Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γκουγκουλιας και παπαδοπουλος με εξι γκολ πρωτοι σκορερ :: 12/3/2006 20:56:51) 

4Χ4: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (δεν διακρίνεται) σημείωσε το τελικό 3-0 σκοράροντας για τέταρτη φορά σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.

Σε αντίθεση με την οικονομία που αποτιμά ήδη τις πρώτες επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράκ

Οι διηγήσεις της Παλαιάς Διαθήκης για τη δημιουργία του κόσμου

ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΞΙ ΓΚΟΛ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Παράπλευρα… κέρδη για την κυβέρνηση

Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν

"Ισοπαλία" με το πέναλτι

Ο πόλεμος συσπειρώνει γύρω της τους πολίτες

Από τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι, όσο απλοϊκά κι αν ζούσαν, γνώριζαν όπως κι εμείς τη δυστυχία και την ευτυχία, τον πόλεμο και την ειρήνη, την ασχήμια και την ομορφιά.

Το σκορ στο Χαριλάου είναι 2-0 και ο Χρήστος Βελώνης μετά την προσπάθεια του Γκουγκουλιά κερδίζει πέναλτι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Έβλεπαν, όπως κι εμείς, τα δέντρα να βλασταίνουν, τον ήλιο να ανατέλλει, τα παιδιά να γεννιούνται, δικούς τους να πεθαίνουν.

Μόλις ο διαιτητής Ζωγράφος "δείχνει" την άσπρη βούλα, περίπου πέντε χιλιάδες φίλοι του Άρη (3.854 εισιτήρια, 52.707 ευρώ εισπράξεις) φωνάζουν εν χορώ… "Γκουγκουλιάς - Γκουγκουλιάς", ζητώντας να εκτελέσει το πέναλτι για το "γνήσιο" χατ τρικ σε ένα ημίχρονο.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να αποτιμά ήδη τις πρώτες επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράκ, το… πολιτικό επιτελείο όμως χαμογελάει ικανοποιημένο!

Και είχαν, όπως κι εμείς, μεγάλα ερωτήματα:

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος όμως, έχει ήδη πάρει τη μπάλα και οδεύει προς το σημείο του πέναλτι.

Κώστας Σημίτης. Είχε διπλό στόχο η δήλωσή του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στον πόλεμο

Γιατί ζει ο άνθρωπος;

Ο Γκουγκουλιάς (μάλλον δεν θα έλεγε όχι αλλά…) δεν ζήτησε να χτυπήσει το πέναλτι. Η αντίφαση έχει τις ρίζες της στο δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα που κυριαρχεί εδώ και πολλούς μήνες, και επιβεβαιωνόταν από τις δημοσκοπήσεις.

Γιατί πεθαίνει;

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας δείχνει τον σέντερ φορ, αλλά ο κεντρικός αμυντικός των "κίτρινων" έχει ήδη πάρει φόρα και περιμένει το σφύριγμα του διαιτητή. Τώρα, για πρώτη φορά ίσως έπειτα από τόσο καιρό, η κυβέρνηση έχει τις πρώτες ενδείξεις ότι το κλίμα βελτιώνεται.

Γιατί δυστυχεί;

Εκτελεί και δε λαθεύει. Όπως εξηγούσε κυβερνητικός παράγων, «είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή με τον πόλεμο στο Ιράκ, οι πολίτες να εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους, η οποία εγγυάται και τους εξασφαλίζει σταθερότητα και ομαλή πορεία».

Πώς μπορεί να γίνει ευτυχισμένος;

Με το 3-0, έφτασε τα τέσσερα εύστοχα πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις.

Κατά τον ίδιο κυβερνητικό παράγοντα, προς την κατεύθυνση αυτή κινούνταν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη της περασμένης Τρίτης, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Γιατί κάνει λάθη;

Μαζί σκόραρε και το έκτο φετινό του τέρμα, ισοφαρίζοντας τον Γκουγκουλιά που είχε ήδη έξι με τα δύο χθεσινά.

«Ο Πρωθυπουργός, είπε, θέλησε να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε να αντιδρούν σπασμωδικά εξαιτίας του πολέμου, διότι η χώρα δεν πρόκειται να μετάσχει ούτε να έχει την παραμικρή εμπλοκή στον πόλεμο».

Ποια είναι η θέση του μέσα στον κόσμο;

ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας και συμπτωματικά στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Βέροια, είχαν σκοράρει με την ίδια σειρά και τρόπο:

Βεβαίως η δήλωση του κ. Σημίτη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στον πόλεμο δεν έγινε μόνο για να διαβεβαιώσει τους πολίτες για την ομαλότητα στη χώρα.

Ποιος και για ποιο σκοπό δημιούργησε τον κόσμο;

Πρώτα ο Γκουγκουλιάς (0-1) και μετά ο Παπαδόπουλος με πέναλτι (0-2).

Είχε και μια άλλη διάσταση.

Απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα οι άνθρωποι πάντα έβρισκαν στη θρησκεία τους.

Για τον Άρη αυτό ήταν το έβδομο παιχνίδι χωρίς παθητικό, μεγαλύτερη (η προηγούμενη με πέντε) επίδοση της σεζόν.

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόταν και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα.

Σε δεκαεπτά παιχνίδια (αήττητος) δέχτηκε μόλις τρία τέρματα…

Έτσι μια εμφανής ανάμειξη της Ελλάδας στο πόλεμο θα μπορούσε να κινητοποιήσει τα αντιαμερικανικά ανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσει εστίες έντασης στο εσωτερικό του κόμματος, δίνοντας παράλληλα λαβή στα κόμματα της αντιπολίτευσης για κριτική από τα αριστερά στην κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι η Ελλάδα «θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες». Θέλησε έτσι να πληροφορήσει τον ξένο παράγοντα ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για τις αμερικανικές βάσεις και με το ΝΑΤΟ για την παροχή διευκολύνσεων θα τηρηθούν - και τηρούνται ήδη (βάση της Σούδας, αεροδρόμιο Ακτίου, χρήση αεροδιαδρόμων). Όμως ο Πρωθυπουργός θέλησε επίσης να πληροφορήσει εξ αρχής τόσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και την… καραδοκούσα αντιπολίτευση, ότι η όποια «συνεισφορά» της στον πόλεμο είναι μόνο απόρροια των διεθνών υποχρεώσεών της και τίποτε περισσότερο…

Σε δεύτερη μοίρα και τα γκάλοπ. Επί του παρόντος η κυβέρνηση Σημίτη έχει πάρει, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μιαν ανάσα, από τον καταιγισμό των αρνητικών θεμάτων που της προέκυψαν στην περίοδο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου. Ο πόλεμος φαίνεται επίσης ότι θα έχει και μιαν άλλη επίπτωση: θα περάσει σε δεύτερη μοίρα τα αποτελέσματα των δυο-τριών δημοσκοπήσεων που είναι έτοιμες να δημοσιοποιηθούν. Οι δημοσκοπήσεις αυτές που καταγράφουν μια σημαντική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας (διαφορά της τάξεως των 8 και πλέον μονάδων) είναι φανερό ότι σε συνθήκες ομαλής πολιτικής ζωής θα είχαν περαιτέρω επιπτώσεις και στο πολιτικό κλίμα, αλλά και στην ψυχολογία της κυβέρνησης. Τώρα, δύσκολα θα φιλοξενηθούν στις πρώτες σελίδες, ακόμη και των προσκείμενων στη Ν.Δ. εφημερίδων. Αν δημοσιοποιηθούν τελικά…

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

Η Ελλάδα δεν είναι ουδέτερη, είναι κατά του πολέμου

«Πρώτα η Ελλάδα», υπογράμμισε χθες τη νύχτα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την άφιξή του στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες. Σε μια σύντομη δήλωση για τον πόλεμο στο Ιράκ ο κ. Σημίτης τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι ουδέτερη, είναι κατά του πολέμου, δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο, δεν συμμετέχουμε σε αυτόν» και «μας ενδιαφέρει η προστασία των αμάχων».

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, σταθεροί στο τιμόνι της λογικής, να έχουμε σύνεση και οξυδέρκεια. Αυτό που μας νοιάζει είναι το συμφέρον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».