Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( το ράλι των ταύρων :: 12/1/2006 17:32:00) 

Το ράλι των ταύρων ΓΝΩΜΗ

Τι θα μάθεις;

Η στήλη δεν αναφέρεται στην παραδοσιακή γιορτή του Αγίου Φερμίν στην Παμπλόνα, που τόσο εύστοχα περιέγραψε ο Χέμινγουεϊ, αλλά στη Σοφοκλέους του 2006.

Βρώμικοι συμβιβασμοί

Όταν ολοκληρώσεις το μάθημα αυτό, θα μπορείς:

Τελικά είμαστε απίστευτος λαός και φυσικά επενδυτικά ανώριμος.

Ο 20ός αιώνας ήταν ο «αμερικανικός αιώνας», αλλά μήπως ο 21ος γίνεται ο «αντιαμερικανικός»; - Να απαριθμείς τις κατηγορίες των εκτυπωτών

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια μοναξιάς και ανυποληψίας, με άνοδο κατά 160% των επιπέδων του γενικού δείκτη από το Μάρτιο του 2003, προκειμένου να επιστρέψει ο Έλληνας επενδυτής στο χρηματιστήριο.

Δεν είναι λίγες οι ενδείξεις για κάτι τέτοιο που παρουσιάστηκαν στον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα. - Να περιγράφεις τη λειτουργία του κρουστικού εκτυπωτή

Η στήλη εύχεται ολόψυχα η επιστροφή του να μη συνοδευτεί με απογοήτευση για το καλό του θεσμού αλλά και της οικονομίας.

Παρά την υποστήριξη της Αγγλίας και της Ισπανίας, η μόνη υπερδύναμη του κόσμου ταπεινώθηκε με την αποτυχία της να πείσει συμμάχους όπως το Μεξικό, τη Χιλή και το Πακιστάν, ακόμα και τη Γουινέα, την Αγκόλα και το Καμερούν να προσφέρουν την υποστήριξή τους στην απαίτηση των ΗΠΑ για ένα τελεσίγραφο του ΟΗΕ όσον αφορά τον αφοπλισμό του Ιράκ. - Να περιγράφεις τη λειτουργία του εκτυπωτή ψεκασμού μελάνης

Για αυτό το λόγο παραθέτει σήμερα έναν οδηγό προς ναυτιλλόμενους, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος. Οι διπλωμάτες από τα «έξι μεσαία» έθνη αισθάνθηκαν λίγη ναυτία στη σκέψη ότι προστατεύουν έναν τύραννο όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά μερικοί ήταν αρκετά ειλικρινείς για να παραδεχθούν ότι πιστεύουν πως το να προστατεύουν τον Σαντάμ δεν είναι χειρότερο απ' το να κάνουν πόλεμο για τις νεοϊμπεριαλιστικές ΗΠΑ.

- Να περιγράφεις τη λειτουργία του εκτυπωτή laser

- Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Η μεγάλη μάχη, ωστόσο, είναι για το αν το διεθνές σύστημα μετά την 11η Σεπτεμβρίου θα είναι μονοπολικό ή πολυπολικό.

- Να εξηγείς πώς λειτουργούν οι σχεδιογράφοι

Μαζί με την αναμφισβήτητη βοήθεια της τύχης, που συνοδεύει κάθε επενδυτική απόφαση, ο δυνητικός επενδυτής πρέπει να ερευνά ενδελεχώς τις προοπτικές της εκάστοτε επιλογής του.

Δεν θα είχε και μεγάλη σημασία αν οι επιθεωρητές έβρισκαν μια ατομική βόμβα κάτω απ' το κρεβάτι του Σαντάμ….

Ο εκτυπωτής (printer) είναι το μέσο στο οποίο αποτυπώνονται σε χαρτί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή.

Ακριβώς όπως πράττει για την αγορά ενός οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.

Καθοδηγητής του πολυπολικού στρατοπέδου είναι ο Ζακ Σιράκ, αυτοδιορισμένος ηγέτης αυτού που πιστεύει ότι θα γίνει ο άλλος πόλος.

Ο εκτυπωτής τυπώνει κείμενα μορφοποιημένα από επεξεργαστές κειμένου, εικόνες και σχέδια από ειδικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων, αριθμητικά δεδομένα από λογιστικά φύλλα, αποδείξεις και τιμολόγια σε εφαρμογές επιχειρήσεων και ό,τι άλλο μπορεί να αναπαρασταθεί σε χαρτί.

Σε περίπτωση που δεν έχει την υποδομή, για να το πράξει μόνος του, καλό είναι να συμβουλευτεί εξειδικευμένους ανθρώπους και όχι το περιβάλλον του, που πιθανώς είναι το ίδιο ανενημέρωτο με τον ίδιο.

Η δημόσια απειλή του για βέτο «όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις», διέλυσε τις ελπίδες για συμβιβασμό με την Ουάσιγκτον. Η εξέλιξη στην τεχνολογία εκτύπωσης είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.

Συμπέρασμα: Η Βρετανία προσπάθησε να πείσει τη Γαλλία να «δώσει το μαγαζί», δηλαδή όλα.

Πριν από μερικά χρόνια για τους χρήστες προσωπικών υπολογιστών ήταν σχεδόν αδύνατη η εκτύπωση γραφικών και σύνθετων μορφών κειμένου με εικόνες.

Η επένδυση στο χρηματιστήριο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να γίνεται αβίαστα και παρορμητικά. Οι Βρετανοί διπλωμάτες πρότειναν την αφαίρεση οποιασδήποτε προθεσμίας από το «ψήφισμα πολέμου» και κυρίως, τη στροφή σε απαγγελία προηγούμενων αποφάσεων του ΟΗΕ για το Ιράκ.

Όμως, οι εξελίξεις στις μηχανές εκτύπωσης που βασίζονται στην τεχνολογία των laser, έχουν κάνει δυνατή την αναπαραγωγή και των πιο δύσκολων εκτυπώσεων.

- Φοβού τους Δαναούς

Το τελεσίγραφο θα δινόταν μονομερώς.

Σήμερα οι εκτυπωτές κοινής χρήσης προσεγγίζουν σε ποιότητα επαγγελματικές φωτοστοιχειοθετικές μηχανές.

Οι περισσότεροι επενδυτές δεν έχουν χρηματιστηριακή κουλτούρα και έλκονται από το εύκολο και γρήγορο κέρδος.

Όμως, ακόμη κι αυτή η απελπισμένη στρατηγική ναυάγησε.

Οι εκτυπωτές διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την τεχνολογία εκτύπωσης που χρησιμοποιούν:

Συνήθως όμως το γρήγορο κέρδος συνοδεύεται από επιλογές υψηλού ρίσκου και αμφίβολης ποιότητας.

Από τα άλλα 12 έθνη στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η συνδυασμένη δύναμη της Αγγλίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ κέρδισε τη συμπαράσταση μόνο της Βουλγαρίας.

- Κρουστικοί εκτυπωτές (Impact printers)

Ο επενδυτής πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο επενδυτικό στόχο απόδοσης και έναν καθορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Και ο Τόνι Μπλερ έχει να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό του για τα διπλωματικά του δεινοπαθήματα.

- Εκτυπωτές ψεκασμού (InkJet printers)

Σε αυτό το πλαίσιο οι επιλογές του πρέπει να ελαχιστοποιούν το ρίσκο μέσω της διασποράς των επιλεγμένων μετοχών. Πάντως, οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ είναι περιχαρείς που ο οργανισμός τους έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής για τόσο καιρό.

- Εκτυπωτές laser (Laser printers).

Ο πειθαρχημένος επενδυτής έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες επιτυχίας. Παρά τις αλληλοκατηγορίες και την έλλειψη συναίνεσης, ο ΟΗΕ θα βγει δυνατότερος, ακριβώς λόγω αυτού του βρώμικου συμβιβασμού ανάμεσα στον πολυπολικό και τον μονοπολικό κόσμο.

Ένας άλλος διαχωρισμός των εκτυπωτών γίνεται ως προς τον τρόπο εκτύπωσης, σε εκτυπωτές γραμμής και εκτυπωτές σελίδας.

Συμπέρασμα:

- Οι εκτυπωτές σελίδας (page printers) ολοκληρώνουν το σχηματισμό της σελίδας στην μνήμη τους πριν προχωρήσουν στην εκτύπωση και κατόπιν την εκτυπώνουν.

Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα.

- Οι εκτυπωτές γραμμής (line printers) εκτυπώνουν τη σελίδα γραμμή-γραμμή.

- Το δις εξαμαρτείν

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά των εκτυπωτών είναι τα εξής:

Η πρώτη επαφή του επενδυτικού κοινού με το χρηματιστηριακό θεσμό το 1999 αποδείχθηκε επώδυνη και οδυνηρή.

Ταχύτητα εκτύπωσης:

Πρέπει όλοι να κάνουμε αυτοκριτική, να διδαχθούμε από τα λάθη μας και κυρίως να μην τα επαναλάβουμε.

Ανάλογα με την τεχνολογία εκτύπωσης έχουμε και διαφορετικές μονάδες μέτρησης.

Το χρηματιστήριο είναι ένα χρήσιμο επενδυτικό εργαλείο, που, αν το χειριστούμε σωστά, θα αποδώσει καρπούς.

Στους εκτυπωτές γραμμής, η ταχύτητα εκφράζεται σε χαρακτήρες ανά δευτερόλεπτο (characters per second - cps) ενώ στους εκτυπωτές σελίδας, σε σελίδες ανά λεπτό (pages per minute - ppm).

Θα οδηγούσατε ποτέ μία Ferrari 500 αλόγων χωρίς δίπλωμα; Ανάλυση εκτύπωσης: Αν απαντήσετε καταφατικά, τότε μην ασχοληθείτε με τις μετοχές! Η ελάχιστη μονάδα εκτύπωσης (με άλλα λόγια, το πιο μικρό ίχνος) που μπορεί να τυπωθεί στο χαρτί και ονομάζεται κουκίδα (dot). Συμπέρασμα: Η ανάλυση εκτύπωσης ορίζεται ως το πλήθος των διαφορετικών κουκίδων που μπορούν να εκτυπωθούν ανά ίντσα (dots per inch - dpi). Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Η ποιότητα της τελικής εκτύπωσης ενός εκτυπωτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάλυση εκτύπωσης που αναφέρει ο κατασκευαστής του, όχι όμως αποκλειστικά από αυτήν.

- Μηδένα προ του τέλους

Στην πράξη η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση καθορίζει και την ποιότητα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Ο ενθουσιασμός και η παρόρμηση σπάνια αποτελούν επενδυτικές αρετές.

Το πλήθος των κουκίδων ανά ίντσα είναι σημαντικό, όμως παίζουν ρόλο και άλλα χαρακτηριστικά, όπως το μέγεθος και το σχήμα της κουκίδας, η ακρίβεια στοίχισης των κουκίδων που ανήκουν στην ίδια ευθεία, το χαρτί εκτύπωσης και άλλα.

Αντίθετα η υπομονή και ενίοτε η διάθεση για διαφοροποίηση μπορεί να αποδειχθούν ενάρετες.

Έτσι η επιλογή ενός ποιοτικού εκτυπωτή, εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες εκτός της τιμής της ανάλυσης εκτύπωσης.

Μην επενδύετε σε μετοχές ή ακίνητα, επειδή το ίδιο κάνει ο γείτονάς σας. Και εφόσον το πράξετε, θυμηθείτε ότι τα κέρδη σας παραμένουν στα χαρτιά, εκτός αν τα ρευστοποιήσετε. Συμπέρασμα: Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.