Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο βλαντιμιρ ταμπορσκι σκιαγραφει τον τσεχο παικτη :: 1/1/2006 19:25:51) 

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΤΑΜΠΟΡΣΚΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΤΣΕΧΟ ΠΑΙΚΤΗ "Κόκκινος συναγερμός" για τον πληθωρισμό

Λύση

Ιδανική λύση ο Κράιτσικ

Έκτακτη συνάντηση Σημίτη - Χριστοδουλάκη

α) Αν Α=0 τότε Β=20-4*0=20, αν Α=1 τότε Β=20-4*1=16.

Ένας παλιός γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων, ο Βλάντιμιρ Ταμπόρσκι (φωτογραφία), που έχει δουλέψει -μεταξύ άλλων- στον Πανσερραϊκό, στην Ξάνθη και στη Λάρισα, έχει επιστρέψει και ζει μόνιμα στην πατρίδα του και έχει άποψη για τον Ματέι Κράιτσικ, ο οποίος ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ.

Ομοίως αν Α=2 τότε Β=12, αν Α=3 τότε Β=8, αν Α=4 τότε Β=4.

"Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης κι αν ο ΠΑΟΚ τον αποκτήσει, θα του προσφέρει μεγάλη βοήθεια σ' όλη τη δεξιά πλευρά.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Αν Α=5 τότε Β=0.

Ο Κράιτσικ είναι ένας παίκτης, που η φυσική του θέση είναι δεξιός χαφ, αλλά μπορεί να παίξει με την ίδια επιτυχία και ως μπακ, καθώς ξέρει να αμύνεται" είπε ο 61χρονος (πρώην) προπονητής, που πλέον εργάζεται ως τηλεσχολιαστής, στο κανάλι που μεταδίδει τους αγώνες του τσέχικου πρωταθλήματος κι έχει παρακολουθήσει πολλές φορές τον 27χρονο Σλοβάκο στους αγώνες της Σλάβια.

Η οδυνηρή έκπληξη που αισθάνθηκε ο Κ. Σημίτης από την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 4,3%, τον Φεβρουάριο, ήταν το στοιχείο που τον έκανε να "κηρύξει" κατάσταση συναγερμού για την πορεία της οικονομίας.

συνδυασμοί - αγαθό Α - αγαθό Β - κόστος ευκαιρίας Α - κόστος ευκαιρίας Β Α – 0 – 20 - - - - - 4 - 1/4 Β – 1 – 16 - - - - - 4 - 1/4 Γ – 2 – 12 - - - - - 4 - 1/4 Δ – 3 – 8 - - - - - 4 - 1/4 Ε – 4 – 4 - - - - - 4 - 1/4 Ζ – 5 – 0 - - "Ο Κράιτσικ είναι βασικός στη Σλάβια έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και φέτος χρησιμοποιείται ως δεξιός χαφ.

Στο Μαξίμου. Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Σημίτη να δέχεται πλέον ότι ορισμένες από τις αποφάσεις του κ. Χριστοδουλάκη δεν είχαν τα αναμενόμενα, θετικά, αποτελέσματα

β) Παρατηρούμε ότι το κόστος ευκαιρίας του A είναι 4 σταθερό σε όλους τους συνδυασμούς όπως και το κόστος ευκαιρίας του Β είναι σταθερό και ίσο με το 1/4.

Όποτε υπάρχει ανάγκη, όμως, ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί ως μπακ και επειδή κάνει πολύ σεζόν στη Σλάβια, κλήθηκε και στην εθνική Σλοβακίας.

Ο κ. Σημίτης είχε "διαβεβαιώσεις" από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπερνούσε το (αρκετά υψηλό) 4%, και βρέθηκε μπροστά σ' αυτό το 4,3% που ξαναβάζει στην επικαιρότητα με δραματικό τρόπο το πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

Δηλαδή όταν η Κ.Π.Δ είναι ευθεία τότε το κόστος ευκαιρίας του αγαθού Α (όπου εδώ είναι η ανεξάρτητη μεταβλητή) είναι ίσο κατ απόλυτη τιμή με την κλίση της ευθείας της Κ.Π.Δ (σ.σ: η Κ.Π.Δ έχει πάντα κλίση αρνητική.)

Είναι ένας παίκτης, που έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλωνίζει όλη τη δεξιά πλευρά, έχει πολύ καλή τεχνική και με επιθετικές αρετές ποδοσφαιριστής" είπε στη "Θ' Sports" ο Ταμπόρσκι, ο οποίος παρακολούθησε στην τηλεόραση το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Στουτγκάρδη και πιστεύει ότι "ο Κράιτσικ κάνει για τον ΠΑΟΚ".

Για το λόγο αυτό, και για μερικούς ακόμη, που έχουν να κάνουν με τη συνολική πορεία της ελληνικής οικονομίας, προσλαμβάνει χαρακτήρα έκτακτης η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της προσεχούς Πέμπτης.

γ) Γνωρίζοντας ότι Β =20-4Α έχουμε ότι ο παραγωγικός συνδυασμός (Α,Β)=(2,10) είναι εφικτός διότι όταν το αγαθό Α=2 ο μέγιστος συνδυασμός είναι Β=20-4.2=12.

Σχετικά με το αν τον παραχωρεί η Σλάβια;

Ο Πρωθυπουργός επιδιώκει η συνεδρίαση της Πέμπτης να καταλήξει σε σειρά μέτρων που θα λειτουργήσουν ανασχετικά τόσο για τον πληθωρισμό όσο και για μια σειρά δείκτες της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι εμφανίζουν σταθερά αρνητική πορεία.

Άρα ο συνδυασμός (2,10) είναι εφικτός αλλά δεν είναι μέγιστος.

"Αυτά τα θέματα, δεν τα γνωρίζω, δεν ξέρω ούτε το κασέ του, ούτε τις απαιτήσεις που πιθανότατα θα έχει η ομάδα του.

Σήμερα πρόκειται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος δέχεται πυρά από συναδέλφους του, που του καταλογίζουν αδυναμία συνεργασίας.

Ομοίως ο συνδυασμός (3,20) είναι ανέφικτος διότι ο αντίστοιχος μέγιστος συνδυασμός είναι ο (3,8)

Αυτό που ξέρω είναι πως είναι βασικό στέλεχος της ομάδας".

Τα στελέχη αυτά της κυβέρνησης έχουν ενημερώσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι η αδυναμία τους να συνεργαστούν με τον κ. Χριστοδουλάκη έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, και κατ' επέκταση στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της κυβέρνησης.

Όσο για τον Πέτερ Σινγκλάρ, της Σλόβαν Λίμπερετς, που ενδιέφερε αρχικά τον ΠΑΟΚ;

Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Σημίτη να δέχεται πλέον ότι ορισμένες από τις αποφάσεις του κ. Χριστοδουλάκη δεν είχαν τα αναμενόμενα, θετικά, αποτελέσματα.

"Αυτός είναι καθαρόαιμος δεξιός μπακ κι αυτή είναι η διαφορά του από τον Κράιτσικ.

Τα λαϊκά ομόλογα και η φορολογική μεταρρύθμιση είναι δύο κορυφαία παραδείγματα αποφάσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που δεν αξιοποιήθηκαν λόγω έλλειψης αποτελεσματικής επικοινωνιακής πολιτικής.

Κι αυτός, πάντως, είναι καλός και επιθετικά".

Στενεύουν τα περιθώρια

Είναι χαρακτηριστικό ότι για μία ακόμη φορά, την τέταρτη μέσα σε λίγους μήνες, με εντολή του κ. Σημίτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει τρόπους για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης προγραμμάτων κυβερνητικής πολιτικής από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε μια προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είχε υποσχεθεί ότι θα έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να "τρέξει" το Γ' ΚΠΣ, αλλά η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική.

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλο χάσιμο χρόνου σχετικά με το Γ' ΚΠΣ. Κι όχι μόνο αυτό: εξαιτίας των ήδη σοβαρών επιπτώσεων από τον επαπειλούμενο πόλεμο στο Ιράκ, ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι το Γ' ΚΠΣ μπορεί να διασώσει το ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο πλαίσιο των κυβερνητικών προβλέψεων του 3,5-3,8%.

Η οικονομία στα όρια

Η συνεδρίαση της Πέμπτης θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης "να διαβεβαιώσουν την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς ότι η οικονομία της χώρας είναι σταθερή και πως η κατάσταση ελέγχεται", δήλωσε σχετικά κυβερνητική πηγή χθες το βράδυ.

Ωστόσο, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, η κατάσταση στην ελληνική οικονομία κινείται οριακά, και προφανώς όχι μόνο λόγω αρνητικών χειρισμών του οικονομικού επιτελείου. Οι επιπτώσεις από τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ είναι εμφανείς στο Χρηματιστήριο, το οποίο βυθίζεται συνεχώς, ακολουθώντας την καθοδική πορεία των διεθνών χρηματαγορών, που και χθες υπέστησαν σημαντικές απώλειες…