Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εκτος κυπελλου σκοτιας η σελτικ :: 8/1/2006 19:23:27) 

Ο Ρόι Κιν -της Σέλτικ πλέον- νικά τον Μάστερσον της Κλάιντ σε μια προσωπική μονομαχία.

ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΛΗ

3. Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΚΟΤΙΑΣ Η ΣΕΛΤΙΚ

Πρόσωπα

Ο Παύλος

Μαύρο ντεμπούτο για τον Ρόι Κιν

Αυτή που ψήφισε "όχι"

Η εμφάνιση του Παύλου στο προσκήνιο της χριστιανικής δραστηριότητας σηματοδοτεί το αληθινό άνοιγμα του Χριστιανισμού προς τους Έλληνες και μέσω αυτών προς όλους τους λαούς της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Το χειρότερο δυνατό ήταν το ντεμπούτο του Ρόι Κιν με την πράσινη φανέλα της Σέλτικ…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παύλος, με το εβραϊκό όνομα Σαούλ, γόνος εύπορης εξελληνισμένης εβραϊκής οικογένειας της Ταρσού της Κιλικίας*, στην αρχή είχε διακριθεί ως φανατικός αντίπαλος του Χριστιανισμού, όμως αργότερα μεταβάλλεται σε φλογερό κήρυκα της διδασκαλίας του Χριστού και θέτει ως μοναδικό στόχο της ζωής του τη διάδοσή της στα έθνη.

Η πολυνίκης του κυπέλλου Σκοτίας (33 κατακτήσεις) αποκλείστηκε με το "καλημέρα" από την Κλάιντ, ομάδα της 1ης κατηγορίας (2-1)!

Η Μπάρμπαρα Λη είναι η μοναχική ψήφος του αμερικανικού Κογκρέσου. Και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος.

Ο Παύλος, Ρωμαίος πολίτης ο ίδιος, στις τρεις διαδοχικές αποστολικές περιοδείες του στην Κύπρο, τη Μικρά Ασία και την Ελλάδα (45-60 μ.Χ.), χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στα κηρύγματα και τις επιστολές του, οικειοποιείται ιδέες της ελληνικής φιλοσοφίας και κάνει την ελληνική σκέψη μέσο επικοινωνίας και εργαλείο της προσπάθειας του για τη διάδοση του λόγου του Χριστού στην οικουμένη.

Η Ρέιντζερς αντιθέτως, πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα με την Πίτερχεντ (5-0), ενώ από τις λοιπές ομάδες της πρέμιερ λιγκ αποχαιρέτησαν το κύπελλο οι Μάδεργουελ, Ντανφέρμλιν, Κιλμάρνοκ, Νταντί Γιουνάιτεντ, ενώ για ρεβάνς ετοιμάζονται οι Ινβερνές, Λίβινγκστον.

Μπάρμπαρα Λη. Δεν είναι αριστερίστρια, τονίζει, απλώς Δημοκρατική

Ο Παύλος, δέσμιος, οδηγείται στη Ρώμη το 61 μ.Χ.

Ο 3ος γύρος για τους "ισχυρούς": Κλάιντ - Σέλτικ 2-1 (32' Μπράισον, 37' Μαλόουν - 83' Ζουράφσκι), Ρέιντζερς - Πίτερχεντ 5-0 (34' Κυργιάκος, 50' πέν., 54', 71' Μπόιντ, 76' Μακ Κόρμακ), Αλόα - Λίβινγκστον 1-1 (67' Μπολοτσοβέσκι - 90' Μπρίτεϊν), Νταντί Γιουνάιτεντ - Αμπερντίν 2-3 (27', 30' Φερναντέζ - 64', 70' Κρόφορντ, 80' Νίκολσον), Ντανφέρμλιν - Έρντρι 3-4 (15' Μέισον, 23' Χαντ, 56' Γιανγκ - 31', 90' Ντόχερτι, 51' Χάρντι, 89' πέν. Μακ Κίον), Φόλκερκ - Μπρέχιν 2-1 (32', 65' Γκόου, 57' Κινγκ), Χαρτς - Κιλμάρνοκ 2-1 (23' Πρέσλεϊ, 75' Μακ Άλιστερ - 86' Νις), Χιμπέρνιαν - Αρμπρόαθ 6-0 (41', 78' Μπράουν Μπράουν, 45' Σπράουλ, 64' Στιούαρτ, 75' Ο' Κόνορ, 85' Φλέτσερ), Ινβερνές - Έιρ 1-1 (53' Μακ Άλιστερ - 54' Γουόρντλο), Σεντ Μίρεν - Μάδεργουελ 3-0 (22', 90' Αντάμ, 75' Πότερ).

Η Λη είναι βουλευτής των Δημοκρατικών και εκλέγεται στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκεί θα θανατωθεί το 64 μ.Χ. κατά τον διωγμό των Χριστιανών, όταν αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Νέρωνας.

Είναι μέλος της υποεπιτροπής αγώνα κατά του AIDS, της Βουλής των Αντιπροσώπων, και ένθερμη συνήγορος των εκατομμυρίων Αφρικανών που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο ΠΛΙΝΙΟΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΡΑΪΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Όλο τους το λάθος, ή η πλάνη τους, περιορίζεται στο ότι συνηθίζουν να συγκεντρώνονται μια καθορισμένη ημέρα πριν από την ανατολή του ήλιου, να ψάλλουν έναν ύμνο προς τον Χριστό, να δεσμεύονται με όρκο ότι δεν θα διαπράξουν κανένα αδίκημα, όπως κλοπή, ληστεία, μοιχεία_ ακόμη δεσμεύονται να μην παραβούν τον όρκο που έδωσαν και να μην αρνούνται, όταν καλούνται, να καταθέσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μετά από αυτό συνηθίζουν να λαμβάνουν την τροφή τους η οποία, ανεξάρτητα από ό,τι λέγεται, είναι συνηθισμένη και αθώα. Η υπόθεση φαίνεται αξιοπρόσεκτη και σου την αναφέρω γιατί αφορά ένα πλήθος ανθρώπων. Πλήθη κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης, και των δύο φύλων, στις πόλεις και τα χωριά έχουν μολυνθεί από αυτή τη δοξασία. Νομίζω όμως ότι μπορούμε να την περιορίσουμε και να την εξαλείψουμε. Πλίνιος ο νεότερος, Επιστολές, Χ, XCVI - XCVII (Μετ. Β.Σ.) Η επιστολή γράφτηκε περί το 111 μ.Χ. Τι συμπέρασμα βγάζουμε για τη διάδοση του Χριστιανισμού στη Μικρά Ασία;

Σε αυτήν οφείλεται επίσης ένα νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των παιδιών στα αμερικανικά γκέτο.

Οι κατακόμβες της Πρίσκιλας Ρώμη, 3ος αιώνας μ.Χ.. Κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού οι πιστοί της Ρώμης θάβονταν σε υπόγεια κοιμητήρια, τις κατακόμβες. Σ' αυτές τελούσαν και τις λατρευτικές τους τελετές.

Γνωστή σε όλο τον κόσμο έγινε, όμως, τέσσερις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε κληθεί τότε να δώσει στον πρόεδρο Μπους "λευκή επιταγή", για να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε, προσώπου, έθνους ή οργάνωσης, έκρινε πως ευθύνεται για τις επιθέσεις. "Σκέφτηκα πως αυτό δεν ήταν λύση, πως έπρεπε να ψάξουμε ποιος είναι υπεύθυνος και να εξετάσουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης", λέει η Μπάρμπαρα Λη. Και ψήφισε "όχι", μόνη αυτή σε ολόκληρο το Κογκρέσο. Πίστευε πως θα ψήφιζαν "όχι" και άλλοι Δημοκρατικοί συνάδελφοί της, λέει σήμερα. "Το είχαμε συζητήσει στις συνεδριάσεις μας και πολλοί είχαν εξηγήσει με σθένος γιατί δεν έπρεπε να υποστηρίξουμε μια τέτοιου είδους απόφαση. Αλλά προφανώς η οργή και η θλίψη κυριάρχησαν και ακολούθησαν το ρεύμα", τους δικαιολογεί.

Δεξιοί σχολιαστές την κατηγόρησαν για αντιπατριωτισμό και προδοσία. Έλαβε υβριστικές επιστολές και δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, σε σημείο που η αστυνομία υποχρεώθηκε να την προστατεύει για λίγο καιρό. Αλλά το μίσος που προκάλεσε με την ψήφο της ενίσχυσε την αποφασιστικότητά της. Και οι ψηφοφόροι την επικρότησαν: στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με άνετη πλειοψηφία. "Πιστεύω πως η τρομοκρατία πρέπει να εξαλειφθεί ενώπιον των δικαστηρίων", τονίζει. "Πρέπει να νικήσουμε αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο για να τον κυριεύσουν", λέει για τους τρομοκράτες.

Η 57χρονη Μπάρμπαρα Λη έχει αφαιρέσει κάθε αναφορά στην ιδιωτική της ζωή από τον φάκελό της που προορίζεται για τους δημοσιογράφους. Ξέρουμε πάντως πως είναι θυγατέρα απόστρατου αξιωματικού, πως θαυμάζει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πως πρότυπο και προσωπικός μέντοράς της ήταν ο θρυλικός ριζοσπάστης μαύρος βουλευτής Ρόναλντ Ντέλαμς. Ο δημοσιογράφος Φέργκαλ Κην του βρετανικού "Ιντιπέντεντ", που τη συνάντησε, σημειώνει και κάτι ακόμη. Ο πιο στενός συνεργάτης της, ο οποίος παρακολούθησε από την αρχή έως το τέλος τη συνομιλία τους και έμοιαζε να ρουφάει τα λόγια της βουλευτού, ήταν ο εξάδελφος της Ουάντα Γκρην, αεροσυνοδού που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή της πτήσης 93 της Γιουνάιτεντ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, κοντά στο Πίτσμπουργκ.