Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( τα "αρίων" της μπάλας :: 28/3/2006 19:01:34) 

Τα "Αρίων" της μπάλας

Προθέρμανση και αποθεραπεία

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ

Η προθέρμανση

Η προθέρμανση αποτελεί μία μορφή άσκησης η οποία πραγματοποιείται πριν από την έναρξη μιας αθλητικής δραστηριότητας. Βραβεία "Αρίων" απονεμήθηκαν χθες, συνοδευόμενα από την αρμόζουσα λάμψη. Αποσκοπεί στην προετοιμασία του ασκούμενου οργανικά, φυσιολογικά και ψυχολογικά για την άσκηση που θα επακολουθήσει. Περί μουσικής ο λόγος και η φιέστα προς τέρψη των τηλεθεατών… Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμού των μυών και των τενόντων. Εμείς θα επιχειρήσουμε να απονείμουμε τα βραβεία για τους… καλλιτέχνες του ποδοσφαίρου της Βόρειας Ελλάδας. Έχει βρεθεί από πειράματα πως η δύναμη που απαιτείται για να τραυματιστεί ένας μυς που έχει προθερμανθεί, είναι μεγαλύτερη από αυτή που απαιτείται για να τραυματιστεί ένας "κρύος" μυς.

Η σειρά τυχαία…

Επίσης, η προθέρμανση δίνει τη δυνατότητα στην καρδιά να αιματωθεί καλύτερα και να προσαρμοστεί για το φορτίο που έχει να επωμιστεί κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Το βραβείο του πιο βελτιωμένου ποδοσφαιριστή ανήκει στον Επαλέ.

Επίσης δίνει στο αίμα τη δυνατότητα να κινηθεί από τα μέρη του σώματος που δε θα συμμετέχουν στην άσκηση προς τους μύες που θα γυμναστούν.

Οι αριθμοί του πριν και μετά, όπως και οι εμφανίσεις τού δίνουν… ομόφωνα την πρωτιά.

Η ένταση της άσκησης κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πρέπει να είναι χαμηλή.

Και συνεχίζουμε.

Στη γενική προθέρμανση ο ασκούμενος κάνει γενική γυμναστική, διατάσεις και κινήσεις οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με την προσπάθεια που θα επακολουθήσει.

Του πιο παρεξηγημένου, στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Σαλπιγγίδη.

Αυτό γίνεται για να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και τη θερμοκρασία του σώματος και των μυών.

Ο πιο… ατακαδόρος προπονητής αναδεικνύεται παμψηφεί ο Αναστόπουλος, ο οποίος παίρνει και το βραβείο του πιο καλοντυμένου στους ποδοσφαιρικούς πάγκους.

Η ειδική προθέρμανση περιλαμβάνει δραστηριότητες οι οποίες είναι παρόμοιες με αυτές που θα κάνει ο ασκούμενος κατά τη διάρκεια της προπόνησης του.

Το βραβείο ροκ "ερμηνείας" το έχει, ήδη, στο… σπίτι του ο Κωφίδης, ο οποίος μοιράζεται με την ομάδα του Ηρακλή και την πρωτιά για την "καλύτερη μπάντα" του πρωταθλήματος.

Εάν παίξει μπάσκετ, θα κάνει σουτ και βολές, εάν παίξει ποδόσφαιρο, θα κάνει σουτ και πάσες, εάν κάνει προπόνηση για άλμα σε ύψος, θα κάνει τα βήματα της προκαταρκτικής φοράς κ.λπ.

Βραβείου καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου, στον κόσμο στης Λάρισας.

Ο σκοπός αυτού του είδους της προθέρμανσης είναι η προετοιμασία του νευρικού συστήματος του αθλητή να μπορέσει να συνεργαστεί καλύτερα με το μυϊκό σύστημα.

Αποκαλυπτικά τα νούμερα. Πρώτος στον μέσο όρο εισιτηρίων, εκτός ΠΟΚ (ναι, υπάρχει ΠΟΚ. Ποιος είπε ότι διαλύθηκε;). Αθόρυβης και ουσιαστικής παρουσίας στον Κατσαβάκη. Ασυζητητί.

Ο καλύτερος δίσκος ανήκει στους… φιλάθλους του Άρη. Όποτε οι διοικούντες της ΠΑΕ έβγαλαν… δίσκο, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και ενίσχυσαν την ομάδα. Η διάκριση για τον πρόεδρο-πυροτέχνημα ανήκε στον Χούλη, ενώ του πιο πλούσιου προέδρου μοιράζονται οι Γούμενος, Σπανουδάκης, Σκόρδας.

Αν και ποδοσφαιρικές οι βραβεύσεις, θα δώσουμε τιμής ένεκεν πρώτο βραβείο και στο βόλεϊ του Ηρακλή. Μήπως ξεκολλήσει από την κακοδαιμονία της δεύτερης θέσης… Όσο για τον κορυφαίο όλων; Αντώνης Ρέμος. Γιατί; Επειδή έτσι μας αρέσει.