Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σχόλιο

( κι εδώ πάτος :: 9/3/2006 21:45:23) 

Κι εδώ πάτος

Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και η σχέση του με την υγεία

Είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσει κανείς για το τέλος των συγκεντρώσεων, όπως και για το τέλος της πολιτικής, αφού η ανθρώπινη ιστορία έχει αποδείξει ότι η άνοδος και η πτώση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τα κοινά ακολουθούν κυκλική πορεία με μέγιστα και ελάχιστα. Πολλές συμπεριφορές και συνήθειες που έχουν ουσιαστική επίδραση στην υγεία για όλη τη ζωή διαμορφώνονται στην παιδική και εφηβική ηλικία. Η χθεσινή πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη όμως, που υπήρξε πολύ κατώτερη του αναμενόμενου, πρέπει να μας προβληματίσει. Για το λόγο αυτό, οι υγιεινές συμπεριφορές πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα στα χρόνια του σχολείου. Φαίνεται πως βρισκόμαστε στο ναδίρ της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους συνδικαλιστικούς φορείς. Ο αθλητισμός και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής βοηθάνε ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός διά βίου υγιεινού τρόπου ζωής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 2

Οι κρίσιμοι παράγοντες που ευθύνονται για τις καρδιοπάθειες διαμορφώνονται νωρίς από την εφηβική ηλικία, για το λόγο αυτό η άσκηση και η καλή φυσική κατάσταση των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

---------------------------

Έτσι, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η πρόληψη των ασθενειών.

Κι εδώ πάτος

Η σχολική ηλικία είναι η καλύτερη ηλικία για να ανακαλύψεις τα οφέλη της άσκησης και για να μάθεις να γυμνάζεσαι.

Η κοινωνία αναζητά νέους τρόπους έκφρασης, πιο αποτελεσματικούς από τις παραδοσιακές συγκεντρώσεις

Μερικές συμπεριφορές κατά την εφηβική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία στο μέλλον είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1

Γιατί η άσκηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων Η συστηματική άσκηση συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, επειδή: - Βοηθάει στην ψυχική ευεξία, στην καλή διάθεση, στον έλεγχο του στρες, στην καλή εμφάνιση του σώματος, στην ψυχική και σωματική δύναμη, την αντοχή και την ευκινησία. - Βοηθάει στον έλεγχο και διατήρηση του ιδανικού βάρους. - Βοηθάει στην αύξηση των ορίων της ζωής και στη μείωση των προβλημάτων των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Ποιότητα ζωής σημαίνει μέτρο. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να επιδρά και αρνητικά στην ποιότητα της ζωής δημιουργώντας κακή διάθεση, υπερκόπωση, τραυματισμούς ή διατροφικές ανωμαλίες.

Ο κόσμος κουράστηκε από την πολιτική και τους πολιτικούς, ήρε την εμπιστοσύνη που έδειχνε προς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, απομυθοποίησε τις δήθεν βαρύγδουπες προσωπικότητες, που με ύφος διατύπωναν ως σοφίες τις κοινοτοπίες τους.

Ενήλικα άτομα περπατούν σε πάρκα αναψυχής. Η καλύτερη άσκηση

Όλα αυτά βεβαίως δεν αναφέρονται στους συμπαθείς οργανωτές της χθεσινής συγκέντρωσης αλλά κυρίως στην κεντρική πολιτική εκπροσώπηση.

Φαίνεται πως η κοινωνία αναζητά νέους τρόπους έκφρασης, πιο αποτελεσματικούς από τις παραδοσιακές συγκεντρώσεις, φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα και τους μαζικούς φορείς. Δυστυχώς, διότι αυτή η συμπεριφορά εξατομικεύει τα προβλήματα και κατακερματίζει την προσπάθεια για την επίλυσή τους. Το πολιτικό σύστημα βασίζεται στην καλή λειτουργία των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων και, όταν η λειτουργία αυτή χωλαίνει ή αμφισβητείται, τότε κάτι δεν πάει καλά με το πολιτικό σύστημα.

Η λειτουργία των κεντρικών θεσμών της κοινωνίας μας έκανε τον άνθρωπο να ασχολείται όλο και περισσότερο με το σχεδιασμό της δικής του αποκλειστικά ζωής.

Όσο προχωρά αυτό που ονομάσαμε παγκοσμιοποίηση, όσο οι κοινωνίες ανοίγονται στον κόσμο, προς τον οποίο έχουν ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση, τόσο οι άνθρωποι κλείνονται στον εαυτό τους, αναζητούν ατομικές λύσεις και συσπειρώνονται ή διαδηλώνουν όχι για τις παραδοσιακές αγωνίες της κοινωνίας, όπως είναι η υγεία ή η παιδεία, το επίπεδο των οποίων είναι για την Ελλάδα ακόμη το μεγάλο ζητούμενο, αλλά για το αν θα λειτουργήσει στη γειτονιά τους ένα οικοτροφείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Δεν κακολογεί κανείς τους πολίτες. Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, με την έννοια ότι η συμπεριφορά μιας κοινωνίας διαμορφώνεται από το δημόσιο διάλογο και τα επιχειρήματα που δημοσίως αναπτύσσονται από τους πολιτικούς και πνευματικούς ηγήτορές της.

Και να σκεφθεί κανείς ότι, την ώρα που ένας μικρός μόνο αριθμός πολιτών διαδήλωνε χθες για τα εκπαιδευτικά προβλήματα, από τη σχολική στέγη έως το επίπεδο σπουδών, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στους 25 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ που διαθέτει για την εκπαίδευση. Κι εδώ πιάσαμε πάτο.