Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γκρίζο τοπίο, γκρίζες αποφάσεις; ) 

Γκρίζο τοπίο, γκρίζες αποφάσεις; Πόλεμος για τον βυθισμένο θησαυρό

8.2.1 Εντολή ΟΣΟ…ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ

Κυλώντας η τελευταία ημέρα του Σεπτέμβρη, μαθαίνουμε πως στην Σκωτία νεαροί κάτω των δεκαέξι ετών δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι της 7 πρωί.

Το πολύτιμο φορτίο ενός ισπανικού πλοίου στο επίκεντρο μιας διεθνούς διένεξης

Η γενικότερη δομή επανάληψης υλοποιείται στη ΓΛΩΣΣΑ με την εντολή ΟΣΟ… ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ. @@@ Οι φοροφυγάδες διαπομπεύονται… και νέες λίστες αναμένονται, κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αυτή, η συνθήκη που ελέγχει την επανάληψη βρίσκεται στην αρχή της επανάληψης και ο βρόχος επαναλαμβάνεται συνεχώς, όσο η συνθήκη αυτή ισχύει. @@@ Κορυφή του παγόβουνου οι επώνυμοι, ακούγεται πιο πέρα.

Επί σχεδόν 250 χρόνια, οι κασέλες με τον χρυσό, το ασήμι και τα σμαράγδια κείτονταν δίπλα στα οστά των ναυτικών που ακολούθησαν τον θησαυρό στον βυθό της θάλασσας. Τώρα όμως το πολύτιμο φορτίο ενός ισπανικού πλοίου βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς διένεξης.

Με τη δομή αυτή μπορούν να εκφραστούν όλες οι επαναλήψεις και γι αυτό η εντολή ΟΣΟ… ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ είναι η σημαντικότερη από όλες τις εντολές επανάληψης. @@@ Βουτιά στον άνεμο δείχνουν οι ημέρες, με άλλα συναισθήματα, πιο δυνατά και ουσιαστικά, σε κρατάει το φθινόπωρο.

Στη Φλόριντα. Γκραβούρα που απεικονίζει το λιμάνι της περιοχής

Χαρακτηριστικό της επανάληψης αυτής είναι ότι ο αριθμός των επαναλήψεων δεν είναι γνωστός, ούτε μπορεί να υπολογιστεί πριν από την εκτέλεση του προγράμματος. @@@ "Θαύμα - θαύμα!

Δικαστήριο της Φλόριντας παραχώρησε σε μια ομάδα Αμερικανών κυνηγών θησαυρών περιορισμένα δικαιώματα σ' αυτό που μπορεί να αποδειχθεί, σύμφωνα με τη βρετανική "Γκάρντιαν", η πιο πολύτιμη υποθαλάσσια ανακάλυψη στον κόσμο: ένας θησαυρός, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, στο ναυάγιο του γαλιονιού "Notre Dame de Deliverance" - τα γαλιόνια ήταν παλιά ιστιοφόρα φορτηγά πλοία.

Σύνταξη ΟΣΟ συνθήκη ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ εντολή-1 εντολή-2 … εντολή-ν ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ Παράδειγμα Άθροισμα

Επισκέφθηκε ο κ.Σημίτης γέροντες στα ΚΑΠΗ και, φεύγοντας, δεν τους έκοψε τη μισή σύνταξη.

Ωστόσο οι κυνηγοί του θησαυρού αντιμετώπισαν τη Δευτέρα αντιδράσεις από την Ισπανία (αλλά και από τη Γαλλία), η οποία διεκδικεί την πλήρη κυριότητα του φορτίου που ο Ισπανός βασιλιάς Κάρολος Γ' είχε στείλει στην πατρίδα από την αχανή αυτοκρατορία του στον Νέο Κόσμο.

Εφόσον μετά από κάθε επανάληψη ελέγχεται εκ νέου η συνθήκη, πρέπει υποχρεωτικά μέσα στο βρόχο να υπάρχει μία εντολή, η οποία να μεταβάλει την τιμή της μεταβλητής που ελέγχεται με τη συνθήκη.

Επίσης, τηλεοπτικά πλάνα του κ.Σημίτη δίπλα στον (ευλόγως) συγκινημένο γέροντα, πολεμιστή στην Αλβανία, δεν ήταν 'λαϊκισμός'…

Το "Deliverance" βυθίστηκε εν μέσω σφοδρής θυέλλης καθώς έπλεε κοντά στη νησιά Κιζ της Φλόριντας την 1η Νοεμβρίου του 1755, μια μέρα αφότου είχε αποπλεύσει από την Αβάνα με θησαυρούς από τα ορυχεία του Μεξικού, του Περού και της Κολομβίας.

Σε αντίθετη περίπτωση η επανάληψη δε θα τερματίζεται και θα εκτελείται συνεχώς.

Θαύμα, θαύμα, ως εκ θαύματος ήταν εκσυγχρονισμός!".

Πολλοί από τους 500 Γάλλους και Ισπανούς ναυτικούς του που επέζησαν του ναυαγίου πιστεύεται ότι έγιναν στη συνέχεια τροφή των κανιβάλων της φυλής Καλούσα, που ζούσε στη Φλόριντα.

Παράδειγμα 2

Ο Στάθης από "Τα Νέα".

Τώρα, σχεδόν 250 χρόνια μετά, η εταιρεία Υποθαλάσσιες Έρευνες (Sub Seas Research), που έχει την έδρα της στο Πόρτλαντ, ισχυρίζεται πως εντόπισε το ναυάγιο του "Deliverance" σε βάθος σχεδόν 70 μέτρων, 40 μίλια ανοικτά του Κι Γουέστ.

Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο διαβάζει από το πληκτρολόγιο μία σειρά μετρήσεων, ακεραίων μη μηδενικών αριθμών, υπολογίζει και τυπώνει το άθροισμα τους καθώς και το μέσο τους όρο.

@@@ Ξαναζωντανεύουν τα βασανιστήρια, που υπέστησαν οι κατηγορούμενοι της κατάληψης ΦΜΣ στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης.

Τα συντρίμμια από το πλοίο αυτό, που είχε μήκος 50,5 μέτρα και ήταν εξοπλισμένο με 64 κανόνια, είναι σκορπισμένα στον βυθό σε μια έκταση 46 τετρ. χλμ., ανακοίνωσε η εταιρεία, που έπεισε το δικαστήριο της Φλόριντας να της παραχωρήσει δικαιώματα επί του ναυαγίου.

Ως τέλος της διαδικασίας εισαγωγής στοιχείων χρησιμοποιείται η τιμή 0.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν αθωωθεί και εκδικάζεται η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Τα πλούτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Άθροισμα

Τα βασανιστήρια, που υπέστησαν οι κατηγορούμενοι, να υπενθυμίσουμε πως αναφέρονται και στο ετήσιο πόρισμα της Διεθνούς Αμνηστίας το 1992, η οποία αρκετές φορές έχει κατονομάσει την Βαλαωρίτου για βασανιστήρια στο παρελθόν.

Σύμφωνα με ένα τμήμα της φορτωτικής του "Deliverance" που παρουσίασε η εταιρεία, το φορτίο του πλοίου περιελάμβανε 437 κιλά ράβδων χρυσού σε 17 κασέλες, 15.399 χρυσά δουβλόνια, 153 χρυσές ταμπακέρες, ένα χρυσοποίκιλτο ξίφος, ένα χρυσό ρολόι, 1.072.000 νομίσματα των οκτώ ρεαλίων, 24 κιλά καθαρού ασημιού, 14 κιλά μεταλλεύματος ασημιού, μεγάλο αριθμό ασημένιων αντικειμένων, έξι ζευγάρια διαμαντένια σκουλαρίκια, ένα διαμαντένιο δακτυλίδι και αρκετές κασέλες με πολύτιμες πέτρες, καθώς και κακάο και λουλάκι.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ

@@@ Ίσως μιλάμε για μία υπόθεση, που η αστυνομία έπρεπε να βρει ενόχους (να ανακαλύψει), για να σώσει το κύρος της, μετά τον βαρύ τραυματισμό των δύο αστυνομικών το 1986 έξω από την ΦΜΣ Θεσσαλονίκης.

Στη φορτωτική αναφέρονται επίσης "φάρμακα", η σύσταση των οποίων δεν διευκρινίζεται.

ΑΚΕΡΑΙΕΣ:Χ, Άθροισμα, Πλήθος

@@@ Γιατί με τον Ελληνορουμάνο κακοποιό ο ανεύθυνος τρόπος λειτουργίας της ΕΛΑΣ δεν μας οδήγησε σε καθαιρέσεις αξιωματικών και σε αθώα θύματα;

Εκπρόσωπος της ισπανικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δήλωσε τη Δευτέρα ότι το "Deliverance" θα διεκδικήσει σχεδόν σίγουρα η Ισπανία.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ:ΜΟ

@@@ Η σημερινή απόφαση θα δείξει κατά πόσο δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

ΑΡΧΗ

@@@ Γιατί θα μπορούσε ένας δικαστής στην γείτονα Τουρκία να βγει και να πει εδώ γίνονται βασανιστήρια;

Πλήθος

Όχι βέβαια…

Άθροισμα

Και όμως είναι γνωστό σε όλους ότι γίνονται.

ΓΡΑΨΕ `Δώσε Αριθμό'

@@@ Καλό μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ Χ ΟΣΟ Χ0 ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ Άθροισμα Πλήθος ΓΡΑΨΕ `Δώσε Αριθμό' ΔΙΑΒΑΣΕ Χ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΝ Πλήθος >0 ΤΟΤΕ ΜΟ ΓΡΑΨΕ `Το Άθροισμα είναι: `, Άθροισμα ΓΡΑΨΕ `Ο Μέσος όρος είναι : `, ΜΟ ΑΛΛΙΩΣ ΓΡΑΨΕ `Δεν δόθηκαν στοιχεία' ΤΕΛΟΣ_ΑΝ ΤΕΛΟΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Άθροισμα

Παρατηρήσεις Η χρήση τιμών για τον τερματισμό μίας επαναληπτικής διαδικασίας, όπως στο παράδειγμα η αυθαίρετη επιλογή του 0, είναι συνήθης στον προγραμματισμό.

Η τιμή αυτή ορίζεται από τον προγραμματιστή και αποτελεί μια σύμβαση για το τέλος του προγράμματος. Η τιμή αυτή είναι τέτοια, ώστε να μην είναι λογικά σωστή για το πρόβλημα, για παράδειγμα η τιμή 0 αποκλείεται από τις μετρήσεις σύμφωνα με την εκφώνηση του παραδείγματος. Η τιμή αυτή συχνά αποκαλείται "τιμή φρουρός".