Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( τον μαχαίρωσε γιατί δεν του έδωσε τσιγάρο ) 

Τον μαχαίρωσε γιατί δεν του έδωσε τσιγάρο

ΔΙΚΤΥΟ

3-13 ΤΟ ΒΑΡΥΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας 23χρονος φοιτητής, έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από άγνωστο νεαρό δράστη γιατί δεν του έδινε… τσιγάρο.

Βρωμούν οι "Στάβλοι"

Σχ. 3.52 Το σημείο Α βρίσκεται σε ύψος h, πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Πρόκειται για τον Ηλία Ντάνη, ο οποίος χθες στις 4.30 τα ξημερώματα περπατούσε μ' ένα φίλο του στη συμβολή των οδών Ι. Μιχαήλ και Αγαπηνού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Γ.Δ.Κ.Σ.

Με ικανοποιητική προσέγγιση, μπορούμε να θεωρήσουμε τη Γη σαν μια ομογενή σφαίρα ακτίνας [pic] και μάζας [pic]. Κάποια στιγμή τους δύο φίλους πλησίασαν δύο άγνωστοι, επίσης νεαροί, ηλικίας περίπου 20 χρόνων και τους ζήτησαν τσιγάρα. Να συμπληρώσω στο χθεσινό σχόλιο για την πέραν πάσης ανοχής πια τηλεοπτική σειρά "Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη" που προκλητικά προβάλλεται καθημερινά σε επανάληψη. Το βαρυτικό πεδίο της Γης σε ένα σημείο Α, στο εξωτερικό της θα περιγράφεται από τις σχέσεις (3.55) και (3.56) του πεδίου που δημιουργεί μια σημειακή μάζα.

Παρά την απάντηση του Ντάνη ότι δεν κατείχε τσιγάρα οι δύο άγνωστοι νεαροί επέμειναν με αποτέλεσμα να λογομαχήσουν.

Εντάξει, το κανάλι που την προβάλλει και οι παραγωγοί, καθότι το θέμα είναι οικονομικό, θα κάνουν το παν για να προωθήσουν το προϊόν τους - δεν ορρωδούν προ ουδενός - όσο κι αν αυτό προσθέτει άλλο ένα λιθαράκι στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν ρίξει το πνευματικό επίπεδο του κοσμάκη, όσο κι αν κάποια στιγμή το βρουν από πίσω τους, διότι το "εφ' ημών και επί τα τέκνα ημών" ξέρουν υποθέτω τι συνέχεια είχε… Επειδή συνήθως η θέση ενός σημείου στο πεδίο βαρύτητας της Γης προσδιορίζεται από το ύψος στο οποίο βρίσκεται το σημείο, είναι σκόπιμο στις σχέσεις αυτές να αντικαταστήσουμε την απόσταση r από το κέντρο της Γης με το άθροισμα RΓ + h όπου h το ύψος του σημείου που μας ενδιαφέρει από την επιφάνεια της Γης.

Ο ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και χτύπησε τον 23χρονο στο θώρακα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Από 'κει, όχι. Έτσι οι σχέσεις που δίνουν την ένταση και το δυναμικό στο πεδίο βαρύτητας της Γης -πάντα αναφερόμαστε στον εξωτερικό της χώρο- είναι

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ντάνης διακομίστηκε στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ", όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ευαισθησία δεν περιμένω. [pic] (3.59) και [pic] (3.60)

Παρά τις έρευνες των αστυνομικών οι δύο νεαροί δράστες παραμένουν άγνωστοι και αναζητούνται.

Αλλά οι ηθοποιοί που "παίζουν" στη σειρά;

Σχ. 3.53 Γραφικές παραστάσεις του μέτρου της έντασης και του δυναμικού σε συνάρτηση με την απόσταση από το κέντρο της Γης, για σημεία που βρίσκονται έξω από αυτή.

Αυτοί οι ηθοποιοί, που μερικούς πολύ εκτιμώ, δεν ντρέπονται;

Εικ.3.11 Αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης. Παρά τον βαρύ εξοπλισμό τους (180 kg), μπορούν να κάνουν εντυπωσιακά άλματα. Στην επιφάνεια της Σελήνης η ένταση του βαρυτικού πεδίου είναι έξι φορές μικρότερη από αυτή στην επιφάνεια της Γης.

Πώς μπορούν και εκφέρουν αυτά που εκφέρουν; Πώς μπορούν και "παίζουν" έτσι; Αυτοί; Που σε συνεντεύξεις τους μου έλεγαν όλα αυτά τα περί "Ήθους" και περί "ευαισθησιών" και περί "κατάντιας της ελληνικής τηλεόρασης" και περί "ιδεολογίας"; Κρίση γεροντοκορισμού, θα μου πείτε, σ' έπιασε; Την κ. Λουκά θα μας παίξεις κι άρχισες τις χρηστομάθειες; Όχι. Απλώς ντρέπομαι. Μ' αυτό που βλέπω και ακούω.