Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( η μπάρτσα των ρεκόρ :: 19-02-2003) 

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΙΣ 11 ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

Η Μπάρτσα των ρεκόρ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ

Πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς χθες ο Αργεντινός Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Στη φωτό ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Φάμπιο Καναβάρο

Το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ισοφάρισε η Μπαρτσελόνα, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την επιβλητική της νίκη με 3-0 επί της Ίντερ.

Οι "μπλάουγκρανα" συμπλήρωσαν 11 σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Άγιαξ, ο οποίος είχε πετύχει κατά τη διάρκεια δύο αγωνιστικών περιόδων, συμμετέχοντας στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1987 και 1988).

Τη σκυτάλη που παρέδωσε ο Λουίς Φαν Γκάαλσς Λιγκ), εντούτοις, παρουσιάστηκε πανέτοιμος.

Στην Ίντερ ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής η απουσία του πρώτου της σκόρερ στη διοργάνωση, Αργεντινού Ερνάν Κρέσπο, γεγονός που μπορεί να της στοιχίσει και στα υπόλοιπα παιχνίδια και φυσικά να της στερήσει την πρόκριση στα φάση των αγώνων νοκ άουτ, αφού και ο Ρεκόμπα θα απουσιάσει από τουλάχιστον δύο παιχνίδια λόγω της αποβολής του στο χθεσινό ματς. Να σημειωθεί πως τελευταία φορά που η Ίντερ νίκησε στην έδρα των Καταλανών ήταν το 1970, σε ένα ματς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Σκόρερ του αγώνα του Καμπ Νου ήταν οι Σαβιόλα (7'), Ντε Μπουρ (29'), Κλάιφερτ (67').

Το καλύτερο δώρο για τα 70ά γενέθλιά του δέχθηκε χθες ο σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Οι "Ανθρακωρύχοι" της Νιούκαστλ πέτυχαν νίκη με 3-1 επί της Λεβερκούζεν στο Μπάι Αρένα και διατήρησαν αναμμένη τη φλόγα της πρόκρισης. Οι Αμεόμπι και Λούα Λούα κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο την απουσία των τιμωρημένων Σίρερ, Μπέλαμι, αφού πέτυχαν και τα τρία γκολ της αγγλικής ομάδας. Ο Αμεόμπι σκόραρε στο 5' και στο 16', ενώ ο Λούα Λούα στο 32'. Το μοναδικό γκολ της παραπαίουσας Λεβερκούζεν πέτυχε ο Φράνκα στο 26'.

Η αχίλλειος πτέρνα της Άρσεναλ στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια είναι το Χάιμπουρι. Τα "Κανόνια" και πάλι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Άγιαξ (1-1). Στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει εντός έδρας από την αρχή της φετινής τους περιπέτειας τα "Κανόνια" έχουν νικήσει μόλις μία φορά.

Πάντως, με βάση την παράδοση πρέπει να είναι ευχαριστημένη η αγγλική ομάδα, αφού στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με τον Άγιαξ μετρούσε αντίστοιχες ήττες, έστω και αν αυτά έλαβαν χώρα πριν από τρεις δεκαετίες.

Η ισοπαλία στο Χάιμπουρι ευνοεί τη Βαλένθια, η οποία πέτυχε εκτός έδρας νίκη επί της Ρόμα με 1-0 με ένα εκπληκτικό γκολ του Κάρεου. Οι "Νυχτερίδες" ισοβαθμούν τώρα με τις Άρσεναλ, Άγιαξ, ενώ η Ρόμα έχασε ουσιαστικά το τρένο της πρόκρισης.