Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο σεγκιρι μιλαει για το στοχο της εξοδου στο κυπελλο ουεφα :: 20/3/2006 20:49:22) 

Στο δεύτερο χρόνο παρουσίας του στον Ηρακλή, ο Μπαρκ Σεγκιρί ετοιμάζει το διαβατήριό του για την Ευρώπη.

Σφαιροβολία.

Ο ΣΕΓΚΙΡΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

Στη σφαιροβολία ο αθλητής τοποθετεί τη σφαίρα στο λαιμό του δίπλα στον ώμο και μετακινείται από το πίσω άκρο της κυκλικής βαλβίδας στο εμπρός άκρο, είτε με γλίστρημα (τεχνική Ο'Μπράιαν), είτε με περιστροφική κίνηση όπως στη δισκοβολία (περιστροφική τεχνική ή τεχνική Μπαρίσνικοφ).

Μπαρκ-άρει για Ευρώπη

Η τελική φάση ρίψης και στις δύο τεχνικές είναι σχεδόν η ίδια.

Το… θρίλερ της Κυριακής κάνει ακόμη πιο γλυκό το ρεκόρ των δέκα συνεχόμενων νικών για τον Γαλλοαλγερινό αμυντικό

Ο αθλητής "ωθεί" τη σφαίρα δυνατά και γρήγορα και προσπαθεί να τη στείλει όσο πιο μακριά μπορεί μέσα στον προκαθορισμένο τομέα ρίψης, χωρίς να βγει ή να ακουμπήσει έξω από τη βαλβίδα.

Τρία χρόνια ο Ηρακλής φτάνει στην πηγή, αλλά νερό δεν καταφέρνει να πιει. Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, φαντάζει το ακλόνητο φαβορί για συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου.

Μόλις τελειώσει τη βολή, βγαίνει από το πίσω μισό (ημικύκλιο) της βαλβίδας.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Φορά, πάτημα, αιώρηση και προσγείωση στο άλμα επί κοντώ.

Αυτό παραδέχεται στη "Μακεδονία" ο Μπαρκ Σεγκιρί, ο οποίος στα τελευταία δύο παιχνίδια δείχνει αναγεννημένος.

Τελική φάση ρίψης στη σφαιροβολία

Η δέκατη εντός έδρας νίκη, ήταν και η πιο γλυκιά;

Το αγώνισμα της σφαιροβολίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004 έγινε στην Αρχαία Ολυμπία

Πιο γλυκιά, μέχρι την επόμενη.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Ήταν πολύ σημαντική επιτυχία, διότι πλησιάσαμε ακόμη περισσότερο τον στόχο της Ευρώπης και για ένα ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

• Η κίνηση να είναι επιταχυνόμενη.

Σπάσατε και ένα ρεκόρ που κρατούσε 21 ολόκληρα χρόνια.

• Η δύναμη και η ταχύτητα από τη μετατόπιση ή την περιστροφή να εφαρμοσθεί επάνω στη σφαίρα ξεκινώντας σταδιακά από τα πόδια μέχρι την παλάμη.

Έμαθα για το ρεκόρ πριν από λίγες ημέρες.

• Ο αγκώνας κατά την ώθηση να βρίσκεται στο ύψος του ώμου.

Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοσή μας.

Επηρεάζει η γωνία ρίψης την απόσταση στην οποία θα πάει η σφαίρα; Ένας αθλητής εκτελεί τρεις βολές με τη σφαίρα, όπου η μόνη διαφορά σε κάθε βολή είναι η γωνία απελευθέρωσης της σφαίρας (η ταχύτητα ρίψης της σφαίρας και η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι σταθερές). Υπολογίστε την απόσταση που θα διανύσει η σφαίρα αν απελευθερωθεί με γωνία 30°, 45° και 60°. Σε ποια από τις τρεις περιπτώσεις η σφαίρα θα προσγειωθεί πιο μακριά; Ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού της απόστασης που θα διανύσει η σφαίρα είναι ένα κλάσμα όπου: S = η απόσταση που θα διανύσει η σφαίρα, Vο = η ταχύτητα ρίψης της σφαίρας, θ = η γωνία ρίψης της σφαίρας, g = η επιτάχυνση της βαρύτητας. Παράδειγμα: Αν σε μια βολή ο αθλητής απελευθερώσει τη σφαίρα με ταχύτητα 12 m/s και γωνία 45° ποια θα είναι η απόσταση που θα διανύσει η σφαίρα; Υπολογίστε με τη σειρά σας την απόσταση που θα διανύσει η σφαίρα αν η γωνία απελευθέρωσής της είναι 30° και 60°. Σημείωση: Στους παραπάνω υπολογισμούς δε λαμβάνεται υπόψη το ύψος του αθλητή.

Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το σερί, αν και τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, καθώς παίζουμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Τι συνέβη και ένας θρίαμβος, παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία;

Θα μπορούσαμε να περάσουμε ένα πιο εύκολο απόγευμα, αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ σε δύο περίεργες φάσεις. Αγχωθήκαμε, γιατί θα ήταν αυτοκτονία αν δεν κερδίζαμε. Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω, είναι ότι μετά το 3-2 χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας.

Πολλοί λένε ότι ο Ηρακλής παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Συμφωνείς;

Θα ήμουν εγωιστής αν έλεγα ότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, από τη στιγμή που έχουμε τρεις ομάδες πιο ψηλά από μας στη βαθμολογία. Σίγουρα όμως, παίζουμε θεαματικό ποδόσφαιρο.

Πόσο κοντά είναι πλέον η έξοδος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ;

Αν κατακτήσουμε από επτά ως εννιά βαθμούς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε στην Ευρώπη. Εμείς όμως θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια, όπως συμβαίνει από την αρχή του πρωταθλήματος. Θα επιδιώξουμε έξι νίκες στα έξι παιχνίδια. Απαιτείται προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.