Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( γιωργος ορφανος :: 24/1/2006 21:30:26) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Η ματιά ενός πολίτη

Τι θα μάθεις;

"Διεκδικούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο"

Οι απαιτήσεις της πιο κρίσιμης υποψίας

Όταν ολοκληρώσεις το μάθημα αυτό, θα μπορείς:

"Διεκδικούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ως κοινωνία, ως Πολιτεία, ως απλοί φίλαθλοι, γιατί ξέρουμε ότι δυνατότητες υπάρχουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

- Να αναγνωρίζεις και κατατάσσεις τα ολοκληρωμένα κυκλώματα μνήμης των προσωπικών υπολογιστών.

Κάτι που σημαίνει καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Η υποψία της χρήσης βίας κατά κατηγορουμένων είναι, σε ένα Κράτος Δικαίου, η πιο επικίνδυνη θρυαλλίδα στα θεμέλια αυτού που ονομάζεται «δίκαια δίκη».

- Να εξηγείς τις διαφορές μεταξύ των στατικών και των δυναμικών μνημών.

Σημαίνει λιγότερη βία, μέχρι εξάλειψής της, περισσότερος κόσμος στα γήπεδα". Η όποια βαρύτητα των εγκλημάτων δεν μπορεί να δικαιολογήσει υιοθέτηση από το κράτος μεθόδων που πλήττουν βασικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκονται η μεταχείρισή τους με αυστηρότητα αλλά χωρίς απανθρωπιά και ο σεβασμός, κάθε στιγμή, της δυνατότητάς τους να υπερασπισθούν τον εαυτό τους.

- Να απαριθμείς και περιγράφεις τους τύπους των δυναμικών μνημών.

Αυτά τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα:

Η γραμμή ανάμεσα στην ανεκτή στα πλαίσια της ανάκρισης πίεση για την ανακάλυψη της αλήθειας και στην ψυχολογική και σωματική βία που έχει σκοπό την εξουθένωση των κατηγορουμένων μπορεί, ιδίως σε περιπτώσεις με τόσο πολλά θύματα και τόσο βαριές κοινωνικές επιπτώσεις, να είναι λεπτή, όμως δεν πρέπει να ξεπερνιέται.

- Να διακρίνεις τα διάφορα είδη λανθάνουσας μνήμης στον προσωπικό υπολογιστή.

"Ο ελληνικός αθλητισμός στη μεταολυμπιακή περίοδο: Αυτά ως προς την απαραίτητη ως υπόβαθρο, όχι όμως επαρκή ως κριτήριο, θεωρία, εν όψει του νέου κύματος ενστάσεων που αφορούν τον τρόπο συλλογής του ανακριτικού υλικού.

- Να περιγράφεις την ιεραρχία της μνήμης στον προσωπικό υπολογιστή.

Καλύτερο ποδόσφαιρο για όλους". Στην πράξη σημασία έχει όχι να λεχθούν κάποια πράγματα, όχι απλώς να ισχυρισθούν ορισμένοι κατηγορούμενοι ότι το περιεχόμενο των ομολογιών τους - γιατί γι' αυτές κυρίως, στη συγκεκριμένη υπόθεση, πρόκειται - είναι προϊόν βίας, αλλά να αποδειχθεί η ενδεχόμενη χρήση αθέμιτων μεθόδων.

Στον προσωπικό υπολογιστή η κύρια μνήμη (main memory) είναι οργανωμένη σε ολοκληρωμένα κυκλώματα των 4, 8, 16 ή 32 Mbytes.

Ο Ορφανός υπενθύμισε, ότι πέρυσι ήταν διπλάσιοι οι φίλαθλοι στα γήπεδα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ πρόσθεσε:

Το βάρος της απόδειξης ανήκει στους κατηγορουμένους και τους υπερασπιστές τους, αλλά οι ίδιοι οι προβληθέντες χθες στο δικαστήριο ισχυρισμοί βαρύνονται ήδη από σημαντικά, λογικής και νομικής φύσεως, ερωτηματικά: πώς εξηγείται το γεγονός ότι η εκ μέρους ενός των κατηγορουμένων επίκληση «βασανιστηρίων» και χορήγησης φαρμάκων «που αλλοίωσαν την προσωπικότητά του» έγινε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την παρασχεθείσα ομολογία του και μόνο από τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με έναν από τους συγκατηγορουμένους του (κατά σύμπτωση μάλιστα τον κατ' εξοχήν εμπνευστή της «σκληρής γραμμής»);

Η μητρική κάρτα έχει υποδοχές πάνω στις οποίες συνδέονται τα κυκλώματα αυτά.

"Φέτος έχουν τιμωρηθεί οι ΠΑΕ με ελάχιστες αγωνιστικές και αυτό σημαίνει, ότι οι ίδιες οι ομάδες, οι ίδιοι οι παράγοντες, νιώθουν την ανάγκη να καταπολεμήσουν φαινόμενα, τα οποία διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Πώς ξεπερνιέται η μάλλον ομόφωνη επιστημονική διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν φάρμακα ικανά να επιφέρουν τέτοια απώλεια διανοητικού προσανατολισμού που να οδηγήσει σε ομολογίες μη ανταποκρινόμενες στη βούληση του ομολογούντος και στην πραγματικότητα;

Ένα τέτοιο κύκλωμα μνήμης βλέπουμε στο σχήμα.

Εμείς, έχουμε θέσει ως πρόσθετο μέτρο την οικογενειακή κερκίδα, διαδικασία την οποία στηρίζει η ΟΠΑΠ Α.Ε, με οικονομικούς όρους. Γιατί παραλείπεται να διαψευσθεί πειστικά η υφιστάμενη στο προανακριτικό υλικό βεβαίωση ότι ο κατηγορούμενος, από την ομολογία του οποίου ξεκίνησαν όλα, ζήτησε ο ίδιος να μην παρίσταται δικηγόρος στην αρχική του κατάθεση;

Στη μία πλευρά το ολοκληρωμένο κύκλωμα έχει μεταλλικές επαφές, οι οποίες συνδέονται με τις υποδοχές της μητρικής κάρτας.

Ήδη δημοσιεύθηκε η απόφαση για τα ονομαστικά εισιτήρια και ετοιμάζουμε τους όρους ενός ισχυρού διαγωνισμού. Με βάση ποιες γενικές ή ειδικές αρχές είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι μια πραγματογνωμοσύνη είναι νόμιμη μόνον όταν εκτελείται από πρόσωπα που επελέγησαν από τους κατηγορουμένους;

Στη μία ή και τις δύο επιφάνειες του κυκλώματος βρίσκονται ψηφίδες μνήμης με την ίδια χωρητικότητα, η οποία μετριέται σε Mbit.

Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα μπορεί να ξεφύγει κανένας από τη μέγγενη του νόμου. Πώς εξηγείται ότι «ψευδείς» καταθέσεις, όπως τις χαρακτηρίζουν όσοι κατηγορούμενοι τις ανακάλεσαν, δένουν σε τέτοιο βαθμό μεταξύ τους ως προς τα στοιχεία που αποκαλύπτουν και για τα οποία υφίστανται (το δικαστήριο θα κρίνει πόσο πειστικές) αποδείξεις;

Στο σχήμα μας οι ψηφίδες είναι 8· αν κάθε μία από αυτές έχει χωρητικότητα 4 Mbit, τότε όλο το κύκλωμα μνήμης έχει χωρητικότητα 8 x 4 Mbit = 32 Mbit, δηλαδή 4 MB.

Θα καταλάβουν όλοι ότι πλέον η Πολιτεία, δεν αστειεύεται".

Και κάτι τελευταίο: οι συνθήκες υπό τις οποίες αποσπάστηκε μια ομολογία έχουν τη σημασία τους.

Μερικές από τις επαφές του κυκλώματος μνήμης χρησιμεύουν για τη μεταφορά της διεύθυνσης μνήμης προς το κύκλωμα, ενώ άλλες κάνουν τη μεταφορά των δεδομένων από το κύκλωμα (όταν διαβάζεται η μνήμη) ή προς αυτό (όταν εγγράφεται).

ΟΤΑΝ ρωτήθηκε εάν υπάρχει πιθανότητα κατάργησης της ΕΕΑ, είπε: Έχω προσωπικά δημοσιοποιήσει σε αρκετές περιπτώσεις την αντίθεσή μου σε αυτό που έχω ονομάσει «θεσμοποίηση της προδοσίας» και που κατέστη δυνατή χάρη στις «ευεργετικές» για τους καταδίδοντες διατάξεις του νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος.

Υπάρχουν βέβαια και επαφές που ενεργοποιούν την ανάγνωση και την εγγραφή.

"Εκείνο που μπορώ να πω είναι, ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο εφαρμόζεται. Όμως μια τέτοιου είδους «διευκόλυνση», ακόμα κι αν η έλλειψή της τιμούσε τη δημοκρατία μας, δεν συνιστά ούτε βασανιστήριο ούτε καταλήγει αναγκαστικά σε ομολογίες χωρίς αποδεικτική αξία, ιδίως - και πάλι - αν η βασιμότητά τους μπορεί να διασταυρωθεί.

Για να διαβαστεί ή να εγγραφεί μία θέση της μνήμης, οι επαφές της διεύθυνσης ενεργοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταδοθεί στο κύκλωμα η κατάλληλη διεύθυνση καθώς και το κατάλληλο σήμα.

Γνωρίζετε, ότι είναι σε εξέλιξη ένας διάλογος μεταξύ των Α.Ε, αλλά και αυτών με την Πολιτεία. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι η ηθικότητα αλλά η νομιμότητα.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, οι επαφές δεδομένων ενεργοποιούνται με το περιεχόμενο της θέσης μνήμης που ζητήθηκε -στην ανάγνωση - ή απλώς ολοκληρώνεται η εγγραφή.

Οποια πρόταση έχουν, που εκτιμούν ότι βελτιώνει την εικόνα και την ελληνικού ποδοσφαίρου, εμείς είμαστε έτοιμοι να τη συζητήσουμε". Ο χρόνος που περνά για να ολοκληρωθεί μια λειτουργία από το κύκλωμα μνήμης ονομάζεται χρόνος προσπέλασης (access time) της μνήμης και μετράται σε ns (10-9s).