Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( φρικτός θάνατος νέου στη λαγκαδά ) 

Φρικτό θάνατο βρήκε 26χρονος, που έπεσε κάτω από τις ρόδες αστικού λεωφορείου και πολτοποιήθηκε.

Διαστάσεις

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4.3

ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΡΟΔΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ

Η κατά Γκαρσία Αποκάλυψη

Στο σχήμα 4.25 φαίνεται ένας ζυγός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση μαγνητικών πεδίων.

Φρικτός θάνατος νέου στη Λαγκαδά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

Ένας συρμάτινος βρόχος που διαρρέεται από γνωστό ρεύμα εμβαπτίζεται μερικώς μέσα σε ομογενές μαγνητικό πεδίο.

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 26χρονος μοτοσικλετιστής, τον οποίο κυριολεκτικά πολτοποίησε αστικό λεωφορείο, έπειτα από πτώση του, στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, χθες στις 5.30΄ το απόγευμα.

"Our times are intolerable" (η εποχή μας είναι αφόρητη), όπως λέει και η Αμερικανίδα εικαστικός Τζένυ Χόλζερ, την οποία ο Ροντρίγκο Γκαρσία θαυμάζει απεριόριστα.

Το μαγνητικό πεδίο ασκεί δύναμη στα τμήματα του βρόχου που βρίσκονται εντός του πεδίου.

Θύμα του φρικτού ατυχήματος έπεσε ο Νίκος Ευθυμιάδης, τον οποίο παρέσυρε με το αστικό λεωφορείο της γραμμής 38 του ΟΑΣΘ, ο οδηγός Χάρης Χατζόπουλος, 31 χρόνων, ενώ εκινείτο επί της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Αγίας Λαύρας.

Σκηνές οργίων. Οι ηθοποιοί αναπαριστούν σκηνές από πορνογραφική ταινία

Οι δυνάμεις που ασκούνται στα κατακόρυφα τμήματα του βρόχου αλληλοεξουδετερώνονται, ενώ η δύναμη που ασκείται στο οριζόντιο τμήμα του μπορεί να μετρηθεί με το ζυγό.

Σύμφωνα με τον οδηγό, αλλά και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, το ατύχημα έγινε, όταν η μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο άτυχος νεαρός, συγκρούστηκε με κλειστό φορτηγό, κόκκινου χρώματος, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Μια ηθοποιός, γυμνή, φορώντας μια γουρουνίσια μάσκα, διασχίζει τη σκηνή μπουσουλώντας, ενώ μια άλλη της ρίχνει νομίσματα ανάμεσα στους γλουτούς.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα μέτρησης του μαγνητικού πεδίου.

Αποτέλεσμα ήταν ο νεαρός να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και την ισορροπία του και να καταλήξει στο οδόστρωμα. Ακολουθούν σκηνές οργίων, με ηθοποιούς που φορούν μόνο αθλητικά παπούτσια να στέκονται σε πορνογραφική στάση, ενώ πίσω τους εμφανίζεται, τεράστιο, το σήμα της Adidas.

Έστω ότι το οριζόντιο τμήμα του αγωγού έχει μήκος 10cm διαρρέεται από ρεύμα 2Α και η μαγνητική δύναμη που μετράμε με το ζυγό έχει τιμή είναι 0,1Ν.

Ο επαγγελματίας οδηγός δεν κατάφερε, όπως δήλωσε, να ακινητοποιήσει το λεωφορείο κι έτσι πέρασε πάνω από τον νεαρό μοτοσικλετιστή, που βρίσκονταν πεσμένος στο έδαφος. Μια φωνή ακούγεται να λέει: "Ο Ρονάλντο Νασάριο ντε Λίμα πληρώνεται 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να φορά παπούτσια Adidas με τα χρώματα της Ρεάλ.

Πόσο είναι το μαγνητικό πεδίο;

Το τραγικό ατύχημα εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων διερχόμενων, οδηγών και περαστικών, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο 18χρονος ήταν ήδη νεκρός και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Εσύ, αντίθετα, αν θέλεις τα ίδια παπούτσια, πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ, ή και 200 αν πρόκειται για το "τελευταίο μοντέλο".

Σχ. 4.25

Η ταυτότητα του θύματος, που δεν έφερε μαζί του κάποιο επίσημο έγγραφο, διαπιστώθηκε από τα στοιχεία κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα το πτώμα του αναγνώρισαν και οι συγγενείς του.

Δώδεκα φορές την πραγματική τους αξία.

Σε βάρος του Χατζόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ ο οδηγός του κλειστού φορτηγού, με το οποίο είχε συγκρουστεί αρχικά ο μοτοσικλετιστής, παρέμεινε άγνωστος και αναζητείται.

Η φτηνή εργατική δύναμη, τα παιδιά της Βραζιλίας για παράδειγμα, είναι εκείνο που επιτρέπει να πληρώνεται μια περιουσία ο Ρονάλντο, το αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, το πρώην παιδί των φαβέλας".

Το θέαμα που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στη Ρεν ο Ισπανο-αργεντινός καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία λέγεται "Ανθρώπινη Κηπουρική". Είναι ένα θέαμα οργισμένο, όπως οργισμένος είναι και ο σκηνοθέτης, οργισμένος με έναν κόσμο που έχει κάνει τους κατοίκους του δούλους της φτώχειας και της καθημερινής επιβίωσης, ή δούλους της αφθονίας και του καταναλωτισμού. Σε μια στιγμή, γράφει η απεσταλμένη της Μοντ, εμφανίζονται σε μια τεράστια οθόνη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κι από πίσω του άρματα μάχης που κάνουν ασκήσεις στην έρημο. Ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου μιλά, αλλά δεν ακούγεται: η φωνή του σκεπάζεται από το Cocaine του Έρικ Κλάπτον. Την ίδια ώρα, μια ηθοποιός χορεύει, σε κατάσταση έκστασης, πάνω σε έναν σωρό από αλεύρι.

Εσκεμμένη πρόκληση; Ένα θέατρο καταγγελίας; Ένα άσεμνο θέαμα με στόχο τον εντυπωσιασμό; "Κάνω ένα θέατρο σε άμεση σχέση με τη ζωή", λέει ο Γκαρσία στη γαλλική εφημερίδα. "Αυτά που λέω, αυτά που δείχνω, προέρχονται από τη ζωή. Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις εφημερίδες, που αποτελούν για μένα τη βάση μιας ποιητικής έρευνας. Πρόκληση δεν είναι αυτές οι εικόνες, αλλά ο τρόπος που κατανέμονται τα τρόφιμα στον πλανήτη: σε ορισμένες χώρες οι άνθρωποι τρώνε πέντε φορές την ημέρα, σε άλλες, στις περισσότερες, αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Προέρχομαι από την Αργεντινή, όπου μεγάλωσα σε ένα φτωχό περιβάλλον, κατοικώ στη Μαδρίτη και εργάζομαι στην Ευρώπη: τώρα γνωρίζω και τις δύο όψεις του νομίσματος".

Υπάρχουν και γλυκές στιγμές στην παράσταση: όπως όταν μια Παναγία κατεβαίνει από το βάθρο της και αγκαλιάζει έναν Άγιο Βασίλη, έναν τηλεπαρουσιαστή, ένα μωρό, μια στριπτιζέζ, έναν ποδοσφαιριστή. Και το θέαμα τελειώνει με έναν άνδρα, μόνο απέναντι στο κοινό, που κλαίει με δάκρυα κομμένα από την εφημερίδα της ημέρας. Αφόρητη εποχή, στ' αλήθεια.