Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( κατηγορείται για το θάνατο 46χρονης :: 2/3/2006 21:47:00) 

Κατηγορείται για το θάνατο 46χρονης Το μεξικάνικο καπέλο και… άλλα ευτράπελα

Εισαγωγικά στοιχεία

Η άτυχη γυναίκα πέθανε από σηψαιμία, μετά από γιατροσόφια που της χορήγησε πρακτική γιατρός

Την προσοχή του προέδρου κ. Μαργαρίτη τράβηξε χθες ένας κύριος από το ακροατήριο με ασυνήθιστη αμφίεση. Με τον όρο προσωπικότητα δηλώνουμε το σύνολο των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τη μοναδικότητα ενός ατόμου.

Για το θάνατο μίας 46χρονης με γιατροσόφια που της χορήγησε, για να αντιμετωπίσει την ψωρίαση, κατηγορείται μία πρακτική γιατρός από τη Χαλκιδική.

Φορούσε λευκό κοστούμι, μεγάλο καπέλο και ένα μεγάλο λουλούδι στο πέτο του. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αναφέρονται στη συμπεριφορά μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, καθώς και στις συναισθηματικές μας αντιδράσεις.

Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην άτυχη 46χρονη, η οποία πέθανε από σηψαιμία που της προκάλεσε η "θαυματουργή" αλοιφή με γράσο(!) που της είχε συστήσει η πρακτική γιατρός.

«Κάποιος φοράει έναν πίλο μεξικανικού τύπου. Έτσι, σε άλλους ανθρώπους αρέσει να είναι περιτριγυρισμένοι από κόσμο, ενώ άλλοι προτιμούν να μένουν μόνοι τους ή να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με λίγους και καλούς φίλους.

Η 46χρονη Ε.Δ. βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο.

Καλά θα είναι εδώ μέσα να το αποβάλει. Άλλοι έχουν συχνά άγχος και ανησυχία, με γενικότερη τάση να βιώνουν έντονα συναισθήματα, ενώ άλλοι είναι πιο ήρεμοι και αγχώνονται δυσκολότερα.

Το σώμα της είχε γεμίσει πληγές και το αίμα της είχε αλλάξει χρώμα.

Εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου και δεν θέλω μεξικάνικα ή άλλα καπέλα. Επίσης, αν παρατηρήσουμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενθουσιάζονται με ο,τιδήποτε καινούργιο (καινούργιες ιδέες, διαφορετικούς τρόποι δουλειάς ή διασκέδασης, αλλά και νέες γνωριμίες), ενώ πλήττουν εύκολα με τη μονοτονία.

Ακολούθησε ιατροδικαστική εξέταση και σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες συγγενών της η αστυνομία οδηγήθηκε στην πρακτική γιατρό Χ.Ν.

Να καμαρώνει ο άνθρωπος, αλλά να το βγάζει εδώ μέσα», είπε ο κ. Μαργαρίτης. Αντίθετα, άλλοι προτιμούν να βρίσκονται με ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουν καλά, είναι πρακτικά άτομα και νιώθουν καλύτερα όταν ακολουθούν δοκιμασμένες λύσεις, κάνοντας πράγματα που έχουν συνηθίσει.

Όπως διαπιστώθηκε, η 46χρονη είχε απευθυνθεί στη συγκεκριμένη κυρία, για να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα ψωρίασης που την ταλαιπωρούσε.

Μέσα στα επόμενα λεπτά ο περίεργος επισκέπτης έβγαλε το καπέλο συμμορφούμενος με τις υποδείξεις του προέδρου. Υπάρχουν, όμως, και άλλα χαρακτηριστικά μας, που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Από το Μάιο του 1998, εξάλλου, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή για την ασθένειά της και παρακολουθούνταν από γιατρούς του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων.

Κάποια άλλη κυρία πάλι «συνελήφθη» επ' αυτοφώρω την ώρα που έτρωγε ένα μήλο μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, άνθρωποι που είναι γενικά αισιόδοξοι και άλλοι που απογοητεύονται εύκολα.

"Συνταγή" θανάτου

Αυτή τη φορά τα βέλη του προέδρου είχαν στόχο τους αστυνομικούς της φρουράς από τους οποίους με ευγενικό τρόπο ζήτησε να είναι πιο προσεκτικοί.

Κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι ή πιο ευαίσθητοι στα συναισθήματα των άλλων.

Το περασμένο καλοκαίρι ενημερώθηκε από κάποια γνωστή της για τα βότανα που χρησιμοποιούσε η πρακτική γιατρός από τη Χαλκιδική.

* Και ένα μωρό όμως βρέθηκε στη δίκη!

Ορισμένοι είναι πιο φιλόδοξοι.

Την επισκέφτηκε και εκείνη της έδωσε μία ρίζα από άγνωστο φυτό και την συμβούλεψε πώς να την χρησιμοποιήσει.

Εδώ και δύο εβδομάδες βλέπει ελάχιστα το μικρό της αγοράκι.

Σε κάποιους αρέσει να λύνουν πρακτικά προβλήματα.

Η 46χρονη επέστρεψε σπίτι της και έφτιαξε μια αλοιφή με το βότανο και με την προσθήκη γράσου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ειδικού.

Ο μικρός ήθελε χθες να δει την αστυνομικό μαμά του που ελέγχει όσους μπαίνουν στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν την ασφάλεια, ενώ σε άλλους αρέσει να παίρνουν ένα «λογικό» ρίσκο.

Στις 2 Αυγούστου έκανε επάλειψη στις πληγές της, τις τύλιξε μάλιστα με διαφανές νάιλον, για να πετύχει καλύτερη απορρόφηση.

Τι να κάνει και ο σύζυγος, πήρε το μωρό και το πηγε στον Κορυδαλλό να δει τη μητέρα του!

Κανένα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας δεν είναι από μόνο του 'καλό' ή 'κακό'.

Τα δυσάρεστα συμπτώματα παρουσιάστηκαν αμέσως.

* Λίγο πριν από το μεσημέρι το ενδιαφέρον και οι αντοχές του κοινού είχαν εξασθενήσει.

Σε κάθε περίσταση, κάποιο χαρακτηριστικό ίσως είναι πιο κατάλληλο από κάποιο άλλο.

Οι πληγές της άρχισαν να αιμορραγούν και το αίμα της πήρε ροζ απόχρωση.

Ένας τεντώθηκε, κάποιος χασμουρήθηκε, ένας τρίτος «παρακολουθούσε» τη διαδικασία με κλειστά τα μάτια…

Μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται μεταξύ τους τα διάφορα χαρακτηριστικά μας.

Αισθανόταν έντονους πόνους, είχε πυρετό, αϋπνίες και έκανε συχνά εμετούς.

«Όποιος βαριέται μπορεί να βγει έξω!…», παρατήρησε ο πρόεδρος, αποδεικνύοντας ότι από την έδρα όλα τα βλέπει, αλλά αντιλαμβάνεται και τον παλμό της δίκης…

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά μας και να χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο συνδυασμό στην κατάλληλη περίπτωση.

Όταν τηλεφώνησε στην πρακτική γιατρό, εκείνη, σύμφωνα πάντοτε με τη δικογραφία, ήταν κατηγορηματική:

Μια προσταγή που αφορούσε μεν το κοινό, αλλά έκρυβε κι ένα μήνυμα για τους δικηγόρους…

Προβλήματα δημιουργούνται, όταν ένα χαρακτηριστικό μας γίνεται άκαμπτο και λειτουργεί σε υπερβολικό βαθμό ή αναδεικνύεται κυρίαρχο σε ακατάλληλες περιστάσεις.

Όλα πήγαιναν καλά και η αντίδραση του οργανισμού της ήταν αναμενόμενη βάσει της θεραπείας.

* Εκτός δίκης και φυλακών ο κουλουράς με το φθηνό κουλούρι δεν έκανε χθες την εμφάνισή του.

Για παράδειγμα, ενώ η άμιλλα είναι θετική και έχει καλά αποτελέσματα σε ένα αγώνισμα στίβου ή όταν απαιτείται ανταγωνισμός μπορεί να δημιουργεί προβλήματα σε ένα ομαδικό παιχνίδι ή σε καταστάσεις που απαιτούν συνεργατικότητα.

Φέρεται, εξάλλου, να την διαβεβαίωσε ότι με αυτόν τον τρόπο θεραπεύτηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα που είχαν πρόβλημα ψωρίασης.

Στη θέση του εμφανίστηκε κουλουράς - μαϊμού (φωτό) από σατιρική τηλεοπτική εκπομπή.

Η ποικιλία των στοιχείων της προσωπικότητας είναι απίστευτα μεγάλη, αφού πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα διαφορετικών χαρακτηριστικών, ένα σύστημα που τα στοιχεία του βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση, διαρκή εξέλιξη και αλλαγή.

Ο οργανισμός της γυναίκας άντεξε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Παρά τις προσπάθειές του, δεν καταφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις…

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την προσωπικότητα όπως, για παράδειγμα, η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους (π.χ. στο σπίτι, στο σχολείο, σε μια γιορτή κτλ.), ο συγκεκριμένος κάθε φορά πολιτισμός σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο, ο τρόπος ζωής στο πλαίσιο της κοινωνικής ομάδας στην οποία ζούμε, η κοινωνική και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας και του σχολείου μας, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας όπως η τηλεόραση, καθώς και στοιχεία από το υλικό περιβάλλον μας (π.χ. η εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή).

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική διάγνωση, "πέθανε λόγω γενικευμένης εξασθένησης από τη μόλυνση που προκάλεσαν παθογενείς οργανισμοί και τοξίνες, υπέστη σηψαιμία, με αποτέλεσμα να προσβληθούν ζωτικά της όργανα".

Οι παράγοντες αυτοί, με τα ερεθίσματα που προσφέρουν και με τους περιορισμούς που μας θέτουν, ευνοούν ή δυσχεραίνουν την ανάπτυξη ορισμένων χαρακτηριστικών.

Τα αποτελέσματα αυτά επήλθαν, κατά τον ιατροδικαστή, από τη χρήση του γράσου.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι τα χαρακτηριστικά μας μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών που εκδόθηκε χθες για την υπόθεση, η πρακτική γιατρός Χ.Ν. παραπέμπεται σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Επίσης, μπορούμε - αν θέλουμε- να τα αναπτύξουμε και να τα καλλιεργήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Σ. ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ