Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( απιστευτες υβρεις οπαδων του παοκ προς τον σαλπιγγιδη :: 29/1/2006 23:32:26) 

"ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ": Ο Ζαγοράκης αγκάλιασε τον Σαλπιγγίδη παίρνοντάς τον προς τη μεριά των οπαδών του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσουν το γκολ. Κίνηση όμως χωρίς αντίκρυσμα.

Σταματία Τόλιου

14.2.5 Άλλοι Διεθνείς Οργανισμοί - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ

Στο στόχαστρο της κάμερας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης

Βαρέλι χωρίς πάτο

ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εδρεύει στο Στρασβούργο.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει ούτε φέτος το πρωτάθλημα κι έτσι κάποιοι, που απλώς δεν θέλουν να βλέπουν τη σημερινή ιδιοκτησία στην Τούμπα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα διαλύσουν όλα για να πετύχουν το σκοπό τους

Μια συνηθισμένη γυναίκα, που βρέθηκε στο στόχαστρο της κανιβαλικής τηλεοπτικής κάμερας, επειδή ήταν σύζυγος του οδηγού του τραγικού λεωφορείου, που έπεσε στον Αλιάκμονα. Δημιουργήθηκε το 1949 και τα μέλη του ξεπερνούν σήμερα τα 40.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Υπήρξε η ευκαιρία για το τηλεοπτικό θέαμα των εντυπώσεων να σκηνοθετήσει στην πλάτη της ένα ακόμη θέαμα αναλγησίας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας, της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κυρίως στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που αποτελεί και το κύριο επίτευγμα του οργανισμού, με την υπογραφή στη Ρώμη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Θεμελιωδών Ελευθεριών το 1950.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στη δίνη της απίστευτης παράνοιας, που ταλανίζει τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό, βλέποντας οπαδούς του Δικεφάλου να τον βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο και τους αντίπαλους οπαδούς να προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο.

Μετά το βίντεο με την τραγική μάνα που έψαχνε στις λάσπες τα παιδιά της, το οποίο πρόβαλλαν σαν πολύτιμο απόκτημα τα εμπορικά δελτία ειδήσεων, η σύζυγος του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου αποδείχθηκε το ιδανικό θύμα.

Η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξασφαλίζεται από τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που λειτουργεί στο Στρασβούργο και ιδρύθηκε για να εξασφαλίσει την τήρηση της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

"Μη σκύβεις το κεφάλι, ρε Δημήτρη, αλλά είναι αμαρτία από το Θεό αυτό.

Γιατί δεν είχε μόνο τον φωτογενή πόνο της να εκθέσει.

Τέτοια αχαριστία δεν έχουμε ξαναδεί" του φώναζαν φίλοι του Ατρόμητου από την κερκίδα, την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια, όταν τελείωσε το παιχνίδι.

Σ' αυτό είμαστε πια συνηθισμένοι.

Τι είχε προηγηθεί;

Είχε και τον ανθρώπινο καημό της να μη σπιλώσουν τη μνήμη του συζύγου της οι τηλε-ερευνητές των «παραθύρων».

Ο 24ΧΡΟΝΟΣ φορ του Δικεφάλου, που έπιασε την… καυτή πατάτα στο 43' και με απίστευτη αυτοπεποίθηση τίναξε τα δίχτυα του Μιχαηλίδη, κόντεψε να πνιγεί μ' αυτά, που άκουσε απ' αυτούς που απ' ότι φαίνεται, έχουν τυφλωθεί από το μίσος τους για τον Γούμενο.

Και υποβλήθηκε με απάνθρωπο κυνισμό στο μαρτύριο της ανάκρισης.

Ο Σαλπιγγίδης επιλέχτηκε από τον "Alpha" να δώσει τη συνέντευξη, που συνηθίζεται μετά τη λήξη του αγώνα δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και την ώρα που μιλούσε στην κάμερα, άκουγε από το πέταλο των οπαδών του ΠΑΟΚ, απίστευτες ύβρεις.

Παρούσα δεν ήταν, στοιχεία δεν είχε, το μόνο που είχε, ήταν η αγάπη και ο σεβασμός για τον δικό της άνθρωπο.

"Σάλπι π… του Γούμενου τσιράκι" και "μόνο με πέναλτι μπορείς, άντε να πας να γ…", απεφάνθη ο "λαός" του ΠΑΟΚ.

Κι όμως μαυροντυμένη, βουρκωμένη, με μια φωτογραφία από χαρούμενη στιγμή στα χέρια, χωρίς να το καταλάβει, υποχρεώθηκε να παραστεί σε άτυπες δίκες του συζύγου της.

"Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, απ' ό,τι φαίνεται, κάποιοι έχουν πρόβλημα μαζί μου" είπε ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ.

Δεν της έφτανε ο πόνος, βρέθηκε αντιμέτωπη με ερωτήσεις, όπως «μήπως της μιλούσε στο κινητό ο σύζυγός της ενώ οδηγούσε, ενώ έκανε προσπέραση;» («Σήμερα με την Άννα»), «μήπως έπινε, μήπως κάπνιζε, μήπως έτρεχε;» (Alter).

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, είχε αναλάβει το ρόλο του πυροσβέστη ο Ζαγοράκης, αλλά απ' ό,τι φαίνεται, χωρίς επιτυχία.

Από κανάλι σε κανάλι, από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο, πότε με την ελπίδα και πότε με την απόγνωση, προσπαθούσε να αποκρούσει υπονοούμενα ότι ο σύζυγός της μπορεί να ευθύνεται για όσα συνέβησαν.

Όταν ο Σαλπιγγίδης ευστόχησε στο πέναλτι δεν πήγε να πανηγυρίσει το γκολ του στο πέταλο των ΠΑΟΚτσήδων, αλλά κατευθύνθηκε προς τη γραμμή του πλαγίου άουτ σηκώνοντας απλά τα χέρια και ο αρχηγός του Δικεφάλου, τον αγκάλιασε, τον πήγε προς την μεριά των οπαδών και τον "ανάγκασε" να τους χειροκροτήσει.

Μέχρι που υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει μια μαρτυρία, που αθώωνε τον σύζυγό της (Alter), αλλά δεν είχε διασταυρωθεί.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, πάντως, ο Σαλπιγγίδης άκουγε μεμονωμένους να τον βρίζουν κι ακόμη κι οι συμπαίκτες του έλεγαν μετά το παιχνίδι ότι "πρέπει να έχει πολύ γερό στομάχι, για να αντέξει αυτή την αδικία".

Έτσι, απλώς σύρθηκε μπροστά στην εκτυφλωτική ελπίδα που της προσέφερε το παράθυρο του Ευαγγελάτου.

Κανένα δικαστήριο δεν θα υπέβαλε σε τέτοιο μαρτύριο μια γυναίκα που δεν θα μπορούσε να ξέρει, που δεν ήταν παρούσα και που κανένα στοιχείο δεν οδηγούσε στην ανάγκη της δικής της μαρτυρίας. Μόνον τα τηλεοπτικά δικαστήρια την έστησαν στο εδώλιο, αντί τον σύζυγό της, για να αξιοποιήσουν τη συγκίνηση, για να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την απόγνωση.