζεται ποιον από τους δύο θα ξεκινήσει, αφού ο Γεωργέας είναι μεν πιο γρήγορος, αλλά ο Κρέικ είναι πιο έμπειρος. Όποιος από τους δύο και αν αγωνιστεί, μαζί με τον Νίκο Κωστένογλου θα αναλάβουν την επιτήρηση των επικινδύνων Ντάριο Σίλβα και Ντέλι Βαλτέζ.

ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ Ο ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ

Στα πλάγια θα παίξουν οι Κασάπης (αριστερά) και Μπορμπόκης (δεξιά), ενώ στο κέντρο του γηπέδου αμυντικός μέσος θα είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Βασίλης Λάκης σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, που θα βοηθάει άμυνα και επίθεση. Ο άλλος παίκτης του κέντρου με σύνθετο επίσης ρόλο θα είναι ο Χρήστος Μαλαδένης, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας και έχει σκοράρει στους τρεις τελευταίους αγώνες της ΑΕΚ. Στον Μαλαδένη θα δοθεί εντολή να βοηθάει και στην άμυνα, αλλά κυρίως στις στημένες φάσεις στις οποίες οι Ισπανοί είναι πολύ επικίνδυνοι, αφού κάποιοι παίκτες τους είναι αρκετά ψηλοί. Την ίδια εντολή θα έχει ο Δημήτρης Ναλιτζής, ο οποίος θα αποτελέσει και την πιο σημαντική επιθετική βοήθεια στον Ντέμη Νικολαΐδη που θα είναι ο μοναδικός καθαρά προωθημένος παίκτης της ΑΕΚ.

"ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ"

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους, υπολογίζουν την ΑΕΚ, αλλά θεωρούν (όσο και αν δεν το λένε φανερά) ότι αυτοί θα είναι που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Οι ισπανικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν "ιστορικό" τον σημερινό αγώνα, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών της αντιπάλου της ΑΕΚ.

Ο Βιθέντε Βαλκάρθε τόνισε χθες ότι η Μάλαγα μπορεί να επαναλάβει τον άθλο της Αλαβές που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και έχασε από τη Λίβερπουλ, ενώ ο Ντέλι Βαλτέζ ανέφερε: "Η Λίντς είναι ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα από την ΑΕΚ, αλλά ο αντίπαλός μας στο αυριανό (σημερινό) παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολος και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Όταν ρωτήθηκε πιο σκορ προτιμά, απάντησε με έμφαση: "Ένα σκορ 4-0! Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό για μας".

Η σύνθεση με την οποία αναμένεται να ξεκινήσει η Μάλαγα, είναι η εξής: Κοντρέρας, Ρόχας, Βαλκάρθε, Λίτος, Μ. Ροτέτα, Μανού, Μουσάμπα, Ρομέρο (Μιγκέλ Άνχελ), Γκεράρντο, Βαλντέζ, Σίλβα. Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Ζέλικο Σίριτς από την Κροατία.

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ: ΕΝΙΩΣΕ ΡΙΓΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΥΨΗΛΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Πήγε στο νοσοκομείο αντί για το αεροδρόμιο

Νέα ατυχία για την ΑΕΚ και τον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο οποίος έμεινε τελικά στην Αθήνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις μετά το ξαφνικό πρόβλημα με την υγεία του

Ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν 20, αποκλείστηκαν δύο και έμειναν 18, αλλά τελικά στην Ισπανία ταξίδεψαν 17 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τον σημερινό αγώνα.

Η κακοδαιμονία που χτυπάει τον τελευταίο καιρό τους κυπελλούχους συνεχίστηκε και χθες, αφού ο Γρηγόρης Γεωργάτος αρρώστησε ξαφνικά και δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Μάλαγα.

Παραμονή της αναχώρησης της ΑΕΚ, ο διεθνής παίκτης ανέβασε 40 πυρετό και είχε κρυάδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γεωργάτος δεν αισθανόταν πολύ καλά νωρίς το απόγευμα στην προπόνηση, αλλά κανείς δεν ανησύχησε. Στη 1 η ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο "Γεω" δεν αισθανόταν καθόλου καλά. Ο Νίκος Πανταζής είπε στον παίκτη να μην ταξιδέψει για την Ισπανία, αλλά να πάει το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Έτσι η ΑΕΚ αναχώρησε τελικά με 17 ποδοσφαιριστές για την Ισπανία.

"Έγινε ξαφνικά. Τι μπορούμε να κάνουμε;" είπε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς όταν ρωτήθηκε στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την αναχώρηση. Και πρόσθεσε: Έχουμε όμως και άλλους ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί. Αυτός που θα πάρει τη θέση του μπορεί να καλύψει το κενό. Κάθε παίκτης έχει τη δική του αξία και πιστεύω σε όλους", κατέληξε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Η αποστολή της ΑΕΚ έφθασε στη Μάλαγα ύστερα από ταξίδι τεσσάρων ωρών και πέντε λεπτών και βρήκε θερμοκρασία 17 βαθμών Κελσίου και ήλιο. Λίγο αργότερα ο καιρός άλλαξε και άρχισε να βρέχει.

Η Μάλαγα είναι μία πόλη 500.000 κατοίκων με τη δική της έντονη ζωή και ατμόσφαιρα, με έντονο ταμπεραμέντο και συναισθηματισμό από πλευράς κόσμου.

Είναι λιμάνι, που αποτέλεσε σταθμό των Φοινίκων, των Ρωμαίων και των Μαυριτανών και το κοινό της ομάδας είναι ιδιαίτερα φανατικό.

Μόλις οι παίκτες της ΑΕΚ πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο, οι κάμερες που περίμεναν και οι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω στον "γνωστό" τους Βασίλη Τσάρτα. Τον διεθνή μέσο της ΑΕΚ δεν συμπαθούν ιδιαίτερα οι οπαδοί της Μάλαγα, αφού ένα δικό του γκολ το 1999 στα μπαράζ είχε ρίξει κατηγορία την ομάδα τους.

Όλοι όμως έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, του ζητούσαν αυτόγραφα και ο Τσάρτας έδωσε και αρκετά σηματάκια της ΑΕΚ στους Ισπανούς που του ζήτησαν.

Στις δηλώσεις του στα ισπανικά κανάλια, ανέφερε: "Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ισπανία, γνωρίζω πολύ καλά το κοινό της Μάλαγα που είναι ιδιαίτερα φανατικό. Μου αρέσει να παίζω μπροστά σε τέτοιο κοινό. Η Μάλαγα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο από τότε που ήμουν εγώ στην Ισπανία. Το παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα".

Με την αποστολή της ΑΕΚ ταξίδεψε και ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με τον Μπάγιεβιτς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά χαιρετήθηκαν όταν η αποστολή προσγειώθηκε στην Ισπανία. Είναι γνωστή η κόντρα των δύο ανδρών από τότε που ο Ντούσκο ήταν και πάλι στην ΑΕΚ και διαρκεί περισσότερο από δέκα χρόνια.

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Οι παίκτες δεν ξέχασαν τον Ψωμιάδη. Έλεγαν ότι τους λείπει ο… Χαρίλαος Ψωμιάδης (ο πρόεδρος), ο οποίος έλεγε ότι έλυνε το οποιοδήποτε πρόβλημα αμέσως, σαν να πατούσε ένα μαγικό κουμπί: "Δεν μπορούμε χωρίς Χαρίλαο", έλεγαν οι παίκτες γελώντας.

Όταν ρωτήθηκε ο Διονύσης Χιώτης από οπαδούς της ΑΕΚ αν είναι έτοιμος να παίξει, απάντησε ότι αισθάνεται καλά και μένει να αποφασίσει ο προπονητής για τη συμμετοχή του.

Γενικά τα πράγματα ήταν πιο ελεύθερα και δεν υπήρχε καμία σχέση με τις αποστολές επί Ψωμιάδη.

ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ: ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Πολλές φορές κάνουν του κεφαλιού τους!

"Στόχος είναι να περάσουμε. Θα δούμε ποιος είναι καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα είναι ευνοϊκό για τον δεύτερο αγώνα στην Αθήνα", είπε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός πρόσθεσε: "Δεν έχουμε δικαίωμα να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να προσπαθήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται".

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς είχε αρκετά κέφια, αλλά σοβάρεψε όταν αναφέρθηκε στους παίκτες του: "Πρέπει να είναι πιο επαγγελματίες. Όταν φωνάζω και γκρινιάζω να προσέχουν, πολλές φορές κάνουν του κεφαλιού τους. Πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους και να ακούνε τις οδηγίες μας. Πήραμε τα μέτρα μας για να μην αρρωστήσουν, αλλά, όπως φαίνεται, δεν ακολούθησαν πιστά τις εντολές μας".

Για τον Χιώτη είπε ότι είναι έτοιμος, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα τον ξεκινήσει, για τον Τσάρτα πως ακόμα είναι αρκετά πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ αντίθετα ο Ίβιτς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς επισκέφθηκε τον Μπάγιεβιτς στη χθεσινή προπόνηση.

Ο Χοακίν Πεϊρό, προπονητής της Μάλαγα, ανέφερε ότι σκέπτεται τον αγώνα με την ΑΕΚ πάρα πολύ, αφού η αντίπαλός του έχει εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ και ότι ο πρώτος στόχος της ομάδας του είναι να κρατήσει στην άμυνα το μηδέν. Επίσης, φοβάται τους Τσάρτα και Νικολαΐδη.