Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το χρυσο γκολ του επαλε εδωσε το τριποντο στον ηρακλη :: 12/3/2006 21:54:22) 

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ: Ο Ζοέλ Επαλέ μόλις έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΟΕ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΠΑΛΕ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

"Αγκάθι" τα ανταλλάγματα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ (1025-1453)

Το δέκατο ήταν και το πιο γλυκό

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

Μετά το θάνατο του Βασιλείου Β' (1025) άρχισε μια περίοδος κρίσης.

Το δέκατο γκολ του Ζοέλ Επαλέ, ίσως αποδειχθεί το πιο κρίσιμο, στη μάχη που δίνει για να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, μετά από μία τριετία. Ο Ηρακλής πέρασε από τη Λιβαδειά με το χρυσό γκολ του Καμερουνέζου στο 80' και έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει σε θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο

Τα ανταλλάγματα για την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη παραμένουν άλυτο πρόβλημα για το υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΟΕ

Με την ενθρόνιση των Κομνηνών (1081) αντιμετωπίστηκε η κρίση και άρχισε η ανασυγκρότηση του κράτους.

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ούτε χθες υπήρξε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σχετικά με τα ανταλλάγματα που θα πάρει η τελευταία από την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Η δυναστεία όμως που διαδέχτηκε του Κομνηνούς, οι Άγγελοι, δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν τις εξωτερικές απειλές και το Βυζάντιο καταλύθηκε από τους σταυροφόρους (1204).

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Ένα θέμα που ίσως αποτελέσει "αγκάθι" στην απόφαση της ΓΓΑ να παραχωρήσει το Στάδιο Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό, προκειμένου να το ανακατασκευάσει και να γίνει η έδρα του για τα επόμενα 49 χρόνια.

Στα ερείπια του δημιουργήθηκαν ελληνικά και λατινικά κράτη.

Σε ένα παιχνίδι που έλειπε η κλασική ευκαιρία και κυριάρχησε η δύναμη, οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, αν και η εμφάνισή τους ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τον αγώνα στο Περιστέρι.

Η συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου και του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων κ. Καρτάλη με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ (κ.κ. Νικολάου, Βασιλακόπουλος, Διαθεσόπουλος, Μπελιγράτης, Χαμάκος, Ζαννιάς), που ήταν προγραμματισμένη εδώ

Ανάμεσα στα ελληνικά κράτη ξεχώρισε η αυτοκρατορία της Νίκαιας, η οποία επέτυχε την αποκατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που διατήρησε το κύρος της ως τις αρχές του 14ου αι.

Τότε, όμως, δεν πήρε ούτε βαθμό, ενώ χθες πήρε τρεις.

και ημέρες, απέβη άκαρπη.

Στη διάρκεια του 14ου αι. άρχισε η αποσύνθεση του Βυζαντίου, η οποία επιταχύνθηκε στα μέσα του 14ου αι. εξαιτίας κυρίως των εμφυλίων πολέμων και της εξασθένησης του στρατού και της οικονομίας, που ευνόησαν την επέκταση αρχικά των Σέρβων και αργότερα των Οθωμανών.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ να σφυρίζει με το παραμικρό (25 φάουλ έδωσε σε 45 λεπτά), τον αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα γλιστερό από τη βροχή, που έπεφτε μέχρι και την έναρξη του αγώνα και τον Ηρακλή να αδυνατεί να βγάλει μία επίθεση της προκοπής, κύλησε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Η ΕΟΕ, κατ' αρχήν, έθεσε το θέμα του χώρου στον Ιππόδρομο του Φαλήρου, για το οποίο πήρε αρνητική απάντηση από τον κ. Βενιζέλο και στη συνέχεια ζήτησε να της παραχωρηθεί ολόκληρο το συγκρότημα του ΟΑΚΑ, περιλαμβανομένων και των κατασκευών που έχουν σχέση με το Κέντρο Τύπου και το Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο.

Έτσι η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία μετατράπηκε σε μια αδύναμη αυτοκρατορία των Στενών που είχε πελώριο κεφάλι, αλλά πολύ ασθενικό σώμα.

Το ποδόσφαιρο που παίχθηκε σε αυτό το διάστημα είναι βέβαιο ότι θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν.

Παράλληλα έθεσε θέμα μεταφοράς των κονδυλίων που αφορούν τις λειτουργικές δαπάνες του ΟΑΚΑ από τη ΓΓΑ στην ΕΟΕ.

Το κράτος αυτό έζησε μέσα στην αγωνία και ταπεινώθηκε πολλές φορές, προτού καταλυθεί από τους Τούρκους.

Ο Λεβαδειακός διαφύλαξε τα νώτα του και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του στον αέρα, με βαθιά γεμίσματα και βαθιές σέντρες.

Στα παραπάνω αιτήματα επιφυλάχθηκε να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος προσδιόρισε νέα συνάντηση των μελών της ΕΟΕ σήμερα στις 5 μ.μ. στο γραφείο τού κ. Καρτάλη.

Ωστόσο μέσα στις τραγικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου του Βυζαντίου (1204-1453) άρχισε να διαμορφώνεται η συνείδηση του Νέου Ελληνισμού.

Μόλις μία φορά όμως κατάφερε να γίνει απειλητικός, όταν σε κόρνερ του Βιτάλι, ο Δημητρόπουλος επιχείρησε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ (31').

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΕΟΕ ζήτησαν από τον υπουργό Πολιτισμού να αποσύρει την τροπολογία, που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, με την οποία παραχωρείται το Στάδιο Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία για τα ανταλλάγματα που θα πάρει η Ολυμπιακή Επιτροπή, αίτημα το οποίο απερρίφθη από τον κ. Βενιζέλο.

Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε: Για την εξασθένηση του Βυζαντίου κατά τον 11o αι. Για το ανορθωτικό έργο της δυναστείας των Κομνηνών Για την οικονομική διείσδυση της Βενετίας στο Βυζάντιο και το εκκλησιαστικό Σχίσμα Για τις σταυροφορίες και την περίοδο της Λατινοκρατίας στο Βυζάντιο Για την ανασύσταση του Βυζαντίου και την υποταγή στους Οθωμανούς Για την κληρονομιά του Βυζαντίου στον παγκόσμιο πολιτισμό

Η μοναδική αξιόλογη φάση του Ηρακλή σημειώθηκε στο 15', όταν ο Επαλέ εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ, αλλά ο Καρακώστας ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Αλέξιος ο Α' ευλογείται από το Χριστό

Το σημαντικότερο πρόβλημα του Ηρακλή εντοπιζόταν στην αριστερή πλευρά, καθώς ο Καλλιμάνης έδειξε να παίρνει τον αέρα του Περπερίδη, κυρίως στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ενώ ο Λαγός δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που θα περίμενε ο Κωφίδης.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ βελτιώθηκε σημαντικά, η λειτουργία της ομάδας ήταν αρκετά καλή, ωστόσο ο Καρατζάς ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο σφύριξε τριάντα φάουλ(!). Οι "κυανόλευκοι" πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τους έλειπε αυτό το… κάτι που χρειαζόταν για να φτάσει με αξιώσεις απέναντι στον Καρακώστα. Με την εικόνα του παιχνιδιού ήταν φανερό ότι η ομάδα που θα σκόραρε, θα έπαιρνε και το "χρυσό" τρίποντο. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν φανερό ότι η ομάδα που ζητούσε περισσότερο και με πιο ορθόδοξο τρόπο το γκολ, ήταν ο Ηρακλής και το πέτυχε δέκα λεπτά πριν από το τέλος. Ο Περπερίδης επιχείρησε εξαιρετική σέντρα, ο Επαλέ χώθηκε στη μικρή περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ προσπάθησαν και πάλι με βαθιές σέντρες να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο το δίδυμο Κατσαμπή-Σεγκιρί βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και οι δυο τους "καθάρισαν" όλες τις επικίνδυνες φάσεις, κερδίζοντας κατά κράτος όλες τις μονομαχίες, ενώ ο Αμπάρης ενέπνεε σιγουριά με τις επεμβάσεις του. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους "κυανόλευκους" να πανηγυρίζουν και βλέπουν πλέον ορθάνοιχτη την πόρτα της Ευρώπης.