Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( σωστή η επιλογή πάγκαλου για την αναθεώρηση - ζώνες φορτοεκφόρτωσης ή παγίδες για κλήσεις; :: 1/2/2006 18:20:33) 

Σωστή η επιλογή Πάγκαλου για την αναθεώρηση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 9 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Χωριστείτε σε μικρές ομάδες. Αναλάβετε ένα από τα παρακάτω θέματα και παρουσιάστε το στην τάξη:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φ. ΒΑΡΥΤΗΣ δικηγόρος, Θεσσαλονίκη

Τα λάθη κοστίζουν ακριβά

1. Ο Ε. Μάινας με το ποίημά του και ο Γερμανός σκιτσογράφος με το σκίτσο του σχολιάζουν κριτικά τον τρόπο που γιορτάζουμε σήμερα τα Χριστούγεννα.

Μιας και άνοιξε ο διάλογος για την αναθεώρηση του συντάγματος, θα μου επιτραπεί να υποστηρίξω ότι πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη αναθεώρηση του συντάγματος, όπως το διαμόρφωσαν "συναινετικά" οι τεχνοκράτες συνταγματολόγοι των δύο κυρίαρχων κομμάτων που το ψήφισαν, τα μόνα κόμματα που θα μπορούσαν να προτείνουν μία νέα αναθεώρηση είναι το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

Τι σημαντικό θέλουν να τονίσουν και οι δυο τους;

Αν βέβαια θέλουμε να μιλάμε για καταστατικό χάρτη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης μετά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά

Τι προτείνει το ποίημα από την Αϊτή για αληθινά Χριστούγεννα;

Με αυτά ως βάση θα μου επιτραπεί να υποστηρίξω ότι μπορεί να μη φαίνεται "έξυπνη", αλλά είναι "σεμνή και ταπεινή" η απόφαση του κ. Παπανδρέου να ορίσει τον έμπειρο πολιτικό κ. Πάγκαλο εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στο διάλογο για την αναθεώρηση του συντάγματος και όχι τον επίσης έμπειρο πολιτικό και συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο ή έναν άλλο από τους πολλούς τεχνοκράτες που διαθέτει και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Ολυμπιακός και η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι εκτός ελέγχου.

2. Συγκεντρώστε πληροφορίες (από βιβλία, διαδίκτυο ή πρόσωπα) για το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες, Ορθόδοξες και μη.

Αυτό γιατί ένας τεχνοκράτης συνταγματολόγος είναι δύσκολο να περάσει τη μοναδική τροποποίηση που έχει ανάγκη το σύνταγμα στην παράγραφο 1 του άρθρου 2.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης άλλαξε τέσσερις «καπετάνιους» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τώρα βλέπει το «ερυθρόλευκο» καράβι να εκπέμπει SOS μέσα σε μεγάλη τρικυμία. 3. Συγκεντρώστε κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια (ελληνικά και ξένα) και βρείτε ποια από αυτά και σε ποια έκταση έχουν σχέση με τα γεγονότα και τη σημασία της Γέννησης και με τη γιορτή των Χριστουγέννων, και ποια όχι.

"Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου και του δημοσίου λογικού αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

Για να φθάσει στο σημείο μηδέν ο Ολυμπιακός έγιναν αλλεπάλληλα λάθη από τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και μερίδα οπαδών της ομάδας. 4. Βρείτε και άλλες εκκλησιαστικές εικόνες της Γέννησης, συγκρίνετέ τες με αυτή του βιβλίου και σημειώστε τα συμπεράσματά σας.

Νόμος ορίζει τις ποινές που απειλούνται για κάθε δημόσιο άνδρα που υποτιμά τη νοημοσύνη του κυρίαρχου λαού".

Η πειραϊκή ομάδα κινδυνεύει να τα χάσει όλα εφέτος.

5. Καταγράψτε και αξιολογήστε χριστουγεννιάτικα κάλαντα, έθιμα και εκδηλώσεις του τόπου σας.

Αν μάλιστα καταφέρει ο κ. Πάγκαλος να ξεπεράσει την αντίδραση του αρχιεπισκόπου για την αναμόρφωση του όρκου που δίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει την καταδίκη της στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και πάντως την αποδοκιμασία των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μοναδικός στόχος που απέμεινε είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Προς την πρωινή Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία

Ζώνες φορτοεκφόρτωσης ή παγίδες για κλήσεις;

Στόχος πολύ δύσκολος, με την ψυχολογία στραπατσαρισμένη…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, βιολόγος-περιβαλλοντολόγος, Θεσσαλονίκη

Πώς έφθασε σε αυτό το κατάντημα ο Ολυμπιακός;

Στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι στάθμευσης για τις φορτοεκφορτώσεις.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ πήρε το τιμόνι του Ολυμπιακού σε μια δύσκολη στιγμή. Προηγήθηκαν οι Λεμονής, Κόλλιας, Κάτανετς

Το έχουν "διαμορφωθεί" είναι υπερβολικό, διότι τόσο η οριζόντια όσο και η κάθετη σήμανση είναι ελλιπείς.

1. Λανθασμένες αποφάσεις του κ. Κόκκαλη, σε ό,τι αφορά την πρόσληψη τεσσάρων τεχνικών!

Στη οριζόντια σήμανση δεν υπάρχει έντονη διαγράμμιση πάνω στην άσφαλτο, η σκόνη και η βροχή ξεθωριάζουν το χρώμα, με αποτέλεσμα η διαγράμμιση να μην είναι ευδιάκριτη σε αντίθεση με τη λεωφορειογραμμή.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μέσα σε διάστημα πέντε μηνών άλλαξε τέσσερις προπονητές, τους Τάκη Λεμονή, Γιάννη Κόλλια, Σρέτσκο Κάτανετς, Όλεγκ Προτάσοφ.

Επειδή οι διαγραμμίσεις σβήνουν εύκολα, θα μπορούσαν τουλάχιστον να υπάρχουν πλαστικές αναδιπλούμενες κολόνες.

Ο Λεμονής απολύθηκε στις 9/10 /2002 και τη θέση του πήρε ο υπηρεσιακός Γιάννης Κόλλιας.

Στην περίπτωση της κάθετης σήμανσης υπάρχει μεν μία πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης, η οποία όμως συνήθως είναι κρυμμένη από κάποιο δέντρο.

Ο Ολυμπιακός έκανε βήματα σημειωτόν.

Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση η σήμανση "αρχή" και "τέλος" της οριοθετημένης περιοχής ούτε υπάρχει η ένδειξη ότι σε περίπτωση στάθμευσης αφαιρούνται πινακίδες.

Στις 7 Νοεμβρίου προσελήφθη ο Σρέτσκο Κάτανετς και απολύθηκε ύστερα από τρεις μήνες γιατί θεωρήθηκε ότι μείωσε με τις δηλώσεις του τον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσαμε τελικά να μιλήσουμε για ειδικά σχεδιασμένες "παγίδες", όπου ανυποψίαστοι οδηγοί βλέποντας σειρά σταθμευμένων αυτοκινήτων "πέφτουν" μέσα.

Ο Προτάσοφ που τον διαδέχθηκε όμως θα πρέπει να μάθει πολλά πράγματα στην «πλάτη» του Ολυμπιακού για να προχωρήσει στην προπονητική.

Οι οδηγοί, αν υπήρχε η ένδειξη ότι αφαιρούνται οι πινακίδες ή αν υπήρχαν οι αναδιπλούμενες κολόνες, σε καμία περίπτωση δεν θα στάθμευαν.

2. Βασικό στοιχείο στα αποδυτήρια είναι η απειθαρχία.

Από την άλλη πλευρά οι ζώνες φορτοεκφόρτωσης δεν εξυπηρετούν το σκοπό τους, διότι υπάρχουν πάντα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αποκορύφωμα είναι η απαράδεκτη ενέργεια του Κριστιάν Καρεμπέ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη.

Τα φορτηγά δεν μπορούν να σταθμεύσουν σε αυτές, με αποτέλεσμα να διπλοπαρκάρουν και να εμποδίζουν την κίνηση.

Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» εταιρείας κάλεσε σε απολογία τον Γάλλο αμυντικό μέσο, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τιμωρία του!

Η δημοτική αστυνομία δεν δείχνει κατανόηση ούτε στους φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι αναγκαστικά διπλοπαρκάρουν (από τη στιγμή που ο χώρος φορτοεκφόρτωσης είναι κατειλημμένος), για να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματα των καταστημάτων (τα οποία πληρώνουν "τσουχτερά" δημοτικά τέλη).

3. Οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών δεν είναι ιδανικές.

Αυτό το γεγονός συμβαίνει εδώ και πολλούς μήνες.

Υπάρχουν παίκτες που έχουν μόνο τυπικές σχέσεις μεταξύ τους.

Εκείνο που είναι άξιο απορίας είναι γιατί συντάσσω εγώ αυτήν την έκθεση και όχι κάποιο αστυνομικό όργανο της δημοτικής αστυνομίας προς την υπηρεσία του.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι η καλή οικογένεια.

Μάλιστα σε υπόδειξή μου σε έναν αστυνόμο της δημοτικής αστυνομίας για το πρόβλημα της σήμανσης (ότι είναι κρυμμένη πίσω από το δέντρο), αυτός μου ανταπάντησε ειρωνικά ότι θα στρέψουν την πινακίδα προς το κατάστημά μας, ώστε να το βλέπουμε.

4. Τα υψηλά συμβόλαια.

Νομίζω ότι με τέτοια συμπεριφορά δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν μεγάλες απολαβές (Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Ζέτερμπεργκ, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Μπερμούδες) και άλλοι που έχουν χαμηλά συμβόλαια.

Όλοι οι πολίτες θέλουμε ενεργά αστυνομικά όργανα, που θα διορθώνουν τα κακώς κείμενα στην πόλη μας.

Είναι επόμενο να υπάρχουν γκρίνιες.

Είναι υποχρέωσή τους λοιπόν να επισημαίνουν την ελλιπή σήμανση και να είναι ευγενικοί στους πολίτες που προσπαθούν να βοηθήσουν.

5. Έλλειψη φυσικής κατάστασης. Στα δύο τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν… κουρασμένα παλικάρια. Ο Κάτανετς καθιέρωσε τις πρωινές προπονήσεις, κάτι που δεν άλλαξε ο Προτάσοφ.

Τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν ώρα έναρξης τις 19: 00 και τίθεται το ερώτημα πώς ένας ποδοσφαιριστής που κάνει προπόνηση το πρωί στις 11: 00 έχει εξοικειωθεί με την ώρα έναρξης του αγώνα;

6. Συνεχείς μυϊκοί τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Ολυμπιακό, ούτε λίγο ούτε πολύ, οκτώ τραυματίες! Πιθανότατα η αλλαγή ρυθμού στις προπονήσεις και η ανεπαρκής αποθεραπεία έχουν οδηγήσει σε τέτοια συμπτώματα.

7. Παίκτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Κάποιοι ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Η ομάδα χρειάζεται ανανέωση.

8. Λανθασμένες μεταγραφές. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί τόσα χρόνια ο κ. Κόκκαλης δεν έχει κάνει μεταγραφή καταξιωμένου αμυντικού.

9. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν προσωπικότητες ποδοσφαιριστών, όμως δεν υπάρχει ομάδα συνόλου. Το αυριανό παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη θεωρείται σταθμός στην πορεία του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση νίκης οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν παράταση ζωής στο κυνήγι του τίτλου. Διαφορετικά; Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ: Με πολλές απουσίες

Σαν πληγωμένο θηρίο

Τη νίκη-βάλσαμο αναζητά αύριο ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη, κόντρα στον Ιωνικό (19.00, SuperSport). Το παιχνίδι θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τους πρωταθλητές στην υπόθεση του τίτλου και όχι μόνο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι, προς το παρόν, στο πλευρό της ομάδας. Εκπρόσωποι της «Θύρας 7» συναντήθηκαν χθες με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών στου Ρέντη και διεμήνυσαν ότι θα παραστούν στο ματς της Νεάπολης. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας. Τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν παγιδεύσει τον Προτάσοφ, ο οποίος θα παρατάξει σύνθεση ανάγκης. Στους τραυματίες Τζιοβάνι, Ζε Ελίας, Πατσατζόγλου, Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Άντζα, Βενετίδη, προστέθηκε ο Χούτος. Ο τελευταίος αποχώρησε λίγο προτού ολοκληρωθεί η χθεσινή προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τους Κατεργιαννάκη - Αμανατίδη, Ανατολάκη, Κωστούλα, Νόβακ - Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς - Οφορίκουε, Καστίγιο. Θέση διεκδικεί ο Κουλουχέρης.