Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( ασθενής χιονόπτωση χωρίς προβλήματα :: 23/1/2006 19:06:57) 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αθώοι οι 76 μαθητές

Γ. ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ

Ασθενής χιονόπτωση χωρίς προβλήματα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πόσο καθοριστική είναι η επιλογή ενός επαγγέλματος;

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ακόμη και στο κέντρο το χιόνι άρχισε να πέφτει από νωρίς χθες το πρωί, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας χιόνιζε κατά διαστήματα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Αθωώθηκαν χθες και οι 76 πρώην μαθητές που κατηγορήθηκαν ως υπαίτιοι των βανδαλισμών που έγιναν σε οκτώ σχολεία της Θεσσαλονίκης, στις καταλήψεις του 1999, με το αιτιολογικό ότι ήταν μέλη των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων.

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε επάγγελμα;

Στο Δερβένι, στο Ασβεστοχώρι, στο Ωραιόκαστρο και στο Χορτιάτη άρχισε να χιονίζει μετά τις 7 το πρωί, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τα 8 εκατοστά. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, κατά πλειοψηφία δύο προς ένα, αποφάσισε πως οι κατηγορούμενοι δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κάθισαν στο εδώλιο, ενώ κατά τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι ορισμένοι έλειπαν και σε… εκδρομή.

Μέσα από ποιο επάγγελμα θα μπορούσες να αναπτύξεις καλύτερα τις δυνατότητες σου;

Η τροχαία, για προληπτικούς λόγους, έκλεισε από τα ξημερώματα το δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στο επαρχιακό δίκτυο Περιστεράς - Λειβαδίου - Πετροκεράσων - Αγίου Αντωνίου - Μονοπήγαδου.

Η αθωωτική απόφαση ικανοποίησε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που αντέκρουσαν όσα ανέφερε το κατηγορητήριο και υποστήριξαν πως στα υπό κατάληψη σχολεία δεν απαγορεύτηκε η είσοδος σε κανέναν και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Πού θα βρεις πληροφορίες γι' αυτό;

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς στους δρόμους Ζαγκλιβερίου - Πετροκέρασων, Λαγκαδά - Σοχού - Ασκού και Μαυρούσας - Σκεπαστού.

Μπορούμε να προβλέψουμε το "μέλλον" ενός επαγγέλματος;

Σε κινητοποίηση τέθηκαν η νομαρχία και οι δήμοι με τα εκχιονιστικά μηχανήματα που διέθεταν, προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

Λέξεις/Φράσεις - Κλειδιά

"Η νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη, για να αντιμετωπίσει προβλήματα από την κακοκαιρία", δήλωσε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κάλεσε και τους πολίτες να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

• Καθοριστική απόφαση

Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επιφυλακή με εννέα εκχιονιστικά οχήματα, οκτώ υδροφόρες με αλατόνερο και ακόμα είκοσι οχήματα διαφόρων χρήσεων.

• Βαθμός ελευθερίας μιας απόφασης

Στη διάθεση των υπηρεσιών υπάρχουν 600 τόνοι αλάτι, καθώς και αλάτι συσκευασμένο σε τέσσερις χιλιάδες σακούλες.

• Προβλέψιμη εξέλιξη

Επίσης έχουν τοποθετηθεί κιβώτια με αλάτι σε 75 σημεία της πόλης και αν χρειαστεί μπορεί να διανεμηθεί αλάτι σε 500 σημεία της πόλης.

• Μη προβλέψιμη εξέλιξη • Υλοποίηση απόφασης • Βαθμός ικανοποίησης • Βαθμός αυτοπραγμάτωσης

Στόχος αυτού του κεφαλαίου είναι να βοηθηθείς:

• να επεξεργαστείς τις επιλογές που θα κληθείς να κάνεις τελειώνοντας το Γυμνάσιο • να συνεκτιμάς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου, τις ιδιαίτερες επιθυμίες σου και τις εξελίξεις της εποχής σου, όταν καλείσαι να πάρεις μια απόφαση για το μέλλον σου • να παίρνεις αποφάσεις για το μέλλον σου που σε εκφράζουν και σε ικανοποιούν, χωρίς, όμως, να αδιαφορείς για τις προοπτικές τους • να υλοποιείς τις αποφάσεις σου.