Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κινησεις τακτικης για τον κραϊτσικ :: 5/1/2006 21:10:30) 

Ο μάνατζερ του Ματέι Κράιτσικ επρόκειτο να είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τη διοίκηση της Σλάβια, προκειμένου να την πείσει να τον παραχωρήσει.

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Γ. Ερμηνεία κειμένου Παραγωγή λόγου

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΪΤΣΙΚ

Ένας "πόλεμος" για την ασφάλεια των πολλών…

1. Η συγγραφέας στο συγκεκριμένο διήγημα παρουσιάζει ένα γεγονός.

Σχέδιο… Σικαμπάλα

Π. Κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Μπορείς να αναφέρεις κάποια ανάλογα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή σου;

Στην Πράγα μεταφέρεται πλέον το παιχνίδι για την απόκτηση του Ματέι Κράιτσικ από τον ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος Σλοβάκος, παραμένει ο πρώτος στόχος του Δικεφάλου στο μεταγραφικό παζάρι

Το θέμα "πόλεμος στο Ιράκ" έχει θέσει αναρίθμητα ερώτηματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

(δύο παράγραφοι).

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Ερωτήματα πρώτα απ' όλα γύρω από την έννοια της "ασφάλειας" (security), στο όνομα της οποίας προετοιμάζεται.

2. Στην περιοχή που μένεις υπάρχει ένας κενός αναξιοποίητος χώρος.

Και σ' αυτήν την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ακολουθήσει την τακτική που ακολούθησε και στην υπόθεση Σικαμπάλα, προκειμένου να λύσει το πρόβλημά του στη δεξιά πλευρά.

Τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η κεντρική αυτή έννοια για την πολιτική κρατών και διεθνών οργανισμών;

Η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να χτιστεί πολυώροφος χώρος στάθμευσης (γκαράζ).

Χθες το βράδυ ο Τσέχος εκπρόσωπος του Κράιτσικ επρόκειτο να έχει μια συνάντηση στην Πράγα με τη διοίκηση της Σλάβια, προκειμένου να την πείσει να πάρει ένα μικρό ποσό για να δεχτεί να παραχωρήσει τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γραφτεί πολλά και ενδιαφέροντα πάνω στο θέμα.

Οι κάτοικοι της περιοχής όμως διαμαρτύρονται και ζητούν να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός σε χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που η Σλάβια ζητήσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως φημολογείται, τότε ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πάρει την υπογραφή του παίκτη σε συμβόλαιο (του έχει κάνει ήδη πρόταση) και να την χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης για να ρίξει τις απαιτήσεις των Τσέχων.

Εάν δεχθούμε ότι η έννοια της ασφάλειας σημαίνει πρώτα και πάνω απ' όλα "τη διασφάλιση της ζωής των πολιτών μιας ενότητας ( κράτους, κ.λπ.) και την ευημερία στην ευρεία έννοια του όρου ενός κοινωνικού συνόλου", τότε εύλογα εγείρεται το ερώτημα: γιατί τίθεται τόση έμφαση μόνο σε ορισμένες πηγές/ απειλές/κινδύνους για την ασφάλεια ( τρομοκρατία, όπλα μαζικής καταστροφής, κ.λπ.), όσο σημαντικές κι αν είναι αυτές, και όχι σε ορισμένες άλλες που συνιστούν ίσως πιο θανάσιμες απειλές για τη ζωή πολύ περισσότερων ατόμων;

Να γράψεις ένα κείμενο διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή, το οποίο θα συνυπογράφουν και όσοι συμπολίτες σου συμφωνούν (250 λέξεις).

Από 1 Ιανουαρίου ο Κράιτσικ έχει το δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει για να πάρει μεταγραφή την 1η Ιουλίου και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Σλάβια μπορεί να τον χάσει το καλοκαίρι, χωρίς να πάρει ευρώ.

Απλούστερα: γιατί, π.χ., μεγάλες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, το AIDS, οι επιδημίες, δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως μείζονος σημασίας "απειλές ασφάλειας" αφού προκαλούν απείρως περισσότερα θύματα σε ανθρώπινες ζωές;

Vasily Kandinsky, Αυτοσχεδιασμός Νο28

Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ καρδιοχτύπησε χθες τον Κωστίκο, καθώς γύρισε ελαφρώς ο αστράγαλός του και αποχώρησε από την προπόνηση, αλλά τελικά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχίες.

Στις Ην. Πολιτείες, λ.χ., τα θύματα από τον καρκίνο και το AIDS είναι ασυγκρίτως περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη "απειλή" που τόσο μανιακά απασχολεί ορισμένους.

Ο Κωστίκος "πρόβαρε" χθες την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά κι απ' ό,τι φαίνεται, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει Φουτσίνι και Εγκωμίτη στη δεξιά πλευρά (και όχι τον Αραμπατζή), Ζαγοράκη και Βαγγελή στο κέντρο (εκτός ο Ηλιάδης) και Χριστοδουλόπουλο με τον Σαλπιγγίδη στη γραμμή κρούσης.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο απελπιστική σε άλλες περιοχές της υφηλίου, όπως την Αφρική (βλέπε, "State of the World Population 2002, People, Poverty and Possibilities", Ν. York, UN publications).

Τα 700 εισιτήρια των 20 ευρώ, που παρέλαβε ο ΠΑΟΚ θα διατίθενται αύριο από τις 10π.μ. μέχρι τις 3μ.μ. από την μπουτίκ στην Τούμπα.

Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνεται μια εκστρατεία, γιατί δεν κηρύσσεται ένας πραγματικός πόλεμος για την εξάλειψη των ασθενειών αυτών που απειλούν και τελικά αφαιρούν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων; Η επιστημονική κοινότητα διατείνεται ότι η εξάλειψη είναι εφικτή αρκεί να υπάρξουν οι απαιτούμενοι πόροι για την αναγκαία έρευνα. Ασφαλώς και η τρομοκρατία θα πρέπει να χτυπηθεί κατακέφαλα. Αλλά θα πρέπει επίσης να καταπολεμηθούν όλες οι άλλες απειλές για την ανθρώπινη ύπαρξη - απειλές τελικά πολύ πιο επικίνδυνες. Απειλές που η διαιώνισή τους συμβάλλει ίσως και στη γέννηση και εκτροφή της τρομοκρατίας. Ανθρώπινος ανορθολογισμός που εγείρει το ηθικό ερώτημα "για ποιών τελικά την ασφάλεια διεξάγεται ένας πόλεμος";