Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΙΡΑΚ Εδώ ο Κόλιν, εκεί ο Κόλιν, με ποιαν είναι ο Κόλιν;

Β. Η περιγραφή της κίνησης της προβολής και η απλή ορμονική ταλάντωση

Μπαράζ επιθέσεων με 23 νεκρούς

Μπορεί να έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ως πρωταγωνιστής στο «Tigerland» ή με την ερμηνεία του στο «Minority Report» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και στη «Δοκιμασία», στο πλευρό του Αλ Πατσίνο (που παίζεται τώρα και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες). Επειδή οι δύο κινήσεις συνδέονται μεταξύ τους, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός, για να περιγράψουμε - ποσοτικά - και την παλινδρομική κίνηση της προβολής του κινητού πάνω σε άξονα:

Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν χθες σε διαφορετικά σημεία του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άτομα.

Κι όμως εσχάτως ο Κόλιν Φάρελ καταφέρνει τελικά να κερδίζει περισσότερο χώρο στα μίντια με τις εξελίξεις στην προσωπική του ζωή, παρά με την κινηματογραφική του καριέρα.

Στην εικόνα 28 το κινητό βρίσκεται στην τυχαία θέση Μ, ενώ εκτελεί ομαλή κυκλική κίνηση με γωνιακή ταχύτητα ω, αντίθετα από την κίνηση των δεικτών του ρολογιού. Στο στόχαστρο των ανταρτών βρέθηκαν αυτοκινητοπομπή, μικρό λεωφορείο και εστιατόριο, ενώ τα θύματα ήταν πολίτες και αστυνομικοί. Προτού λοιπόν προλάβει να αφήσει πίσω του τόσο τη νεαρή ξανθούλα της ποπ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, αλλά και την πιο ώριμη, αλλά εκρηκτική Ντέμι Μουρ, εθεάθη σε τρυφερό τετ-α-τετ με την πρωταγωνίστρια του «Pearl Harbor» και πρώην αγαπημένη του Μάικλ Σιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ.

Εικ. 28

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση σε αστικό λεωφορείο στη Βόρεια Βαγδάτη.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Από τη γεωμετρία του σχήματος 28 προκύπτει: x(t) = R συνφ(t) (i) και επειδή φ(t)= ωt (ii) η (i) γράφεται: [pic] (Εξίσωση θέσης) όπου ω: η γωνιακή ταχύτητα της ομαλής κυκλικής κίνησης του σημείου και Τ: η κοινή περίοδος των κινήσεων των σημείων Μ και Μ'.

Νωρίτερα ομάδα ανταρτών είχε επιτεθεί σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε υλικά για λογαριασμό κατασκευαστικής εταιρείας.

Κολλητός φίλος του 26χρονου Κόλιν δήλωσε πως «γουστάρει ο ένας τον άλλο, αλλά είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για σχέση.

Ειδικά για την περιγραφή της θέσης της προβολής χρειαστήκαμε τη συνάρτηση συνημίτονο από τα Μαθηματικά, η οποία, όπως και το ημίτονο, ονομάζεται αρμονική συνάρτηση (του χρόνου).

Πέντε οδηγοί φορτηγών σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην περιοχή Ναμπάι, 50 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Το βέβαιο είναι πως θα ξαναϊδωθούν, καθώς είναι και οι δύο ελεύθεροι».

Δίνοντας στο δεύτερο μέλος της σχέσης (4) διάφορες τιμές, π.χ. μεταξύ 0 και 3Τ, για τη χρονική στιγμή t, μπορείτε να κατασκευάσετε το διάγραμμα της θέσης x(t), με το χρόνο, t, το οποίο θα έχει τη μορφή: [pic]

Επίθεση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 Ιρακινοί.

Προς το παρόν, όμως ξέχασε να συμπληρώσει ο φίλος του Κόλιν, διότι να μην ξεχνάμε ότι σε λίγους μήνες θα γίνει μπαμπάς, καθώς από τη ζωή του πρόλαβε να περάσει και το μοντέλο Κιμ Μπορντενέιβ, την οποία και κατέστησε έγκυο!

Εικ. 29

Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Σαχάτ ακ-Ταγιαράν, όπου εργάτες συγκεντρώνονται καθημερινά, αναζητώντας εργασία.

Φαίνεται ότι η πατρότητα πηγαίνει στον Κόλιν, που δήλωσε ήδη «πανευτυχής» σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ανακοίνωσε και το γεγονός…

Παρατηρούμε ότι (βλ. Εικ. 29, Διάγρ. IV): η θέση της προβολής μεταβάλλεται περιοδικά με το χρόνο.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ιράκ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την ιρακινή ηγεσία ότι η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί την ύπαρξη φατριών ή ενόπλων ομάδων στους κόλπους της νέας κυβέρνησης και στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Η κίνηση της προβολής (σε άξονα) ενός κινητού το οποίο κινείται με ομαλή κυκλική κίνηση λέγεται απλή αρμονική ταλάντωση και περιγράφεται από τη σχέση (Α).

Ενώ σε μια άλλη εξέλιξη απελευθερώθηκαν χθες το πρωί οι δύο πολίτες της ΠΓΔΜ, οι οποίοι την Πέμπτη είχαν πέσει θύματα απαγωγής στο Ιράκ, σε περιοχή της Βασόρα.

Ταλάντωση: διότι έτσι ονομάζουμε τις παλινδρομικές κινήσεις γύρω από μία μέση θέση, όπως εδώ το Ο', Αρμονική: διότι περιγράφεται από αρμονική συνάρτηση του χρόνου (εδώ του "συνημίτονου") x(t) = R συν(ω t), Απλή: διότι έχει να κάνει με μία μόνο αντίστοιχη ομαλή κυκλική κίνηση και την κυκλική συχνότητα της (εδώ την ω).

ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Η εξίσωση (4) αποτελεί την εξίσωση θέσης στην απλή αρμονική ταλάντωση, και τότε η ω ονομάζεται και κυκλική συχνότητα

"Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη βία του Σαντάμ"

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φέρεται να κατηγορεί τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ για βάρβαρες πράξεις που μπορούν να συγκριθούν με αυτές του Σαντάμ Χουσεΐν σε ηχητικό μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου είχαν μεταδοθεί πρώτη φορά τον Ιανουάριο και το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα μέσω Ίντερνετ. "Η αμερικανική εγκληματικότητα έφτασε στο βιασμό γυναικών και στην ομηρία τους ενώπιον των ανδρών τους και όσον αφορά τα βασανιστήρια ανδρών έχει φτάσει τώρα στη χρήση καυστικών χημικών οξέων και ηλεκτρικών τρυπανιών στις αρθρώσεις τους", δηλώνει στο μήνυμά του. "Παρ' όλες αυτές τις βάρβαρες μεθόδους, οι μουτζαχεντίν ενισχύονται και αυξάνονται με τη χάρη του Αλλάχ", σημειώνει.

Το ηχητικό μήνυμα, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, εστάλη στο Ίντερνετ από το όργανο ενημέρωσης της Αλ Κάιντα, Αλ Σάχαμπ.