Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Μια σπείρα εφήβων, η οποία είχε "εξειδικευθεί" στις απάτες μέσω του Διαδικτύου, εξάρθρωσαν χθες οι ισπανικές αρχές, συλλαμβάνοντας 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν μικρότερα των 16 ετών και διέμεναν ακόμη με τους γονείς τους.

Αναγκαίες προϋποθέσεις για μια σωστή διαίρεση

Οι έφηβοι κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους σε chat-rooms στο Ίντερνετ και στη συνέχεια τα έπειθαν να τους αποκαλύψουν τον αριθμό των πιστωτικών τους καρτών, τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς και τα προσωπικά τους στοιχεία.

Να ελέγξετε αν η διαίρεση των ρηματικών χρόνων που απεικονίζεται με το διάγραμμα είναι ορθή, συγκεκριμένα αν γίνεται με μια ενιαία διαιρετική βάση.

Συνολικά στους υπολογιστές τους βρέθηκαν οι πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες περισσότερων από 500 ανθρώπων.

Π.χ. Οι χρόνοι των ρημάτων της οριστικής

Το εντυπωσιακό ήταν ότι τα μέλη της σπείρας, παρότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στη ζωή τους, καθώς είχαν γνωριστεί μεταξύ τους δικτυακά, δρούσαν απόλυτα συντονισμένα, ενώ το καθένα είχε το δικό του ρόλο.

παροντικοί - παρελθοντικοί - περιφραστικοί - στιγμιαίοι

Έτσι, ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό ιστοσελίδων, όπως π.χ. σελίδων όπου μπορεί κανείς να προσθέσει μονάδες στην κάρτα του κινητού του τηλεφώνου, πληρώνοντας μέσω πιστωτικής, πανομοιότυπων με τις αυθεντικές, οι οποίες ξεγελούσαν τα θύματα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από μία διαιρετικές βάσεις, να διαιρέσετε εσείς την έννοια με καθεμιά από τις βάσεις αυτές, και να κάνετε τα αντίστοιχα διαγράμματα (βλ. και ΝΕΓ παρ. 219-225).

Άλλοι είχαν στον τομέα ευθύνης τους το λεγόμενο "phreaking", τη διείσδυση, δηλαδή, σε ασφαλή τηλεφωνικά δίκτυα μέσω του Ίντερνετ, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επιφορτισμένοι με το να κάνουν αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές, χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες των θυμάτων τους.

Να παρατηρήσετε αν η διπλανή διαίρεση είναι τέλεια, δηλαδή αν περιλαμβάνει όλα τα είδη του γένους.

Συλλήψεις έγιναν στο Αλικάντε, το Κάδιξ, τη Μάλαγα, τη Σεβίλλη, τη Χιρόνα και το Ποντεβέρδα.

Οι διαθέσεις του ρήματος είναι οι εξής: ενεργητική, παθητική και μέση.

Να προσέξετε αν η διαίρεση που αναφέρεται στα είδη του πεζού λόγου στην Αρχαία Ελλάδα είναι συνεχής, δηλαδή αν δεν γίνεται κάποιο άλμα στα είδη της.

Τα είδη του πεζού λόγου στην αρχαία Ελλάδα ήταν: η ιστορία, η φιλοσοφία και οι δικανικοί λόγοι.

Όπως είδαμε στα προηγούμενα παραδείγματα, η διαίρεση πρέπει να γίνεται κάθε φορά με μια ορισμένη και ενιαία διαιρετική βάση, να είναι τέλεια και συνεχής.