Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σχόλιο

( με άγριες διαθέσεις ο χειμώνας.... ) 

Με άγριες διαθέσεις ο χειμώνας…. 175 βουλευτές… έμειναν χωρίς δουλειά

7.10 Δομή προγράμματος

"Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη, τέλειωσαν τα ψέματα.

Μόνο Ασκητής και Λυκουρέζος δεν υπέγραψαν ακόμα τη δήλωση για το ασυμβίβαστο

Όπως κάθε εντολή ακολουθεί αυστηρούς συντακτικούς κανόνες, έτσι και ολόκληρο το πρόγραμμα έχει αυστηρούς κανόνες για τον τρόπο που δομείται. Ο χειμώνας -επιτέλους- έφτασε και, μάλιστα, με άγριες διαθέσεις", αναφωνεί η δεύτερη σελίδα της "Αυγής".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΘΑΣ

Η πρώτη εντολή κάθε προγράμματος είναι υποχρεωτικά η επικεφαλίδα του προγράμματος, η οποία είναι η λέξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ακολουθούμενη από το όνομα του προγράμματος. @@@ Η στάση της Τουρκίας στην υπόθεση του Οτσαλάν δείχνει μάλλον ότι στη γείτονα δεν έχουν αντιληφθεί τις διαστάσεις του κουρδικού, το οποίο έχει ξεφύγει από τα βουνά του Κουρδιστάν.

Μοναδικοί "αντιρρησίες" βουλευτές που αρνήθηκαν να παραδώσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου επιστολή παραίτησης από την άσκηση του επαγγέλματός τους στον πρόεδρο της Βουλής είναι ο κ. Θάνος Ασκητής από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος από τη Ν.Δ.

Το τελευταίο πρέπει να υπακούει στους κανόνες δημιουργίας ονομάτων της ΓΛΩΣΣΑΣ. Για την Τουρκία αποτελεί "εθνικό θέμα" η έκδοση του Οτσαλάν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο ηγέτης του PKK την "έφερε" στην τουρκική διπλωματία, τουλάχιστον όπως δείχνει η συμπεριφορά του τουρκικού κράτους…

Ως γνωστόν, με βάση το αναθεωρημένο Σύνταγμα, από την 1η Ιανουαρίου 2003 τέθηκε σε ισχύ το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές με το οποίο απαγορεύεται να ασκούν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα εφόσον διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Στη συνέχεια ακολουθεί το τμήμα δήλωσης των σταθερών του προγράμματος, αν βέβαια το πρόγραμμα μας χρησιμοποιεί σταθερές.

@@@"Η εκπαίδευση που θα εφοδίαζε τον άνθρωπο με δυνατότητες να εννοήσει τον κόσμο που θα ζήσει και ενδεχομένως να τον αλλάξει προς το καλύτερο, που θα τον καθιστούσε ικανό να είναι απλώς έστω πολίτης, αγνοείται, παρά τους αντίθετους από κάθε πλευρά ισχυρισμούς.

Επίσης νόμος ορίζει τις δραστηριότητες που είναι συμβατές με το βουλευτικό αξίωμα και καθορίζει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα. Αμέσως μετά είναι το τμήμα δήλωσης μεταβλητών, όπου δηλώνονται υποχρεωτικά τα ονόματα όλων των μεταβλητών καθώς και ο τύπος τους.

Και αυτό όχι επειδή το θέλουν κάποιοι 'κακοί' μεταρρυθμιστές ή αντιδρώντες.

Από τους υπόλοιπους βουλευτές, ωστόσο, που είχαν κατά καιρούς διαφωνήσει με το ασυμβίβαστο και σε διάφορους τόνους είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του προεδρείου της Βουλής όλοι τελικώς κατέθεσαν στον κ. Απόστολο Κακλαμάνη δηλώσεις παραίτησης από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Ακολουθεί το κύριο μέρος του προγράμματος, που περιλαμβάνει όλες τις εκτελέσιμες εντολές.

Κυρίως επειδή δεν το θέλει πραγματικά -ή αδιαφορεί ή αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει, που είναι το ίδιο- κανένας φορέας, πολιτικός ή κοινωνικός.

Ανάμεσα σ' αυτούς - πάντα κατά τους ίδιους κύκλους - είναι και οι διαφωνούντες με το νομοσχέδιο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δ. Κρεμαστινός (καρδιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Δ. Λιντζέρης (γυναικολόγος) και Γ. Παπαγεωργίου (δικηγόρος). Οι εντολές αυτές περιλαμβάνονται υποχρεωτικά ανάμεσα στις λέξεις ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Αντιγράφουν την ελληνική αρχαιότητα που θεωρεί την ανατροφή παιδιών αρχή πρώτη κάθε Πολιτείας στα λόγια και έχουν ξοφλήσει", κλείνουν οι σελίδες της Παρασκευής…. βιαστικά με τον Δήμο Μαυρομάτη από τον "Ελεύθερο Τύπο".

Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε 175 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που αποδέχθηκαν την άτυπη προτροπή του κ. Απ. Κακλαμάνη να φροντίσουν τις επαγγελματικές τους εκκρεμότητες και να συμμορφωθούν με το Σύνταγμα, ώστε να μην έχουν προβλήματα με το Εκλογοδικείο στην περίπτωση που κάποιος προσφύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Τέλος αν το πρόγραμμα χρησιμοποιεί διαδικασίες (βλ. κεφ. 10), αυτές γράφονται μετά το ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Στην επιστολή τους οι βουλευτές δηλώνουν πως έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι τις 31/12/2002 για την αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Κάθε εντολή γράφεται σε ξεχωριστή γραμμή.

Οι δύο "αντιρρησίες"

Αν μία εντολή πρέπει να συνεχιστεί και στην επόμενη γραμμή, τότε ο πρώτος χαρακτήρας αυτής της γραμμής πρέπει να είναι ο χαρακτήρας &.

Αντίθετα, μόνον δύο βουλευτές, οι κ.κ. Θ. Ασκητής και Αλ. Λυκουρέζος μέχρι χθες τουλάχιστον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν είχαν υποβάλει στον κ. Απ. Κακλαμάνη τη συγκεκριμένη επιστολή. Αν ο πρώτος χαρακτήρας είναι το θαυμαστικό (!), σημαίνει ότι αυτή η γραμμή περιέχει σχόλια και όχι εκτελέσιμες εντολές. Για τον ψυχίατρο και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στενοί του συνεργάτες έλεγαν ότι απουσιάζει αυτές τις μέρες στην Αμερική και θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να περιμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Παράδειγμα Σύμφωνα πάντως με το νομοσχέδιο, οι βουλευτές οφείλουν με την πρώτη εφαρμογή του νόμου για το ασυμβίβαστο (δηλαδή την ψήφισή του από τη Βουλή και τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ) να υποβάλουν στον πρόεδρο της Βουλής τις δηλώσεις παραίτησης από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και να τον ενημερώσουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες. Το επόμενο πρόγραμμα υπολογίζει το συνολικό κόστος παραγγελιών υπολογιστών.

Αυτοί οι 175 βουλευτές (αλλά και οι δύο "αντιρρησίες") ήταν και οι μόνοι που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα με την καθιέρωση του ασυμβίβαστου, καθώς ασκούσαν μέχρι τώρα διάφορα επαγγέλματα (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.).

Το πρόγραμμα διαβάζει από το πληκτρολόγιο την ποσότητα της παραγγελίας και την τιμή του ενός υπολογιστή, υπολογίζει και γράφει το συνολικό κόστος καθώς και το αντίστοιχο κόστος του ΦΠΑ.

Από τους άλλους 123 βουλευτές, οι περίπου 50 είναι μέλη της κυβέρνησης ή ανήκουν στο προεδρείο της Βουλής και εκ του νόμου δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους, για ορισμένους από τους υπόλοιπους (δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην νομάρχες ή δήμαρχοι) ισχύει με βάση προηγούμενους νόμους ούτως ή άλλως το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, ενώ κάποιοι είχαν αποφασίσει με την εκλογή τους να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή είναι συνταξιούχοι.

Ο συντελεστής ΦΠΑ είναι 18%.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κόστος_Υπολογιστών

Με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ασυμβίβαστο απαγορεύεται η άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος από τους βουλευτές.

!Πρόγραμμα υπολογισμού κόστους παραγγελίας υπολογιστών

Από την απαγόρευση εξαιρούνται ερευνητικές, επιστημονικές, φιλανθρωπικές ή άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, καθώς και όσες σχετίζονται με πνευματική ή καλλιτεχνική δημιουργία με την προϋπόθεση ότι ο βουλευτής δεν θα λάβει κάποια αμοιβή.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ

Εξαίρεση αποτελεί η αμοιβή για πνευματικά δικαιώματα από συγγραφικό έργο.

ΦΠΑ=0.18

Ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες ορίζεται πως η λειτουργία της ατομικής επιχείρησης του βουλευτή ή εταιρείας που λειτουργεί υπό τη μορφή προσωπικής επιχείρησης στην οποία συμμετέχει ο ίδιος αναστέλλεται μέχρι τη μεταβίβασή της ή την τροποποίηση της σύνθεσης της εταιρείας.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ

Η παραβίαση των διατάξεων του νομοσχεδίου επιφέρει την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα και απαιτείται απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου έπειτα από προσφυγή.

ΑΚΕΡΑΙΕΣ: Ποσότητα, Τιμή_μονάδας, Κόστος

Δικαίωμα προσφυγής, εντός 30 ημερών, έχει κάποιος τρίτος βουλευτής ή ένας αναπληρωματικός που θα καταλάβει την έδρα ή και ο οποιοσδήποτε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας του παρανομούντος βουλευτή.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ: Αξία_ΦΠΑ, Συνολικό_κόστος

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

ΑΡΧΗ

Ακόμη δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή καθώς, όπως ανέφεραν πηγές του προεδρείου της, το νομοσχέδιο μέχρι χθες δεν είχε κατατεθεί.

! Εισαγωγή δεδομένων

Αν όμως κατατεθεί σήμερα ή τη Δευτέρα και ανακοινωθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη 7 Ιανουαρίου (με την έναρξη των εργασιών της Βουλής), τότε αναμένεται να ενταχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στη συνέχεια, το πιθανότερον τη μεθεπόμενη εβδομάδα, προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

ΓΡΑΨΕ `Δώσε την ποσότητα της παραγγελίας'

Σύμφωνα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το επίμαχο νομοσχέδιο πρέπει να συζητηθεί με την παλιά διαδικασία και η ψήφισή του να γίνει από την Ολομέλεια και όχι, όπως ορίζει ο νέος Κανονισμός της Βουλής, από τη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΕ Ποσότητα

Στο θέμα αυτό, μάλιστα, έλεγαν ότι θα επιμείνουν καθώς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος.

ΓΡΑΨΕ `Δώσε την τιμή του υπολογιστή'

Κατά τη συζήτηση πάντως στη Βουλή δεν αποκλείεται να κατατεθούν αρκετές τροπολογίες βουλευτών ώστε να ρυθμιστούν συνταξιοδοτικά τους θέματα ή ακόμη να επεκταθούν οι εξαιρέσεις για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΕ Τιμή_μονάδας ! Υπολογισμοί Κόστος Αξία_ΦΠΑ Συνολικό_κόστος ! Εμφάνιση αποτελεσμάτων ΓΡΑΨΕ `Το κόστος των',Ποσότητα,`υπολογ. είναι `,Κόστος ΓΡΑΨΕ ` Η αξία του ΦΠΑ είναι', Αξία_ΦΠΑ ΓΡΑΨΕ `Το συνολικό κόστος είναι', Συνολικό_κόστος ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Κόστος_Υπολογιστών

Στη συνέχεια παρουσιάζεται το πρόγραμμα αυτό σε γλώσσες προγραμματισμού Pascal και Basic.

Προγραμματιστικό περιβάλλον Pascal

PROGRAM computers;

CONST fpa=0.18;

VAR cost, value, quantity: INTEGER; total,cost_fpa: REAL;

BEGIN write(`Δώσε την ποσότητα'); readln(quantity); write(`Δώσε την τιμή του υπολογιστή'); readln(value); cost:=quantity*value; cost_fpa:=cost*fpa; total:=cost+cost_fpa; writeln (`Το κόστος των `, quantity, ` είναι:', cost); writeln (`Η αξία του ΦΠΑ: `, cost_fpa: 7: 0); writeln (`Το συνολικό κόστος είναι: `, total: 7: 0) END.

Προγραμματιστικό περιβάλλον Basic ` Κόστος υπολογιστών fpa = . 18 INPUT "Δώσε την ποσότητα : ", Quantity INPUT "Δώσε την τιμή του υπολογιστή : ", Value Cost = Quantity * Value CostFpa = Cost * fpa Total = Cost + CostFpa PRINT "Το κόστος των"; Quantity; "υπολογιστών είναι :"; Cost PRINT USING "H αξία ΦΠΑ είναι : ######"; CostFpa PRINT USING "Το συνολικό κόστος είναι : #######"; Total END