Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ο άγνωστος ινδικός εμφύλιος ) 

Ο άγνωστος ινδικός εμφύλιος Κατάθεση Γερμίδη για τους εκβιασμούς

2.4.3 Διαδικασίες πολλαπλών επιλογών

Η είδηση για τη σφαγή 35 χωρικών, μελών της ανώτερης κάστας, από κομουνιστές φιλοξενείται στα "Συνοπτικά". Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τραπέζης κ. Δημ. Γερμίδης εξετάστηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση των εκβιασμών. Οι διαδικασίες των πολλαπλών επιλογών εφαρμόζονται στα προβλήματα όπου μπορεί να ληφθούν διαφορετικές αποφάσεις ανάλογα με την τιμή που παίρνει μία έκφραση. Το ότι "την ευθύνη ανέλαβε μαοϊκή ομάδα σε αντίποινα για τη σφαγή ατόμων που ανήκαν σε κατώτερες κάστες από τη Ρανβίρ Σένα", αποτελεί ίσως την επιτομή ενός άγνωστου πολέμου που διεξάγεται στο Μπιχάρ της Ινδίας, ενός αιματηρού πολέμου που έχει τις ρίζες του στη σύγκρουση του παλαιού με το νέο. Όπως είναι γνωστό ο εισαγγελέας διερευνά εδώ και μία εβδομάδα πιθανή σύνδεση της δολοφονίας του άλλοτε διοικητή της ΕΤΕ Μιχάλη Βρανόπουλου από τη 17Ν, και τυχόν εκβιασμών που είχαν προηγηθεί, με την υπόθεση την οποία χειρίζεται. Για παράδειγμα, κάθε γράμμα της αλφαβήτου μπορεί να αντιστοιχηθεί σε κάποιον ακέραιο αριθμό από το 1 μέχρι και 24, για τις ανάγκες κάποιας κωδικοποίησης. Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο της Αρουντάτι Ρόι "Ο θεός των μικρών πραγμάτων", ίσως έχουν γευθεί το ειδικό βάρος που φέρει η λέξη "κομουνιστής" στην Ινδία -παρά τα όποια παιγνίδια των οργανωμένων στελεχών του κομουνιστικού κόμματος. Η παρουσία μάλιστα του εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στον τόπο του εγκλήματος, τη στιγμή της δολοφονίας, προκάλεσε την εξέταση της κ. Σοφίας Δασκαλάκη, τότε συζύγου του δολοφονηθέντος. Στο παράδειγμα που ακολουθεί παρουσιάζεται μία περίπτωση πολλαπλών επιλογών με διαφορετική ακολουθία εντολών σε κάθε περίπτωση. Το ότι οι κομουνιστές προέρχονται σχεδόν πάντα από τις κατώτερες κάστες, δεν πρέπει μάλλον να εκπλήσσει κανέναν. Ωστόσο η μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να εισφέρει ουσιαστικά στοιχεία στην έρευνα.

Παράδειγμα 4.

Οι παρίες, οι "ανέγγιχτοι", ήταν λογικό να δεχθούν μία ιδεολογία ισότητας, ισοτιμίας.

Παρούσα επίσης στη δολοφονία ήταν και η Ελένη Ζαμαρία, εργαζόμενη στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΤΩΡΑ (ιδιοκτησίας τότε του Γρ. Μιχαλόπουλου), η οποία στην κατάθεση που έδωσε αμέσως μετά - 26.1.1994 - έχει περιγράψει με λεπτομέρειες τους δράστες και το περιστατικό. Ανάθεση γραμμάτων σε αριθμούς

Το γεγονός όμως ότι οι των ανωτέρων καστών γαιοκτήμονες, που παραδοσιακά έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου στις κατώτερες κάστες, αντεπετέθηκαν δημιουργώντας τον δολοφονικό ιδιωτικό στρατό Ρανβίρ Σένα αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την απόφαση των κατεχόντων την εξουσία να μην επιτρέψουν την απελευθέρωση όσων θεωρούν κτήμα τους.

Χθες η κ. Ζαμαρία εξετάστηκε από τον εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση των εκβιασμών, λόγω της προηγούμενης συνεργασίας της με τον εκδότη Γρ. Μιχαλόπουλο, το όνομα του οποίου φέρεται αναμεμειγμένο στο θέμα. Να διαβασθεί ένας ακέραιος και να εκτυπωθεί το αντίστοιχο γράμμα της αλφαβήτου, αν ο ακέραιος έχει τιμή 1 ή 2 ή 3 διαφορετικά να εκτυπωθεί η λέξη "άγνωστος". Η μαοϊκή οργάνωση που χτύπησε τα μέλη της ανώτερης κάστας, χθες, τοιχοκόλλησε στην περιοχή χειρόγραφες αφίσες που έγραφαν "αν οι φτωχοί δολοφονούνται κι οι πλούσιοι θα εξολοθρεύονται". Εντός της ερχόμενης εβδομάδας πάντως αναμένεται να ασκηθούν οι πρώτες ποινικές διώξεις για το πρώτο σκέλος της δικογραφίας, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί προς άλλες κατευθύνσεις.

Αλγόριθμος Παράδειγμα_4

Αναφερόταν στις μαζικές δολοφονίες από την Ρανβίρ Σένα κομουνιστών παριών, με πιο πρόσφατη τη σφαγή 24 χωρικών στις 25 Ιανουαρίου.

Διάβασε a

Σκοπός της είναι να τρομοκρατηθούν οι αγρότες και να πάψουν να ζητούν την ανακατανομή της ιδιοκτησίας καλλιεργήσιμης γης.

Αν a = 1 τότε εκτύπωσε `Α' αλλιώς_αν a = 2 τότε εκτύπωσε `Β' αλλιώς_αν a = 3 τότε εκτύπωσε `Γ' αλλιώς εκτύπωσε `άγνωστος'

Μετά τη χθεσινή σφαγή, ο υπουργός Αμύνης και μέλη του κοινοβουλίου που εκλέγονται στην περιοχή του Μπιχάρ μετέβησαν επιτόπου για να διερευνήσουν τα αίτια του εγκλήματος.

Τέλος_αν

Όταν η Ρανβίρ Σένα είχε χτυπήσει και σφαγιάσει τους κομουνιστές παρίες τον Ιανουάριο, κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί, πλην των αστυνομικών συντακτών.

Τέλος Παράδειγμα_4

Ο άπιαστος ιδιωτικός στρατός των γαιοκτημόνων δεν κινητοποίησε την κρατική μηχανή.

Σχ. 2.4. Ο αλγόριθμος του παραδείγματος 4 με διάγραμμα ροής

Άλλωστε οι παρίες δεν είχαν απειλήσει κανέναν με εξέγερση, δεν είχαν δηλώσει ότι "θα πάρουν τα όπλα", όπως έκαναν χθες οι συγγενείς των θυμάτων.

Αν οι διαφορετικές επιλογές είναι πολλές, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί το σχήμα πολλαπλής επιλογής Επίλεξε…

Αν και η φρικαλεότητα και των δύο ενεργειών, του Ιανουαρίου και της χθεσινής, είναι προφανής και καταδικαστέα, η αντίδραση κάθε ομάδας κουβαλά εμφανώς την παράδοση χιλιάδων ετών κοινωνικών διακρίσεων και καταπίεσης.

Τέλος επιλογών (select case), όπως στο παράδειγμα που ακολουθεί.

Οι "ανέγγιχτοι", ακόμη και ως κομουνιστές, σιωπηλά αποδέχονται την εις βάρος τους βία.

Παράδειγμα 5.

Τα μέλη της ανώτερης κάστας, ακόμη και στις καθαρά αγροτικές κοινωνίες, θεωρούν δικαίωμά τους την άμυνα.

Επιλογή ορίων

Κι ο πόλεμος δεν φαίνεται να πρόκειται να κοπάσει, ειδικά αν η κυβέρνηση αποτολμήσει να προχωρήσει σε ανακατανομή της γης.

Να εισαχθεί ένας ακέραιος που αντιστοιχεί σε μια ηλικία και να βρεθεί σε ποια όρια εντάσσεται η δεδομένη ηλικία εμφανίζοντας σχετικό μήνυμα. Αλγόριθμος Παράδειγμα_5. Γράψε "Σε ποια ηλικία άρχισες να μαθαίνεις προγραμματισμό;" Διάβασε age Επίλεξε Περίπτωση age Εμφάνισε "Είπαμε ηλικία …" Περίπτωση 0 [pic] age < 5 Εμφάνισε "Μάλλον τα παραλές !!" Περίπτωση 5 [pic] age < 60 Εμφάνισε "Μπράβο" Περίπτωση 60 [pic] age < 100 Εμφάνισε "Ποτέ δεν είναι αργά" Περίπτωση age > 100 Εμφάνισε "Κάλλιο αργά παρά ποτέ" Τέλος_επιλογών Τέλος Παράδειγμα_5