Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στιβος :: 10/1/2006 21:30:51) 

ΣΤΙΒΟΣ

Η ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

Εξαναγκασμένες ταλαντώσεις ενός φυσικού συστήματος

Αισιοδοξία για το παγκόσμιο

Εφιάλτης η «μάχη των πόλεων»

Το συγκεκριμένο φυσικό σύστημα μπορεί να δεχτεί εξωτερική περιοδική δύναμη - συνήθως αρμονική - επιλεγόμενου πλάτους, F0, και επιλεγόμενης κυκλικής συχνότητας, ω, μέσω ενός μηχανικού ταλαντωτή συνδεδεμένου στο ελεύθερο άκρο του, Ε: [pic] (4)

Την πρώτη της συνεδρίαση, για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου (16-17 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ) έκανε χθες στα γραφεία της ΕΟΕ η οργανωτική επιτροπή, υπό την προεδρία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού.

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Υπό την μόνιμη επίδραση της παραπάνω δύναμης (όπως είδαμε και στο πείραμα) το σύστημά μας άρχισε να εκτελεί μία εξαναγκασμένη ταλάντωση διαφορετική από την ελεύθερη ταλάντωσή του. "Κορυφαίοι αθλητές απ' όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε μία άρτια διοργάνωση, υψηλού επιπέδου, η οποία θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο -σήμα κατατεθέν της Ολυμπιακής Ελλάδας", τόνισε ο κ. Ορφανός.

Στο αντάρτικο πόλεων είναι πολύ δύσκολο να προτρέξει κανείς σε εκτιμήσεις για το ποιος θα είναι ο νικητής και πότε

Παρατηρήσαμε ότι, κατά το αρχικό χρονικό διάστημα εφαρμογής της εξωτερικής δύναμης, η εξαναγκασμένη ταλάντωση δεν είχε σταθερό πλάτος (μεταβατικό φαινόμενο).

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής δήλωσε ότι "πρέπει να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ για να είναι όλα έτοιμα, καθώς έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας.

Οι δέκα ψηφιακοί στρατιώτες της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας του αμερικανικού στρατού προχωρούν με χίλιες προφυλάξεις μέσα στους δρόμους της Βαγδάτης.

Κατά το μεταβατικό φαινόμενο το σύστημα "θυμάται" ακόμη τη φυσική κυκλική συχνότητα του, ω0, ενώ εμείς προσπαθούμε να του επιβάλουμε, από έξω, μία άλλη κίνηση, εφαρμόζοντας πάνω του αρμονική δύναμη κυκλικής συχνότητας, ω.

Θα τα καταφέρουμε".

Ο αέρας γύρω είναι γεμάτος καπνούς από το φλεγόμενο πετρέλαιο που μειώνει την ορατότητα στα μερικά μέτρα για το ελικόπτερο Απάτσι το οποίο προσπαθεί να τους παρακολουθεί.

Παρατηρήσαμε επιπλέον, όμως, ότι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το πλάτος της εξαναγκασμένης ταλάντωσης πρακτικά σταθεροποιήθηκε σε μία τιμή, έστω, Χ0, και ότι η εξαναγκασμένη ταλάντωση έγινε απλή αρμονική: x= Χ0 συν ω t (6) με κυκλική συχνότητα, ω, αυτήν της εξωτερικής περιοδικής δύναμης.

ΠΟΛΟ: Το ντέρμπι Βουλιαγμένης - Γλυφάδας ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Για πρώτη φορά από την αρχή των επιχειρήσεων οι γιάνκηδες προχωρούσαν χωρίς την κάλυψη των σούπερ τανκς τους.

Η κατάσταση στην οποία, τελικά, καταλήγει το σύστημα - όπου η φυσική ταλάντωση του συστήματος δεν είναι αισθητή και όπου η εξωτερική ταλάντωση έχει κυριαρχήσει, πρακτικά, πλήρως - ονομάζεται μόνιμη ή στάσιμη κατάσταση, και με αυτήν, ουσιαστικά, θα ασχοληθούμε.

Ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ιωνικό. Το αστικό περιβάλλον μάχης ήταν πολύ επικίνδυνο για τα άρματα και δεν τόλμησαν να μπουν μέσα στα σοκάκια.

Το πλάτος X0 και η κυκλική συχνότητα, ω, της εξαναγκασμένης ταλάντωσης στη μόνιμη κατάσταση ονομάζονται, αντίστοιχα, πλάτος και κυκλική συχνότητα της εξαναγκασμένης ταλάντωσης.

Το πρόγραμμα: Χανιά - Ολυμπιακός (17.30), Ιωνικός - ΠΑΟΚ (18.00), Βουλιαγμένη - Γλυφάδα (19.00), Εθνικός - ΝΕ Πατρών (19.00). Μπροστά από τους στρατιώτες προχωρά ένα μικρό μη επανδρωμένο όχημα Lemming, που ψάχνει για ενέδρες και παγίδες.

Οποιοδήποτε φυσικό σύστημα μπορεί να δεχτεί εξωτερική περιοδική δύναμη, να εκτελέσει εξαναγκασμένες ταλαντώσεις - επιθυμητές ή ανεπιθύμητες - και να παρουσιάσει την παραπάνω συμπεριφορά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ σήμερα (17.45) θα γίνει ο εξ αναβολής αγώνας της 5ης αγωνιστικής μεταξύ της Χίου και της Πάτρας. Ξαφνικά το μικρό ρομπότ ανατινάζεται μέσα σε μια εκτυφλωτική έκρηξη, χτυπημένο από αντιαρματική ρουκέτα.

ΤΕΝΙΣ: Στο δεύτερο γύρο του απλού, στο τουρνουά 145.000 δολαρίων της Καμπέρας, σταμάτησε η Λένα Δανιηλίδου, που ηττήθηκε χθες από την Ισραηλινή Σαχάρ Πιρ με 7-6, 6-2.

Ταυτόχρονα πυκνά πυρά από Καλάσνικοφ θερίζουν την ομάδα των Αμερικανών στρατιωτών.

Πλέον οι ελπίδες της Θεσσαλονικιάς πρωταθλήτριας για διάκριση στο τουρνουά περιορίζονται στο διπλό.

Οι άριστα εκπαιδευμένοι Αμερικανοί πεζικάριοι σπεύδουν να καλυφθούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Καμπάνια προκειμένου να σταματήσουν οι Κινέζοι να φτύνουν στο δρόμο, αποφάσισαν να κάνουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Πεκίνου και έτσι θα τοποθετήσουν στις πόλη ειδικά πτυελοδοχεία σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, προκριμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες.

Ο λοχίας Μίλερ σήκωσε το Μ-16 και άρχισε να γαζώνει με σφαίρες τα παράθυρα των διπλανών πολυκατοικιών, απ' όπου έρχονταν τα πυρά - οι σκηνές και οι ήχοι από την αγαπημένη του ταινία «Blackhawk Down» τού ήρθαν στον νου:

ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ του πυρός έγινε ένα ιστορικό κλειστό γυμναστήριο, στα Σούρμενα της Αθήνας, από πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ευτυχώς χωρίς τραυματίες.

«Μα εδώ είναι Βαγδάτη και 2003, δεν είναι το Μογκαντίσου του 1995…» σκέφθηκε.

Πιθανό σενάριο. Το σενάριο φαίνεται κινηματογραφικό αλλά σε λίγες ημέρες μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αναφέρεται σε μονάδες και όπλα που στ' αλήθεια συμμετέχουν στην επίθεση στο Ιράκ και περιγράφει ένα ενδεχόμενο καθόλου απίθανο: Πρόκειται για το δυσμενέστερο, ίσως, σενάριο για τις ΗΠΑ, τον εγκλωβισμό τους σε μάχη των πόλεων. Ένας ανταρτοπόλεμος πόλεων στον οποίο θα συγκρούονται η πολιτικοφυλακή του Σαντάμ έχοντας στο πλευρό της την πλειονότητα των κατοίκων με τους Αμερικανούς πεζοναύτες. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να προτρέξει κανείς σε εκτιμήσεις για το ποιος θα είναι ο νικητής και πότε.

Η εξήγηση είναι απλή. Το μεγάλο αβαντάζ των Αμερικανών, τα έξυπνα όπλα και η υπεροπλία κάθε μορφής που βασίζεται κυρίως στη νέα τεχνολογία θα χαθούν στα σοκάκια της Βαγδάτης ή όποιας άλλης μεγάλης πόλης του Ιράκ. Σε μία τέτοια μάχη σώμα με σώμα οι Ιρακινοί που ξέρουν τα κατατόπια της πόλης θα έχουν το πάνω χέρι, ενώ η εικόνα, κάθε μέρα, έστω και μικρού αριθμού νεκρών Αμερικανών στρατιωτών είναι σαφές ότι γρήγορα θα μεταστρέψει την αμερικανική κοινή γνώμη κατά της ανάμιξης των ΗΠΑ στο Ιράκ.

«Η εκδοχή αυτή είναι ιδιαίτερα επώδυνη - και πολιτικά - για την Ουάσιγκτον και την ηγεσία της» επισημαίνει στα «ΝΕΑ» έμπειρος πρώην αρχηγός Γενικού Επιτελείου. «Η άφιξη στις ΗΠΑ κάθε μέρα έστω και 5 σάκων με νεκρούς φαντάρους ισοδυναμεί με την έκρηξη ''μικρών πυρηνικών'' στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης» προσθέτει.

Σώμα με σώμα. Το σενάριο της μάχης σώμα με σώμα μέσα στα χαλάσματα της Βαγδάτης γίνεται ακόμη δυσμενέστερο όσο περισσότερο χρόνο διαρκέσει. Γιατί από τη μια πλευρά, μία χώρα όπως το Ιράκ δεν φοβάται τις απώλειες όσο μεγάλες και να είναι ενώ, από την άλλη, κάθε Αμερικανός νεκρός στρατιώτης που θα φθάνει με την Αστερόεσσα πάνω στο φέρετρό του του θα προκαλεί μεταστροφή της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ με γεωμετρική πρόοδο. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 η εικόνα ενός μόνο Αμερικανού συρόμενου από τα εξαγριωμένα πλήθη στην πρωτεύουσα της Σομαλίας άλλαξε με μιας τη στάση των ΗΠΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι την ήττα στο Βιετνάμ δεν την έφεραν τόσο οι Βιετκόνγκ όσο η διεθνής κατακραυγή και η αντίδραση των Αμερικανών φοιτητών έπειτα και από τη σφαγή στο Μάι Λάι…