Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( σουπερ λιγκα :: 17/1/2006 21:16:08) 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ Πολιτικά ή ποινικά εγκλήματα;

Α. Ανάγνωση κατανόηση του κειμένου

Επίσκεψη ενημέρωσης

Πολιτικά ή ποινικά τα εγκλήματα τής 17Ν; 1. Ποια είναι τα κεντρικά πρόσωπα του διαλόγου και ποιες απόψεις εκφράζει το καθένα;

Οι φήμες περί συνάντησης κορυφής των πρωτοστατούντων για την δημιουργία της "Σούπερ Λίγκας", αποδείχθηκαν απλά φήμες και η χθεσινή δραστηριότητα αφορούσε την επίσκεψη τριμελούς επιτροπής (Π. Κόκκαλης, Στράτος, Ρόκας) στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ τον οποίο και ενημέρωσαν για τοις βασικές αρχές της κίνησης.

Το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει σήμερα το δικαστήριο, ύστερα από ενστάσεις που υποβάλλει η πλευρά της υπεράσπισης. 2. Ποια νοοτροπία - συμπεριφορά του πολίτη σατιρίζει στους στίχους αυτούς ο Αριστοφάνης;

"Τους ενημερώσαμε όπως κάναμε και με άλλους φορείς. Για το ερώτημα, που θεωρείται από τα κορυφαία νομικά ζητήματα της δίκης, αναμένεται να αγορεύσουν τουλάχιστον οι μισοί δικηγόροι. Από την πλευρά μας θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την κατάθεση της τελικής μας πρότασης το συντομότερο δυνατό…", δήλωσε ο Π. Κόκκαλης ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κρίση στις σχέσεις των μελών της Σούπερ λίγκας απάντησε: Με τις σχετικές ενστάσεις τίθεται θέμα αναρμοδιότητας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη βάση ότι τα αδικήματα είναι πολιτικά και πρέπει να κριθούν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου πλειοψηφούν ένορκοι (λαϊκοί δικαστές). "Στο ποδόσφαιρο γίνονται αυτά.

Αν από τη συζήτηση προκύψει χρόνος και απόφαση του δικαστηρίου, αναμένεται να υποβληθεί και ένσταση περί ακυρότητας της προδικασίας (να μη ληφθούν δηλαδή υπόψη οι προανακριτικές και ανακριτικές ομολογίες των κατηγορουμένων).

Αντιπαλότητα υπήρχε και θα υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα". Το αν υπάρχει πρόβλημα θα φανεί πάντως σίγουρα αύριο, οπότε κι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής των ομάδων της Σούπερ λίγκας. Εκεί θα ξεκαθαρίσει αν οι σχέσεις Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη έχουν διαταραχθεί σε βαθμό που να απειλούν την Σούπερ λίγκα, ενώ στο περιθώριο θα συζητηθεί και η μελέτη που έχει εκπονήσει ιδιωτική εταιρία.