Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( δίωξη εναντίον εκδοτών για τα περί..."kannabishop" ) 

Δίωξη εναντίον εκδοτών για τα περί…"Kannabishop" Επελέγησαν οι 50 "ικανοί" δικαστές

11.2.2. Ροή εκτέλεσης εφαρμογής

Την ώρα που η μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών έχει χτυπήσει τη πόρτα των σχολείων, οι εισαγγελικές αρχές στρέφουν καθώς φαίνεται την προσοχή τους στην ολική πάταξη του φαινομένου…των ρούχων από ινδική κάνναβη.

Θα κληρωθούν για τη δίκη της 17 Ν

Αν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη ροή εκτέλεσης μιας εφαρμογής που ακολουθεί την τεχνική του οδηγούμενου από γεγονότα προγραμματισμού και υποστηρίζει διαδικασίες γεγονότων, μπορούμε να τη παρουσιάσουμε με τα παρακάτω βήματα :

Ένα μόλις μήνα μετά τον αιφνίδιο έλεγχο της αστυνομίας στο κατάστημα της Γεωργίας Καλοφωλιά στο Κολωνάκι, με την επωνυμία "KANNABISHOP" και τη σύλληψη της ως "εμπόρου ναρκωτικών", ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Τζαβέλας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά τριών εκδοτών και του εισαγωγέα των επίμαχων ρούχων στην Ελλάδα, για πρόκληση, διαφήμιση και διευκόλυνση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση.

Χωρίς εντάσεις συνεδρίασαν χθες οι Ολομέλειες των Εφετών και των Εισαγγελέων Εφετών Αθηνών προκειμένου να επιλέξουν τους "ικανούς" συναδέλφους τους, οι οποίοι θα διεξαγάγουν στις 3 Μαρτίου τη δίκη της 17 Ν.

1. Ο χρήστης ξεκινά την εκτέλεση της εφαρμογής.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση του προέδρου του Πανελληνίου Αντιναρκωτικού Αγώνα, Γ. Δαραβίγκα, κατά των εκδοτών Α. Τεγόπουλου, Π. Κωστόπουλου, Γ. Θαλασσινού και του εισαγωγέα Ι. Γκανιάτσα οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία από την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας, που θα διενεργήσει προανάκριση για την υπόθεση.

Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε με αφορμή τη δίκη για τους κατηγορουμένους ως μέλη της 17 Νοέμβρη, και προβλέπει ότι "για υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί να εκδικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και λόγω της σοβαρότητας πρόκειται να διαρκέσουν επί μακρό χρόνο, η Ολομέλεια ορίζει δεκαπλάσιο αριθμό από τα μέλη του δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων κληρώνονται ο πρόεδρος Εφετών και ο αναπληρωτής του, οι δύο σύνεδροι και ένας αναπληρωτής τους". 2. Τα αντικείμενα της εφαρμογής περνούν σε κατάσταση αναμονής γεγονότων.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, οι εκδότες μέσω των εντύπων τους διαφήμισαν τα ρούχα τα οποία…μπορούν να ωθήσουν τους νέους στα ναρκωτικά!

Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και από την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών, όπου από το σύνολο των εισαγγελικών λειτουργών επιλέγονται δέκα και από αυτούς κληρώνονται ένας τακτικός και ένας αναπληρωτής, που θα μετέχουν στη σύνθεση του δικαστηρίου.

3. Μόλις ένα αντικείμενο αναγνωρίσει μέσα στο περιβάλλον του κάποιο γεγονός που το αφορά, καλεί την αντίστοιχη διαδικασία γεγονότος.

Σημειώνεται πως πριν ένα μήνα η κ. Καλοφωλιά προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης ως "έμπορος ναρκωτικών" και αφού…ανακρίθηκε επί τρεις ώρες οδηγήθηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, όπου ασκήθηκε σε βάρος της δίωξης για…διαφήμιση και διάδοση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερη.

Ποιοι εξαιρέθηκαν

4. Αν στη διαδικασία γεγονότος έχουμε συμπεριλάβει εντολές κώδικα, εκτελούνται διαφορετικά η εφαρμογή αγνοεί το γεγονός.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος είχε "πρωταγωνιστήσει" τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια ανάλογη και εξίσου πρωτοφανή υπόθεση με κατηγορούμενους τους υπευθύνους γνωστού περιοδικού.

Η επιλογή των δικαστών και των εισαγγελέων έγινε ομόφωνα από τις Ολομέλειες Εφετών και Εισαγγελέων Εφετών.

5. Τα αντικείμενα της εφαρμογής περνούν πάλι σε κατάσταση αναμονής γεγονότων (Βήμα 2).

Στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχαν καταδικαστεί για πρόκληση σε χρήση ναρκωτικών και διαφήμιση ναρκωτικών, όλα τα στελέχη του περιοδικού "01" και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος "KANNABISHOP", Γεωργία Καλοφωλιά, που βρέθηκε στο εδώλιο κυριολεκτικά από…σπόντα!

Εξαιρέθηκαν οι συνάδελφοί τους που συνταξιοδοτούνται λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας λίγους μήνες μετά την έναρξη της δίκης, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα μέλη της διοίκησης του Εφετείου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.κ. Δημ. Κυριτσάκης και Χαρ. Αθανασίου, οι τρεις εφέτες που διενήργησαν την ανάκριση για την υπόθεση, καθώς και όσοι συμμετείχαν στο δικαστικό συμβούλιο που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τους 18 κατηγορουμένους.

Ο προγραμματιστής δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβει εντολές κώδικα σε κάθε διαδικασία γεγονότος που υποστηρίζουν τα αντικείμενα της εφαρμογής.

Η τελευταία εισάγει στο κατάστημά της από το εξωτερικό ρούχα που έχουν κατασκευαστεί με πρώτη ύλη την ινδική κάνναβη, η οποία, σημειωτέον, χρησιμοποιείται ευρέως από τις αρχές του αιώνα για την κατασκευή υφασμάτων.

"Η θέση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων - δήλωσε ο κ. Χαρ. Αθανασίου - μετά την ψήφιση του νόμου, ήταν ότι οι επιλογές έπρεπε να γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια, όπως και έγιναν, ώστε να μην υπάρξουν παράπονα ή τριβές από τυχόν παραλείψεις".

Απλά επιλέγει αυτές για τις οποίες τον ενδιαφέρει το πρόγραμμα να αντιδρά.

Το περιοδικό, στο τεύχος του Νοεμβρίου1997, δημοσίευσε ρεπορτάζ αγοράς με τα "απαγορευμένα" ρούχα γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δαραβίγκα, ο οποίος υπέβαλε μήνυση σε βάρος της κ. Καλοφωλιά και των υπευθύνων του περιοδικού.

Τα ονόματα

Αν μια διαδικασία γεγονότος δεν περιέχει καμία εντολή κώδικα, όπως είναι φυσικό αυτό το γεγονός αγνοείται τελείως από την εφαρμογή, σαν να μην συνέβη ποτέ.

Συγκεκριμένα, τα 50 ονόματα δικαστών και εισαγγελέων, από τα οποία θα κληρωθούν τα μέλη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι τα ακόλουθα: Πρόεδροι Εφετών: Χρ. Γεωργαντόπουλος, Αθ. Γιωτάκος, Γ. Χλαμπουτάκης, Αχ. Νταφούλης, Αν. Μαρκάκης, Ελένη Μαραθά, Δημ. Κιτρίδης, Αθαν. Μπρίλλης, Μιχ. Μαργαρίτης και Φ. Καϋμενάκης.

Ένα γεγονός είναι δυνατό να προκληθεί και μέσα από εντολές κώδικα.. Η επιτυχία μιας οδηγούμενης από γεγονότα εφαρμογής εξαρτάται από τον τρόπο που ο προγραμματιστής χρησιμοποιεί τα γεγονότα. Η πρόκληση γεγονότων μέσα από κώδικα αποτελεί μια έξυπνη τεχνική.

Εφέτες: Κων. Κούκλης, Ηλ. Γιαννακάκης, Γρ. Μάμαλης, Διον. Γιαννακόπουλος, Εμ. Καλούδης, Αιμιλία Λίτινα, Αντ. Παπαθεοδώρου, Αθαν. Θέμελης, Αλίκη Αντωνακούδη, Γ. Μπαρμπάτσης, Αλεξ. Φαϊτάς, Ειρήνη Αθανασίου, Ελένη Σκούρα, Ιω. Τέντες, Σπ. Ζακόπουλος, Σερ. Σεφεριάδης, Σπ. Ζιάκας, Χαρ. Παπαηλίου, Διον. Βερτέλης, Γρηγορία Μπαφούνου, Κλεονίκη Θεοδωρακοπούλου, Βασ. Κουρκάκης, Ελευθ. Νικολόπουλος, Κυρ. Γεωργίου, Ιω. Παπουτσής, Βασ. Φούκας, Ιω. Σιδέρης, Παναγ. Αθανασόπουλος, Νικ. Ζαΐρης και Στέλιος Βουγιούκαλος.

Εισαγγελείς Εφετών: Χρ. Λάμπρου, Γ. Σανιδάς, Απ. Οικονόμου, Μιχ. Κοντογιώργης, Βασ. Μαρκής, Π. Καίσαρης, Αν. Ζύγουρας, Κων. Βομπίρης, Παν. Θάνος και Αντ. Μύτης.